פלאפל, סביח ושניצל הם ללא ספק שלושה מאכלים מהאהובים ביותר בארץ. מקום חדש בשוק התקווה, החליט לקחת את החיבה הישראלית לאותן מנות מיתולוגיות ולשלב את כולן ביחד במנה אחת. המקום הזה נקרא בוטקה 23 והוא נפתח לפעילות לאחרונה בשוק התקווה על ידי תושבי השכונה אמיר טבשי, רפאל אקסלרוד ושבי ששון.

מאז שנפתח הוא כבר הפך ללהיט בקרב זללני השכונה ומבקרי השוק, וגם למוקד אליו מגיעים מרחוק, בעיקר כדי לנסות את המנה המשולבת שנקראת פיתה בוטקה, וגם את הצ'יפס כאן, שהוא מחווה לצ'יפס הנפוח הנוסטלגי של שוק התקווה שעליו מזלפים פה רוטב שום ולימון, טחינה ועמבה.

הפיתות כאן מאודות וגמישות כך שאינן קורסות תחת העומס (ובהחלט יש עומס). הן נמכרות במחירים משתלמים למדי: 30 שקלים לפיתה בוטקה, 27 שקלים לפיתה עם שניצל, 12 שקלים לחצי מנת פלאפל, 13 שקלים לחצי פיתת סביח וצ'יפס שוק התקווה במחיר 10 שקלים. כל חומרי הגלם מגיעים מסוחרי השוק, כולל העמבה הנהדרת.

בוטקה 23 פלאפל  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פלאפל בבוטקה 23|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
בוטקה 23 צ'יפס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
תפוחי אדמה נוסטלגיים |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל



אז איך הטעם? אנחנו ניסינו כאן את פיתת הבוטקה, שלמרות שהיא עמוסה וכוללת גם פלאפל, גם שניצל וגם חצילים מטוגנים, ביצה ותפוחי אדמה, מצליחה להיות מעודנת ולהבליט את הטעמים של כל אחד מהרכיבים מבלי שהם יהפכו לבליל אחד לא ברור.

הפיתה ספגה אליה באופן מדהים את כל המילוי, כשהתוצאה היא אומנם שעטנז, אבל שעטנז טעים במיוחד; הפלאפל היה כדור אוורירי, השניצל פריך, והחציל נימוח (אזהרה למתרחקים מטיגונים - זאת כנראה לא המנה בשבילכם). והתוספת שהכי אהבנו כאן הייתה בכלל הצ'יפס, שקשה למצוא כמותו במקומות אחרים והוא טעים במיוחד עם תוספת רוטב השום והלימון שמעניקים לכל הטיגון והשומניות קצת חמיצות נדרשת.  

בוטקה 23. האצ"ל 23, שכונת התקווה, תל אביב. ראשון-חמישי 8:00-20:00, שישי 8:00-שעה וחצי לפני כניסת השבת. כשר