על השילוש המפתיע של המסעדן המנוסה שאול טבת מהסטפן בראון, אגדת הסביח בדימוס אפי רז מסביח טשרניחובסקי והשף שי אליהו ממסעדת הבסטה כבר סיפרנו לכם בעבר. בימים האחרונים המקום, שפועל במיקום בו פעלה מסעדת סטפן בראון של טבת, נפתח סוף סוף לפעילות.

רמלה אלנבי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אוכל טוב במחיר משתלם|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

יש לנו פייסבוק בואו נהיה חברים

בר המסעדה החדש נקרא רמלה, כמחווה לעיר בה התחיל הרוק הישראלי בשנות השישים של המאה הקודמת. את המקום שיפץ טבת בעצמו, לאחר שהחליט שאחרי 18 שנים הוא סוגר את סטפן בראון ויוצר שינוי במקום עם הגינה הפנימית באמצע אלנבי. "מגיעה לעיר הזאת מחווה כי ממקומות כמו רמלה התחילה כל סצנת הרוק בישראל", מסביר לנו טבת. "השם הזה התחבר לנו לשיפודים שנגיש כאן ולרוק שנדגיש".

רמלה החדשה היא למעשה מסעדת גריל ובר שמגישה אוכל פשוט מחומרי גלם מצוינים במחירים הוגנים במיוחד. על המטבח של המסעדה אמון אליהו, וגם אפי רז עתיד לעמוד מאחורי הגריל מעת לעת. אל השלישייה חבר גם פופי סינג, שעבד עם טבת במסעדת הסטפן בראון למעלה מ-13 שנים.

"רצינו ליצור שינוי בקונספט של סטפן בראון אבל להישאר צמודים לנושא של אוכל פשוט, עם שימוש רב בשמן זית וגריל פחמים", אומר טבת, "כל הנושא התחבר לאפי ושי שמכירים אחד את השני ורצו לפתוח מקום יחד. הייתה בינינו תמימות דעים לגבי גישה פשוטה ולא מתחכמת עם חומרי גלם מעולים ומקומיים. זה בעצם בר שאפשר לאכול בו אוכל מצוין, בדגש על שיפודים, שחלקם ייצלו בגריל פחמים שנמצא על הבר עצמו ואפשר יהיה להזמין עוד ועוד מהם".

עוד באוכל טוב:

התפריט של רמלה, שמודפס בצורת תקליט ומעטר את אחד הקירות המרכזיים במקום, מפתיע בתימחורו המזמין. באופן מכוון, נמנעה השלישייה משימוש בחומרי גלם יקרים מלכתחילה והלכה על חומרי גלם טובים אך שאין צורך לתמחר באופן פרוע כמו סטייק אנטרקוט או צלעות. כך למשל ניתן למצוא כאן מבחר גדול של שיפודי דגי ים קטנים שלא נוטים לראות על פי רוב בתפריטי מסעדות כמו צ'יפורה, מרמיר, מליטה, ארס, וברבון (13 שקלים לשיפוד דג).

רמלה אלנבי סטפן בראון (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
התפריט תלוי על הקיר ומעוצב בצורת תקליט|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

חלק מהמנות במסעדה החדשה נותרו ממסעדת האם, סטפן בראון, וחלקן עבר שינוי קל. התפריט עצמו בנוי כך שניתן יהיה להרכיב כאן ארוחה שלמה ומגוונת ממספר רב של מנות קטנות או להזמין מעט אוכל טוב לצד השתייה. בין היתר תמצאו כאן קלאסיקות כמו פיצה מרגריטה (34 שקלים) או נקניקייה חריפה (16 שקלים), לצד מנות נועזות יותר כמו המבורגר עם מח עצם (72 שקלים), שיפוד לב טלה (18 שקלים) או מבחר מנות טבעוניות וצמחוניות כמו פסטל תפוח אדמה ותרד בתיבול הודי (33 שקלים), סלט קייל ולבנה (16 שקלים) או פיצה טבעונית (34 שקלים).

"הנושא כאן הוא אוכל זול, פשוט וטוב באווירה נעימה", אומר טבת. "המון דברים קטנים שאפשר לשחק איתם ושהולכים נהדר עם שתייה". כרגע, פתוח המקום רק משעות הערב ומגיש אוכל עד השעות הקטנות של הלילה. בקרוב מאוד יחל המקום לפעול גם בשעות הצהריים עם מבחר תבשילים שיוגשו לצד התפריט הקבוע. עבור הטבעונים והצמחונים, טבת מדגיש כי ישנה הפרדה מוחלטת בין הגרילים וכי אין נגיעה בין שיפודי הירקות למנות הבשר.  

על אף שעבור טבת העבודה עם שותפים היא דבר חדש, עד כה נראה שהבעלים החדשים של רמלה נמצאים בסינרגיה מפתיעה. "כולם מעורבים פה במטבח - גם אני, גם אפי וכמובן שי שהוא המנהל של התחום. כולנו אנשי אוכל שאוהבים את הגישה של אוכל בגובה העיניים", אומר טבת, "ולפעמים. אם תנוח עליו הרוח, יכול להיות שאפי גם יעשה כאן סביח".

מסעדת רמלה. ראשון-שבת 19:00-1:30 (בקרוב גם בצהריים). טלפון: 03-5604725. לא כשר.

>> כל חדשות האוכל שלנו