בדיוק לפני שנה סיפרנו לכם על אום כולתום, מסעדה טבעונית חדשה בחיפה של בני הזוג אסי דלק וגאיה נויפלד, הוא ערבי מיפו והיא יהודייה מחיפה. מאז הפכו מנות החומוס של המקום לשם דבר - אם זה "חומוס העל" עם העדשים הכתומות והשקדים הקלויים (37 שקלים), חומוס ה"בשר" עם תבשיל שבבי הסויה בראס אל חנות (38 שקלים) או החומוס ללא טחינה, שנולד בזכות חבר שאלרגי לשומשום.
תל אביב עמוסה בהרבה מחיפה במסעדות טבעוניות מצליחות ומוצלחות (ע"ע באנה, 416 או זכאים) - ועכשיו אום כולתום מגיע גם היא אל העיר הגדולה, ונוחתת ברמת החייל, אולי האזור היחיד בעיר שעדיין אין בו מסעדה טבעונית.
גאיה ואסי עברו לגור בתל אביב, מרחק 10 דקות מהמסעדה, ואת הסניף בחיפה השאירו עם זכיין שימשיך להפעיל אותו. "נולדתי ביפו ותל אביב היא הבית בשבילי", מספר אסי, "אני אוהב את העיר הזאת ושמח לחזור אליה". הסניף התל אביבי גדול בהרבה מהסניף החיפאי (140 מטרים לעומת 40 מטרים בחיפה) ומרגיש כמו מסעדה אמיתית, על פי אסי.
רבים תופשים את אום כולתום כחומוסייה טבעונית מצוינת, אבל בתפריט שלה תמצאו עוד המון מנות, רציניות יותר או פחות, כמו סינייה קבב עם קציצות עדשים ופטריות פורטובלו אפויות, ירקות חתוכים, קונפי שום וטחינה מוקרמת (50 שקלים); בורקס דרוזי במילוי לבנה קשיו, עשבים וגרגירים (49 שקלים); ולחמג'ון עם תבשיל "בשר" מתובל, שמן זית, זעתר, עגבנייה, בצל וטחינה ירוקה (50 שקלים).
במסעדה מגישים גם ממולאים שונים כמו עלי גפן, כרוב בלאדי, קישואים ופלפלים (55 שקלים), מוסקה עם פריקי, תרד, מנגולד, "בשר" וגרגירי חומוס (59 שקלים) ואפילו קוסקוס עם מרק ירקות (59 שקלים). בכל יום מכין אסי מנות ספיישל לפי מה שמצא בשוק - כמו סטייקים על הגריל של פטריות ארינג'י או חריימה קציצות "ים" מטופו עם אצות. אם אתם מעווים את הפנים למשמע צמד המילים "תחליפי בשר", תשמחו לגלות שלא נעשה פה שימוש באף תחליף בשר מסחרי. "את כל המוצרים אנחנו מכינים בעצמנו מסויה, ואין שום דבר תעשייתי או מעובד", אומר אסי, "אפילו את הקטשופ אני מכין לבד מעגבניות".
אסי מספר שהוא מאוד מתגאה בסעיף הקינוחים של התפריט, "שגם הוא כולו טבעוני כמובן ואני מכין בו הכל לבד". בין הקינוחים הקבועים אפשר למצוא מלבי טבעוני עם פירות טריים, בוטנים, נענע ומי ורדים (27 שקלים), כנאפה מגבינת קשיו והדרים עם סירופ מי זהר (37 שקלים) וקינוח שנקרא נושה קדאיף של שערות קדאיף מוזהבות בתנור ממולאות בפיצוחים וקינמון, עם רוטב חלבה ושקדים קלויים (29 שקלים).
בשעות הצהריים יהיו בתפריט גם הרבה סלטים וכמה סוגי כריכים, לטובת קהל העובדים שנמצא בסביבה, ובשעות הערב תשתנה האווירה לכזו שמתאימה יותר למסעדה, עם תפריט רחב יותר שיתחיל לתפקד אחרי שבוע ההרצה הקרוב שבמהלכו תהיה המסעדה פתוחה רק עד 17:00. בקרוב יתחיל לפעול גם מערך משלוחים.
אום כולתום. הברזל 32, רמת החייל. ראשון-חמישי: 12:00-17:00, 19:00-00:00 (בשבוע ההרצה פתוח רק בשעות הצהריים).