מרבית המסעדות הרומניות בארץ הן זן ותיק של מסעדות שהן מוסדות, שקיימות עשרות שנים ומגישות את אותו התפריט לדורות של משפחות שמגיעות לסעוד בהן. לכן מסעדת מיטש בשוק הכרמל היא כה נדירה בנוף המקומי: גם מסעדה רומנית חדשה שמנסה להביא את האוכל המסורתי העדתי לקהל הצעיר, וגם מקום שמנוהל ומתופעל על ידי שפית שהיא אישה.
איקרה, קבב מצוין כמובן (מי שרוצים, יכולים כמובן לקבל חיזוק עוקצני אם יבקשו), כבד קצוץ וחמוצים טובים, כל התותחים הכבדים של הרומנים מוגשים כאן. השבוע הגיע צוות חי בלילה הגיעו למקום כדי לטעום מהמנה הפופולרית ביותר, הקבב, אבל גם מהגלגול החדש של הנקניקייה הרומנית, הפטריצ'אן, שמוגשת פה מגולגלת בתוך לחם קסטן אוורירי שנחתך לאורך והחלק הקשה מוסר ממנו.
נתחיל מהנקניקייה עצמה: נקניקיית בקר פריכה וכיפית שנצלית על הגריל, עליו ניגרים גם מיצי הקבב, מה שתורם לה לטעמים. הכריך עצמו ענקי ונמכר במחיר משתלם של 25 שקלים, והוא בהחלט ווריאציה מקורית על מנת הנקניקייה בלחמנייה הסטנדרטית. בשורה התחתונה - ניסיון מקורי לקחת את הנקניקייה הרומנית לכיוון חדש, רק אם אתם מגיעים לכאן לטעום, אל תוותרו על הקבב לפני או אחרי.
מיטש. חיים חבשוש 31, שוק הכרמל, תל אביב