התקופה האחרונה, שבה כולנו שוהים בבית הרבה מעבר לכל פרק זמן מתקבל על הדעת, מוציאה מהרבה מאיתנו את הצדדים היצירתיים, בעיקר כשזה נוגע לאוכל. חשבון פייסבוק שנתקלנו בו לאחרונה הצליח לקחת את זה למקום מקסים מיוחד, עם ארוחה יומית יפהפייה של פריכיות אורז מעוצבות, בכל פעם בסגנון אחר.
לאמן הפריכיות קוראים אור שרון, ובימים כתיקונם הוא בכלל מלצר. עם כניסתה של הקורונה לחיינו הוא אימץ לעצמו הרגל צבעוני ביותר של הכנת ארוחת פריכיות לבן הזוג שלו, בכל יום תחת מוטיב אחר. את כל היופי הזה הוא מעלה לחשבון הפייסבוק שלו, כדי שכולנו נוכל ליהנות.
"הכל התחיל מזה שכל היום בישלתי ואפיתי כדי לא להתחרפן סופית", מספר שרון. "בעלי רצה לרצוח אותי כי עלינו 5 קילו בשבוע, מה שהכניס אותנו לדיכאון, אז החלטתי להכין לנו ארוחת בוקר מושקעת שמבוססת על פריכיות. אחר כך יום רדף יום, והתחלתי להתאבסס על פריכיות ולהתייחס אליהן כמעין אנדרטות. ממש גיליתי בסגר הזה שאני טוב בצלחות".
את הרעיונות המקוריים, שכוללים למשל פריכית הוט קוטור בהשראת מעצבי על ופריכית טייגר קינג בהשראת הסדרה המצליחה בנטפליקס, מקבל שרון מהעוקבים שלו, ששולחים לו רעיונות - והוא בוחר את החביב עליו ומיישם.
"הפוסטים התחילו מ-30-40 תגובות, ועכשיו אני כבר ב-250 תגובות ביום. כדי לייצר לעצמי סדר יום הגיוני של עשייה אני מעלה שלוש פריכיות ביום. אנשים ממש נגנבים על זה, ורוצים ללמוד איך לעשות את זה גם. זה ממש עיסוק שקוסם לי ומעיף לי את הזמן בטיל".
פריכית טייגר קינג, למשל, מוגשת עם פירה, דמות פלסטיק של חתול שקופצת מתוך טבעת בצל ועלי מיקרו בזיליקום; פריכית כירורגית היא למעשה כריך פריכיות עם בצל מטוגן מעל מסיכה כירורגית, שהפכה לחלק משגרת היום יום שלנו; בפריכית המקרון הציב שרון פריכית בין שתי עוגיות שקדים צבעוניות; הפריכית הגותית צולמה על צמיד ניטים ועליה מגוון פירות יער וריבה; ואת פריכית הסנה הבוער הכין עם צ'יפס מתובל ושומשום שחור ולבן.
כל המרכיבים על הפריכיות אכילים?
"הכל אכיל במידה כזאת או אחרת, למרות שלפעמים אני עושה דברים כמו יציקות בטון או צמידי ניטים. ויש לי כוונה גם לייצר בסוף לעצמי את הפריכיות".
יש כבר מחשבות על הצעד הבא?
"אני כל פעם נזרק לחלום אחר בהקשר הספציפי הזה של פריכיות, ויש לי מלא רעיונות. נראה לי שייקח לי שנים עד שאני אמצה את כל הרעיונות".
אגב, זה גרם לך לאהוב יותר פריכיות?
"לא, בשום צורה. אבל הן מרתקות אותי. בשנייה שיימאס לי מפריכיות אני אעבור למשהו אחר. אף פעם לא הייתי אוהד גדול של פריכיות, אבל אני נורא משקיע בהן כדי שזה יחפה על הטעם של הכלום שלהן".