שילה שרון כהן (צילום: באדיבות שילה)
אחרי שילה האיכותית והמצוינת, לא פלא שהציפיות שלנו בשמיים|צילום: באדיבות שילה

אחרי תקופה ארוכה של שיפוצים וארגונים מצד צוות המסעדה ופיתוח ציפיות גבוהות מצדנו, בעוד כשבועיים תיפתח רשמית המסעדה האסייתית החדשה של השף שרון כהן. המסעדה תיקרא פלורנטין האוס, על שם מלון הבוטיק שבו היא שוכנת. עבור כהן, הבעלים של מסעדת שילה הוותיקה והמוצלחת בתל אביב, מדובר בפעם הראשונה שהוא פותח מסעדה מהז'אנר האסייתי.

על כל המקומות החדשים והמעניינים - אצלנו בפייסבוק

בפלורנטין האוס כ-90 מקומות ישיבה, חלקם בחצר רחבה. בניגוד לשילה, המוכרת כמסעדה יוקרתית יותר (וגם נבחרה כאחת המסעדות הטובות בישראל), פלורנטין האוס תהיה נגישה לקהל הרחב מבחינת תמחור, בדומה לקפה אירופה, בר האוכל ברחוב רוטשילד בתל אביב שאליו נכנס כהן כשותף, שבו המחירים נעים בין 20 ל-80 שקלים למנה.

התפריט בפלורנטין האוס יכלול כ-30 מנות אסייתיות מז'אנרים שונים, וכהן עובד עליו יחד עם שותפו להובלת המטבח, דור אבן (לשעבר סו שף בטאיזו של יובל בן נריה), כבר למעלה משנה. לדים סאם יהיה מקום נכבד בתפריט וסוגים רבים שלו יוכנו במקום כבר משלב הבצק (לכבודו הביאו השניים לישראל מכונות ייחודיות מיפן). כמו כן, מתכננים לפתוח כאן גם חלון חיצוני לרחוב, שישמש כעמדת מכירה של דים סאם שניתן יהיה לקחת בטייק אוויי או לאכול על בר ייעודי.

עוד באוכל טוב:

 

שרון כהן (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
כהן. הוא כבר בדרך לעוד פרויקט מסקרן ומבטיח|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

בנוסף לפלורנטין האוס, כהן עובד בימים אלה על מסעדת שיפודים חדשה שתתמקם בעוד כשלושה חודשים בסמיכות לקפה אירופה, במקום קפה לואיז. הבעלים הם הבעלים של קפה אירופה, וכהן משמש כשף שבונה את התפריט. המקום יגיש שיפודים בלבד ואת התפריט שלו מגבש כהן בימים אלה.

כהן לא אישר את הפרטים.

פלורנטין האוס. 03-6164449. פלורנטין 6, תל אביב. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל