הריח החזק של הפתיליות בועט באף בשנייה שנכנסים למסעדת סעדיה בכפר שלם. זאת אומרת, בהנחה שהצלחתם למצוא אותה בנבכי השכונה, כי לנו זה הרגיש כאילו כפר שלם מנסה להסתיר את המסעדה הקטנה, להשאיר אותה בגדר סוד הידוע למביני עניין בלבד.
אחרי אי אילו חיפושים והטעיה של הווייז הצלחנו למצוא את המקום: שולחנות פלסטיק פשוטים, מטבח פתוח וצנוע ובלי שירות מפונפן. מצאתם שולחן פנוי במזל? תתיישבו. לא מצאתם? בקשו ממישהו לחבור לשולחן שלו. נימוסין? לא כאן. מסעדת פועלים אמיתית.
כפר שלם זה רחוק? הפייסבוק שלנו קרוב. בואו
אחרי שתתיישבו יעדכנו אתכם מה נשאר בסירים הגדולים שעומדים על שורת הפתיליות, בלי פורמאליות ובלי התנחמדות. תפריט מודפס אין כאן. כשאנחנו הגענו נותרו ברשימת המרקים מרק בשר, מרק ריאות, מרק רגל, מרק קציצות ומרק שעועית. חוץ מזה היו גם חומוס, סלט ירקות קצוץ, פול ואורז עם שעועית.
החלטנו ללכת על מרק בשר, חומוס קטן, סלט ירקות וצלחת אורז עם שעועית (יושבי קבע במקום סיפרו לנו שגם הפול, הקציצות ומרק הרגל לא פחות מנהדרים). האוכל זרם לשולחן במהירות שמאפיינת מסעדות מנוסות בשעות צהריים עמוסות, ועל אף שהצלחות היו גדושות הוגשה לשולחן גם חצי כיכר לחם לבן, ליתר ביטחון.
עוד באוכל טוב:
- בדקנו האם אפשר להתקיים רק מאוכל שמחירו בפיקוח ממשלתי
- הצצנו אל מאחורי הקלעים של מיזם שולחנות עגולים וזה היה מרתק
- הגיע הזמן לאמץ את הלחוח. הנה מתכון מעולה
הפתעת הארוחה הייתה מנת אורז ושעועית פשוטה. מה כבר אפשר לעשות מאורז ושעועית? אז זהו, שאפשר גם אפשר. האורז-שעועית בסעדיה היה מושלם. מנה פשוטה, שעולה רק 25 שקלים ועושה טוב על הלב. האורז היה עשוי ביד מיומנת והשעועית הייתה חמצמצה וטעימה בטירוף, וכששודך אליה סלט ירקות קצוץ טרי עם שפע כוסברה (15 שקלים), שהיה נהדר, המנה הזאת הצליחה להיות אפילו טובה יותר.
וכעת למרק הבשר - מנה עולה 40 שקלים, לא זול, אבל שווה. מדובר במרק מעולה. קערה עצומה ובה ציר מרק בשרי שאותו לבד היינו יכולים ללגום כל יום, כל היום, חתיכות גדולות של בשר עשוי היטב וחתיכות קטנות וכיפיות של תפוחי אדמה. על אף הרעב לא הצלחנו לסיים אפילו חצי מהקערה הזאת, וגם אז, זאת עדיין ארוחה שאחריה אין אלא ללכת לישון. אם אפשר, לצלילי הגשם שמטפטף בחוץ.
כל המנות בסעדיה היו מעולות. לכאורה, האוכל הכי פשוט בעולם - אבל גם אוכל פשוט צריך לדעת להכין, וכאן עושים אותו עם כל כך הרבה ניסיון והבנה. מחיר הארוחה כולה היה 115 שקלים (כולל 2 בקבוקי שתייה). אפשר למצוא זול יותר, בטח כשמדובר במקום שמגיש רק ארוחות צהריים, אבל בסעדיה די ברור על מה משלמים - על יד מנוסה ואוכל מצוין.
על אף שסעדיה המקורי, מי שפתח את המסעדה בשנות החמישים, כבר מזמן לא כאן, ועל אף שהמחירים כבר לא זולים כמו בעבר - אין ספק שהמושכות הועברו לנכדים בהצלחה, וסעדיה היא עדיין מסעדה פשוטה ונהדרת. האוכל המעולה, הריח הממכר של הפתיליות, האווירה הביתית והתפריט, שמבוסס רובו ככולו על מרקים כבדים ועשירים, הופכים את סעדיה למקום המושלם לאכול בו ביום חורפי. יש גשם? כנראה תמצאו אותנו כאן.
סעדיה. מנחם וטוביה מדמון 1, כפר שלם, תל אביב. 03-6315899. ראשון-חמישי 16:00-08:00. כשר