חברת הפוד-טק הישראלית, ILSAR (אילסר), המתמחה בגידול זני פטריות הכמהין מהיקרות בשוק, משתפת פעולה עם אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, ותקים במעדנייה של קפה אסיף דוכן כמהין ליום אחד בלבד (מחר, יום שני 20.2 12:00-15:00).

בזמן ששטחי הגידול הטבעיים שלה באירופה רק מצטמקים ומידללים, הביקוש נשאר גבוה, ובאילסר עמלו, חקרו, פיתחו, ניסו ולבסוף גם הצליחו לגדל באדמת הבזלת של רמת הגולן את הזהב השחור: פטריות כמהין שחורות ואיכותיות מכאן, הרחק מאוד ממולדתן הטבעית. הקיבוצניקים היזמים ידעו לזהות בזמן אמת את הביקוש, את היתרונות הייחודים של תנאי האדמה הגעשית של רמת הגולן ולטענת מנכ"ל ומייסד אילסר נמרוד טבנקין, תעשיית הכמהין מסוגלת לשנות לחלוטין את רמת הגולן. 

כמהין כחול לבן (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
כמהין כחול לבן|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור
ברוסקטה מקושקשת עם כמהין (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
ברוסקטה מקושקשת עם כמהין|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור

במסגרת הפופ אפ הייחודי שייערך באסיף ניתן לטעום את פטריות הכמהין בשתי מנות מיוחדות שיצטרפו לכבוד המאורע לתפריט הקבע של בית הקפה המופעל במקום: ברוסקטה עם מקושקשת מעליה ותפוחי אדמה מעוכים עם איולי כמהין (64 שקלים לכל אחת מהמנות). כמו כן ניתן יהיה לרכוש פטריית כמהין טרייה (מחיר:14 שקלים לגרם), פורס כמהין מעץ מלא (120 שקלים) וספר בישול עם כמהין (220 שקלים).

תפוח אדמה מעוך עם איולי כמהין (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
תפוח אדמה מעוך עם איולי כמהין|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור
גם הפורס יעמוד למכירה (צילום: דור קדמי, יחסי ציבור)
גם הפורס יעמוד למכירה|צילום: דור קדמי, יחסי ציבור

אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, לילינבלום 28, תל אביב.