ברבדוס: בר קוקטיילים חדש בנס ציונה
נס ציונה מצטרפת גם היא לטרנד ברי הקוקטיילים עם בר חדש בהשראת ברבדוס - אחד האיים הטרופיים הכי שווים בקאריביים. בבר החדש תמצאו 170 מקומות ישיבה, תפריט קוקטיילים מבוסס רום, ותפריט אוכל קליל של מנות לחלוקה. בין המנות בתפריט: טמפורה קייק - טייק אוף לחלת הבצל המפורסמת בגרסת הברבדוס עם שלל ירקות עטופים בבלילה, מטוגנים ומעוטרים ברוטב טריאקי וספייסי מנגו (45 שקלים); קרפצ'יו מוסר ים עם טקסטורות של מנגו, רוטב יוזו, ליים ועוד (59 שקלים); ווג'י ברבדוס moon - כיסונים צמחוניים עטופים בטמפורה ופנקו מוגשים על מצע של סלסה מאננס טרי ובצלים (36 שקלים); ריהאנה צ'ילי דוג - נקניקיית עגל בלחמנייה עם תבשיל שעועית שחורה, כרוב כבוש ביתי ובצל סגול מוחמץ (54 שקלים); וכריך דרום ג'מייקני - פילה עוף בטמפורת בירה, פרוסות אננס טרי צלויות על הגריל ורוטב חרדל דבש (54 שקלים).

ברבדוס. גולדה מאיר 3, נס ציונה. 054-5806093

פסטיבל משאיות אוכל בשוק האיכרים, נמל תל אביב
פסטיבל ה-Food Trucks הראשון בישראל יתקים בימים שלישי עד חמישי, (9-11/5) החל מהשעה 16:00 ועד 23:00 ברחבה המרכזית של שוק הנמל בנמל תל אביב. המקום יעוצב כמתחם פיקניק באווירת ברביקיו אמריקאית ויכלול גם פעילויות לכל המשפחה. בין משאיות האוכל בפסטיבל: The Golden Wagon - משאית האוכל האסייתית של האחים רונן ואלון מלינגר, הבעלים של Wok Republic שתציע מוקפצים שונים; טברנה אקספרס - הטברנה הניידת של השף גיא פרץ תציע שלושה תפריטים ים תיכוניים; Masaeat – משאית האוכל של גידי חכימי המתמחה בנקניקיות ותגיש 'קארי וורסט' - נקניקיית עגל בתבשיל עגבניות וקארי, נקניקיית בקר על תבשיל כרוב וחזה אווז, ונקניקייה חריפה על תבשיל של צ'ילי קון קרנה וגוואקמולה (כל הנקניקיות יוגשו לצד צ'יפס שנעשה במקום); אתנחתא: המזנון של חיליק עומר- האוטובוס שהוסב למטבח נייד יציע שקשוקה קלאסית, תבשיל ירקות על מצע אורז ומנה מוקפצת של חזה עוף ובצל. טריילר הבשרים של השף יוסי שרף – השף יוסי שרף מתמחה ביישון, עישון וצליית בשרים ויציע בטריילר הבשרים שלו בריסקט בעישון של 24 שעות בזרדי ענבים, לחמניית פרנה ממולאת בבשר טלה, לימון כבוש, אריסה, כוסברה וטבאסקו, וכנפיים ברוטב ברביקיו; FISH-N-ZONE – טריילר ה-Fish&Chips של עדי בלק ועמרי לוטן מחנות הדגים שבשוק. הצמד יציע יציע את המנה המפורסמת שלהם עשויה דגי ים טריים בליווי צ'יפס מתוצרת בית; ו-Arepa's Tel Aviv – טראק הארפות של טל דוביצקי יציע ארפות במגוון מילויים כמו תבשיל של בקר, בצל מטוגן ופלפלים או מלית צמחונית של אבוקדו, ממרח שעועית, בזיליקום, עגבניות וגבינות.

לפרטים

בר היין של יקבי רמת הגולן מגיע לנמל תל אביב 
יקבי רמת הגולן יגיעו לחגוג בנמל תל אביב בפעם הרביעית. "בר מארץ היין", יפעל השנה במשך ארבעה ימים (14-17.5) בין השעות 19:00 ועד 23:00 במתחם הדק הגדול של הנמל (בסמוך לשוק). בפסטיבל תמצאו חמישה ברי יין בעלי קונספט טעימות שונה ומתחם סדנאות שיציג כל ערב סדנאות יין.

מסעדת אדום מארחת את השף גיא בן שמחון, ירושלים
השף אלירן בוזגלו יארח במטבחו את השף הירושלמי לשעבר גיא בן שמחון לערב עם תפריט מיוחד שיצטרף לתפריט המסעדה. הערב יתקיים ביום שלישי (9.5) החל  מהשעה 19:00. בין המנות שיוגשו: פולנטה וילה v - תירס טרי, ראגו פטריות, אספרגוס צלוי, מחית כמהין וביצה עלומה (67 שקלים); סשימי טונה אדומה, קרם תותים וניל, קינואה פריכה ויוזו (72 שקלים); קרפצ'יו חציל בלאדי וקונסומה עגבניות קונפי עם קרעים של מוצרלה בוראטה וריחן (56 שקלים); עראייס ראגו - מיני פיתה מקמח מלא, ראגו איטלקי אמיתי, קרם לימונים כבושים ועריסה ׁׁ(56 שקלים); ושקדי עגל צלויים בגריל ומזוגגים בציר עגל, טימין לימוני ופריקה עם שום קונפי (75 שקלים).

