גלוטרייה
מדי שנה חוזר בצורה זאת או אחרת הפופ אפ גלוטרייה של השף ערן זינו. השנה זה קורה במהלך חופשת הקיץ (עד 13.8) במתחם החתירה דניאל בפארק הירקון בתל אביב. בניגוד למקומות רבים אחרים ברשימה הזו, הגלוטרייה היא מסעדה ולא רק מאפייה, ומציעים כאן מגוון רחב של מנות כמו פיצות, כריכים (מלחם המבוסס על קמחים שזינו טוחן בעצמו), פוקצ'ות, סלטים וגם מבחר בשרים מהמעשנה. במקום תוכלו לרכוש גם לחמים הביתה ואפילו להשתתף בסדנאות אפייה ובישול ללא גלוטן. המקום פועל מדי יום בשעות 12:00-21:00.

גלוטרייה ריברסייד. שדרות רוקח 2, מתחם החתירה דניאל, תל אביב. 054-4460303

גלוטריה פיצה  (צילום: ענת עוזר,  יח
פיצה בגלוטרייה|צילום: ענת עוזר, יח"צ

לחם פומרנץ
כל מי שרגיש לגלוטן או מעוניין להמיר את הלחם הקלאסי בלחם בריאותי ומיוחד צריך להכיר את לחם פומרנץ. מדובר במאפייה קטנה בבעלות עקיבא פומרנץ, שעושה עבודה מדהימה עם לחמים דחוסים ללא תוספת סוכר, שמרים או חומרים משמרים. הלחמים כאן כוללים לחם נבטוטים (החביב ביותר עלינו), לחם גרעינים, לחם מקמח טף, לחם קינואה, לחם כוסמת, לחם דוחן ואפילו לחם מקמח אורז אדום. למעט לחמים לרכישה הביתה, שכדאי להזמין כאן מראש, אפשר לרכוש במקום גם קרקרים, עוגיות בישקוטי ופשטידות ללא גלוטן.  

לחם פומרנץ לחם נבטוטים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לחם פומרנץ|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בליקמח
אם יש מקום אחד שצליאקים יכולים למצוא בו כמעט כל מה שאי פעם חלמו עליו זה בליקמח. המאפייה של אורן דגן כפיר ודן דיוויס מציעה פשוט הכל מהכל - מלחמים מצוינים וחלות ללא גלוטן, דרך מבחר רחב של עוגות ועוגיות ועד מאפי בוקר שקשה להאמין שהם ללא גלוטן כמו קרואסון, בריוש חמאה ומאפה תפוחים פריך. לא פלא שהמקום הזה הפך ללהיט מרגע שנפתח וציליאקים מכל הארץ רואים בו מוקד עלייה לרגל.

בליקמח סירת מאפים  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
חלומות מתגשמים בבליקמח|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

שף ללא גלוטן
מדי חמישי ושישי מפעיל יניב צמח בפתח תקווה מאפיית בוטיק יוצאת דופן, המוקדשת כולה למאפים ללא גלוטן. בין האופציות המעניינות תמצאו כאן דונאטס, פוקאצ'ות, שבלולי פיצה, פרעצלים, מאפי שמרים, בייגלים, עוגת פקאן, קלצונה, עוגות שמרים, לחמניות שום ולחמים מיוחדים כמו לחם טחינה ובטטה ולחם פירות יבשים, ועוד המון מתוקים ומלוחים טעימים. שווה קפיצה. שעות הפעילות: חמישי 13:00-19:00 ושישי 9:00-13:00.

בית מאפה אמל ללא גלוטן
אם עד עכשיו התמקדנו במקומות המציעים לחמים, עוגות, מאפים ופיצות בסגנון צרפתי ואיטלקי, עכשיו הגיע הזמן לעשות כבוד גם למזרח התיכון. בית המאפה ללא גלוטן של אמל יאסין הוא מקום על טהרת המטבח הערבי שמתמקד במאפים ומתוקים מסורתיים בגרסאות שטרם ניסיתם כמותן. תמצאו כאן פיתות ללא גלוטן עם או בלי זעתר, כנאפה מקמח תירס ואורז, סמבוסק על בסיס קמח טפיוקה ואפילו בסבוסה (ממתק סולת). בית מאפה אמל ללא גלוטן שונה לחלוטין בסגנון שלו מכל מה שאפשר למצוא בארץ, וזה מה שמייחד אותו. פתוח בכל ימות השבוע, גם בשבת.

חנות ללא גלוטן של רביבה וסיליה
כולכם כנראה מכירים את בית הקפה והמאפייה הוותיקה והמצוינת של רביבה וסיליה, אבל כמה מכם יודעים שלבית המאפה האיכותי הזה חברה לאחרונה חנות שלמה של מוצרים ללא גלוטן? כנראה שלא מספיק. ברביבה וסיליה ללא גלוטן תוכלו למצוא מבחר לחמים ולחמניות כמו לחם מחמצת מקמח טף, לחם קטסן בתוספת זיתים, בייגל, פרעצל, קרקרים ומקלות בצק ופרמזן. לצד אלה יש כאן גם המון עוגות כמו פאדג' שוקולד או טארט אגסים; עוגיות פיננסייר; ביסקוטי; מגוון גרנולות בלי גלוטן; פטיפורים; שוקולדים ונשנושים כיפיים. והשוס? את כל החגיגה הזו תוכלו גם להזמין במשלוח הביתה (אם אתם תושבי הסביבה).

רביבה וסיליה ללא גלוטן. הזרם 10, תל אביב. 03-5610272