אחד הטקסים החשובים ביותר בתחום הקולינריה, ההכרזה על 50 המסעדות הטובות בעולם של סן פלגרינו, התקיים השבוע בבילבאו שבספרד. טובי השפים מכל קצוות תבל התכנסו לטקס מפואר, ולמרות הנוכחות של לא מעט מסעדות באותה רשימה מפוארת, רוב העניין והסיקור התקשורתי התכנס כמו תמיד, לשלישיית המקומות הראשונים.

אז אל המקום השלישי הגיעה מסעדת מיראזו (mirazur) הצרפתית. אל המקום השני הגיעה אחת המסעדות הבולטות והמסוקרות כיום בעולם, אל סלאר דה קאן רוקה (El Celler De Can Roca) של האחים רוקה מספרד. ואל המקום הראשון שבה מסעדת אוסטריה פרנצ'סקאנה (Osteria Francescana) של השף מאסימו בוטורה, אחרי שכבר כיכבה במקום הראשון בשנת 2016 .  

אוסטריה פראנצ'סקנה פועלת במודנה שבאיטליה וזוכה לתשבוחות מזה שנים משלל מדריכי קולינריה. בתחילת דרכו עם זאת, היה בוטורה השף מנודה בתרבות הגסטרונומיה האיטלקית, ונחשב לבוגד בה בעיקר לאור הרצון שלו להצעיד קדימה אל המודרניות את האוכל האיטלקי המסורתי. איטלקים, כפי שאתם יודעים, לא אוהבים שמתעסקים להם בצלחת.

אבל הזמן עבר ובוטורה החל לקבל הכרה נרחבת. כיום, ארוחה במסעדה שלו (שגם מהודרת בשלושה כוכבי מישלן) תעלה לכם לא פחות מ-270 יורו לסועד. כשהדרך להזמין כאן שולחן כרוכה בהמתנה של חודשים ארוכים. אבל האם באמת המסעדה הטובה בעולם עד כדי כך טעימה ושווה את הכסף? על כך הדעות חלוקות. שוחחנו עם השף תומר אגאי (מסעדת סנטה קתרינה), שנסע כבר פעמיים לאכול באוסטריה פרנצ'סקנה וקיבלנו תשובות מפתיעות.