מסעדת אדום. דוד רמז 4, מתחם התחנה הראשונה, ירושלים. 02-6246242

פילה בקר, מסעדת אדום (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
פילה בקר, מסעדת אדום|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

סדנאות שף לכל המשפחה בקניון כפר סבא הירוקה
השף יהונתן ביטון מהעונה השישית של "מאסטר שף" ינחה שלוש סדנאות שף לכל המשפחה על בסיס המטבח המרוקאי. הסדנא הראשונה תעסוק במאכלים המרוקאיים שביטון למד לבשל בבית אמו. הסדנאות מוצעות בחינם לכל המשפחה ויתקיימו בחנות ארקוסטיל בקניון. להלן הסדנאות: 4.5 - סדנת מחשי; 8.5 - סדנה להכנת דג מרוקאי; וב-18.5 - סדנה להכנת קובה. 

ההרשמה מראש בטלפון 09-8338567.

שוק מעדנייה חדש בבית טעם וצבע, עמק חפר
חברי קייטרינג טעם וצבע יפתחו מעדנייה גדולה שתפעל בימי שישי בלבד במתחם טעם וצבע בעמק חפר. הבאים למתחם יוכלו לאסוף אל ביתם תבשילים, בשרים, דגים, גבינות, יין, לחמים ועוד. השוק מארח גם את חקלאי האזור, וניתן לאכול במקום מנות בשריות מהאסאדו המקומי בתוספת סלטים וכוס בירה. 

קייטרינג טעם וצבע, איזור התעשייה עמק חפר

פסטיבל עגבניות בפיאצה רוסטיקו
מסעדת פיאצה רוסטיקו תחגוג את פסטיבל העגבנייה בין ה-8.5 ל-11.5. במסגרת החגיגות תארח המסעדה את השף האיטלקי קרלו קאסוני (Carlo Casoni) – השף הראשי של חברת MUTTI. יחד עם קאסוני יצרו במסעדה תפריט מיוחד ששם את העגבנייה במרכז כל המנות - מהראשונות ועד הקינוח. בין המנות: מנה ראשונה של טורט ציפת עגבניות עם צלפים, זיתים ירוקים, בזיליקום וגבינת פטה; פיצה מרגריטה עם פניני בלסמי, פטריות פורצ'יני ועגבניות שרי; פפרדלה פסטו עגבניות קלופות וארוגולה; "סלמון מעוך" עם אבוקדו, זוקיני, ורוטב ולוטה עגבניות וקינוח טירמיסו עגבניות של רוטב עגבניות, מרמלדת עגבניות שרי, קורנפלקס וקרם מסקרפונה. 

פיאצה רוסטיקו. קפלן 22, תל אביב. 03-5588654 

>> לכל חדשות האוכל

עסקית לובסטר במסעדת קלואליס, רמת גן
השף ויקטור גלוגר החליט ליצור ארוחת לובסטר שתלווה את תפריט המסעדה לאורך כל שעות הפעילות וכל ימי השבוע. מה בתפריט? ראשונה של "שרימפס פומודורו" עם עגבניות שרי, עגבניות צלויות בשמן זית, גספצ'יו עגבניות ירוקות, נענע, בזיליקום וסורבה עגבניות; עיקרית של לובסטר קנדי שלם – לובסטר מקולף במחבת וסוכריות לובסטר על מקל עם ריזוטו סרטנים, שמן כמהין וטוויל פרמזן. מחיר הארוחה הוא 198 שקלים והיא תוגש החל מסוף השבוע הקרוב ועד סוף מאי (לכל הפחות).

קלואליס. אבא הילל סילבר 16, רמת גן. 03-5759060

עסקית לובסטר, קלואליס (צילום:  יחסי ציבור )
עסקית הלובסטר של קלואליס|צילום: יחסי ציבור
סניפים חדשים לרשת שמונה של השף מושיק רוט 
רשת שמונה המתמחה במנות שף כשרות במחיר אחיד של 8 שקלים מתרחבת ופותחת מסעדות חדשות בהרצליה (רחוב סוקולוב פינת בן גוריון), בית שמש (קניון נעימי), ירושלים (קניון) מלחה, קרית ביאליק (קניון הקריון), ובאשקלון (על המרינה).
 

תפריט אביב חדש ברשת מייק'ס פלייס
רשת Mike's Place משיקה תפריט אביב חדש. בין המנות הראשונות: Currywurst - נקניקיית עגל גרמנית בתוספת רוטב קטשופ-קארי (32 שקלים); קערת צ'ילי בסגנון טקסס עם נזיד חריף המכיל בשר, פלפלים חריפים, שום, ובצל עם טורטיית צ'יפס (34 שקלים); ועוף בנוסח ראנץ' ׁׁ - תבשיל עוף פטריות ובצל המוגש על משולשי טורטייה מטוגנות על מצע סלט ראנץ' (38 שקלים). בין העיקריות: המבורגר בנוסח הוואי עם פפרוני, חלפיניו ואננס (72 שקלים); סופר סלופי ג'ו - בשר טחון בתוספת בייקון גבינה וחלפניו (62 שקלים), כריך הצלעות של מייק (ללא עצמות) באפייה איטית עם על לחמנייה קלויה (96 שקלים); וסטייק אנטרקוט מיושן מנתח גורינה ארגנטינאי (126 שקלים).