מאחורי הטרנד הצבעוני והרועש של "קריסטלים אכילים" עומדות סוכריות יפניות מסורתיות בשם kohakutou (琥珀糖) שנראות כמו אבן יקרה ועשויות מסירופ סוכר ואגר אגר. הן מגיעות במגוון רחב של צבעים, טעמים וצורות, והתרגום המילולי של שמן הוא "סוכריות ענבר" או "סוכריות קריסטל" בגלל צורתן המזכירה אבני חן.
השוס בסיפור הזה הוא המרקם המיוחד: מבחוץ ציפוי פריך ובפנים מסתתר חלק רך דמוי ג'לי. מה שהופך את kohakutou לכל כך מושך זה שאפשר לעצב אותו לכל מיני עיצובים מגניבים ולשלב בסוכריות תמציות טעם שונות לפי טעמכם האישי כשיש גם מי שמוסיף מיץ, תה, קפה ואפילו אלכוהול.
לא נסבך אתכם עם קנטן כי במתכונים המערביים משתמשים באבקת אגר אגר, אליה מוסיפים כמות אסטרונומית של סוכר, צבעי מאכל ותמצית טעם (אם רוצים). אחרי שמכינים את הבלילה צריך הרבה סבלנות כי תהליך ההכנה אורך כמה ימים במהלכם ממתינים שהסירופ המתוק יתקרר ואז שהגבישים הצבעוניים יתייבשו. נתקלנו גם במתכון שבו התהליך קוצר בזכות ייבוש באייר פריי.
אז מה עושים? מתחילים בלהרתיח מים עם אגר אגר, מוסיפים סוכר ואז שופכים את הכול לתבנית, מטפטפים צבעי מאכל, יוצרים עם קיסם צורות יפות ומשאירים להתייבש ולהתקרר למשך יממה. אחרי צינון והתקשחות מקלפים את השכבה החיצונית עד שמגיעים לליבה הקשיחה יותר ויוצרים שברים דמויי קריסטלים, ומשאירים לייבוש יממה נוספת לפחות.
הנה המתכון
@catherine.desserts Crystal candy this video took me a good two weeks to film #kohakutou #crystalcandy #asmr #dessert #candy ♬ Bubble Gum - NewJeans
אפשר גם בעברית
@lidar_kugman מתכון לקריסטלים אכילים!! #קריסטליםאכילים #אסמר #מתכון ♬ צליל מקורי - לידר קוגמן
וכאן יש מתכון למי שאוהב לדעת כמויות מדויקות
בחו"ל אפשר לקנות את הקריסטלים המוכנים בחנויות ממתקים או להזמין אונליין אפילו באמזון. בארץ הטרנד עדיין לא פרץ לחנויות, אבל החדשות הטובות לכל מי שמעוניין להשיג כמה קריסטלים, הן שיש כבר מי שהרימה את הכפפה והחליטה להפוך את הטרנד לרווח. מצאנו מספר משפיעניות, בשלניות ואופות שמכינות את הסוכריות קריסטל בבית ואפשר להזמין אותן מהן עד הבית:
אפשר לקנות אותן בחנות מדליקה בתל אביב בשם Mochikva
ומצאנו את זה (אבל לא ניסינו) גם כאן