מסעדת אדיסון הייתה אחת המסעדות המצליחות, העמוסות והפופולריות באזור השרון, אבל בצעד אמיץ ומפתיע החליטו בעליה לשנות כיוון, ולאחרונה נפתחה המסעדה הוותיקה מחדש תחת השם טאבולה ראסה. בעוד אדיסון תפקדה כדיינר אמריקאי, טאבולה ראסה היא מסעדה ים תיכונית ועל התפריט שלה אחראים השף המנוסה אייל לביא (רוקח 73), שייעץ לפרויקט, יחד עם השף ירון גיל שמוביל את המקום בפועל.
טאבולה ראסה מושתתת על העיקרון של מנות חלוקה אשר מוגשות למרכז השולחן ומאפשרות לטעום כמה שיותר מהתפריט. תמצאו כאן מגוון מנות ביניים כמו לחמג'ון בראס אל חנות עם רוטב עגבניות, חצילים שרופים וטחינה (67 שקלים); פיצה ג'נובזה עם פסטו, עגבניות, פלפלים, בצל מקורמל, פפרוני או צ'וריסוס, קשקבל וארוגולה (58 שקלים); קבב טלה ברוטב עגבניות עם לימונים כבושים, חציל שרוף, פסטו עשבים, צנוברים וטחינה יוגורט על בייגלה שומשום (67 שקלים, 62 לגרסה טבעונית מבוססת עדשים); ניוקי תפוחי אדמה עם ירקות גינה, גרמולטה, ערמונים וריקוטה (58 שקלים); קינוח כנאפה טאטן - תפוחי עץ מקורמלים, גבינת ג'יבנה וריקוטה, סירופ מתובל ופיסטוק חלבי (48 שקלים); ועוגת סולת בסירופ הדרים מתובל עם גנאש יוגורט מוקצף (38 שקלים).
עוד באוכל טוב:
- הזמנו סלט קינואה ושילמנו כמעט 100 שקלים
- מי השף הגלילי שסוף סוף פותח בתל אביב?
- פשטידת הירקות המבריקה של ניקוס
גם הקוקטיילים במקום מתאימים לחלוקה, ונמכרים במחירים נמוכים יחסית: קוקטייל ספייסי מנגוריטה - טקילה, מנגו, ליים, צ'ילי חריף וכוסברה (72 שקלים); אוזוקולדה - אוזו, קוקוס, אננס, ליים, ליקר יווני וכוכבי אניס (68 שקלים); אגביניוס - טקילה, אפרול, אננס, הל וסירופ אגבה (72 שקלים); וליפסי - אוזו, ליצ'י, רוזטה, ליים ונענע (68 שקלים).
את טאבולה ראסה החדשה עיצב האדריכל מילו צדיק. האופי הוויזואלי שלה מושפע, בדיוק כמו האוכל, מאגן הים התיכון, ובמרכז המסעדה מוצב טאבון גדול שממנו יוצאות מגוון מנות. "לאחר עשור של עשייה רבה בחרנו לסגור את אדיסון ולפתוח במקומה מסעדה חדשה, שמתאימה לרוח התקופה ומביאה בשורה קולינרית לתושבי רעננה והסביבה", מסכם אוהד בוכניק, אחד הבעלים, את המהלך.
טאבולה ראסה. אחוזה 282, רעננה. 09-7743131. ראשוון עד שבת, 12:00-00:00. לא כשר