בחודשים האחרונים לא מפסיקות להיפתח מסעדות מדוברות בתוך בתי מלון, כאלה שמושכות סועדים רבים ולא רק את אורחי המלון. את המודל המוצלח אפשר למצוא למשל במסעדת פנטסטיק החדשה במלון פורט אנד בלו (Port & Blue) בתל אביב, או בקפה נורדוי של עינב אזגורי במלון נורדוי, ועכשיו גם בבר יין חדש ומסקרן במיוחד בשם בר 51, שנפתח לפני כשבוע במלון רנומה היפהפה.
את המקום החדש פתחו השפים והשותפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, שחברו לדנה ירזין והקימו בר יין מרשים שפועל כמעט במנותק לחלוטין מהמלון עצמו (וגם הכניסה אליו נפרדת). לצידו של הבר השותפים פתחו גם בית קפה בשם טרומפלדור, שפועל בכל ימות השבוע בין שמונה בבוקר.
אם השמות של גמליאלי ונבון בנשמעים לכם מוכרים, זאת משום שהם עומדים מאחורי אחת מקבוצות המסעדנות החזקות כיום בירושלים, וזו הפעם הראשונה בה הם פותחים מסעדה בתל אביב. השניים מפעילים מזה מספר שנים את מסעדת מונא היפהפייה בבית האמנים בירושלים ואת מסעדת אנה הכשרה החלבית בבית אנה טיכו, ולאחרונה גם שימשו כיועצים לפתיחתה של מסעדת 02 החדשה והכשרה בבירה (שפועלת גם היא בבית מלון).
גמליאלי מספר כי ההחלטה לפתוח בתל אביב נלקחה די במקרה - וכמו במקרה של מרבית המקומות שלהם - את הכף הטה המיקום עצמו, שהיה מספיק מרשים ועצמתי כדי למשוך אותם אליו עד לרחוב הירקון. בניגוד למונא הפורמלית, בבר 51 (שנקרא על שם סרטו של עמוס גוטמן משנות השמונים) יוגש תפריט של מנות ביניים במחירים צנועים יחסית, במטרה לספק ארוחה מלאה שמורכבת מהרבה מנות קטנות, או לנשנש משהו לצד כוס היין במחיר לא מחייב.
המלון קרוב מאוד לחוף הים בתל אביב, ואנחנו צופים שהלוקיישן של בר 51 יהפוך להיות אטרקטיבי ומבוקש במיוחד, בטח עם ההתקרבות לעונת הקיץ. בינתיים פועל המקום במתכונת של ישיבה בסמוך לבר גדול מאוד וחלל נפרד של שולחנות בתוך המסעדה בלבד. כשבקרוב ייפתח גם חלק חיצוני רחב ידיים.
בין הקינוחים כאן: טארט קרמל (24 שקלים); מוס מסקרפונה (32 שקלים); קסטה קרם פרש (22 שקלים); וקרמו שוקולד עם שמן אגוזי לוז (34 שקלים). על תפריט היינות המקורי במקום אחראי אביתר ברעם, והוא כולל מבחר בקבוקים וכוסות שלא מוצאים בהרבה מקומות בישראל.
בבית הקפה הסמוך לבר 51 מוצע תפריט קליל עם אופציות כמו גרנולה ביתית ופירות (42 שקלים); כריך סלמון (44 שקלים); כריך סלט ביצים (38 שקלים); פריטטה (36 שקלים); או ארוחת בוקר מלאה (69 שקלים). אחרי שתיים עשרה בצהריים מתווספות לתפריט גם מנות כמו סלט ניסואז (56 שקלים); כריך קלאב (48 שקלים); ואורז בר עם מוצרלה (46 שקלים).
אומנם מדובר בניסיון הראשון של הקבוצה הירושלמית בזירה התל אביבית התחרותית - אבל אתם שואלים אותנו - החלל היפה, האווירה הנהדרת, התפריט הכיפי והלא יומרני והמחירים הנוחים מאוד (לפחות בינתיים), יעשו את הרושם הנדרש, והמקום יהפוך לאחד העמוסים בתקופה הקרובה.
בר 51. הירקון 59, תל אביב. 03-5406680 .לא כשר