חביב השפים אלרן שרפלר, בן הזקונים של עזרא ממסעדת עזורה הוותיקה והמוערכת בירושלים פתח לאחרונה את מסעדת אבן עזרא (הבן של עזרא), ואם אתם עוקבים אחרי שפים, עיתונאי אוכל, פודיז, מסעדנים, משפיענים וכו', בטח כבר ראיתם סטוריז משתפכים מהמקום נטול האינסטגרם (החשבון קיים, אך אינו פעיל).
מסעדת אבן עזרא החדשה הוקמה ברחוב המשביר 2 בתל אביב, לוקיישן שידע לא מעט מהפכים והחליף הרבה בעלויות בחלוף השנים האחרונות, אבל אם להסתמך על הרקורד הקודם של השף המוערך, אבן עזרא כאן כדי להישאר. אבן עזרא מגדירה את עצמה כ"מסעדה מזרחית", היא כשרה, פתוחה בשעות הצהריים בלבד ומכילה ישיבה סביב שולחנות ברחוב, בתוך המסעדה הממוזגת, על הבר ובקרוב גם בקומה עליונה, בה גם יהיה אפשר לקיים אירועים פרטיים.
התפריט משתנה מדי יום וכולל מעט מנות קטנות, ומנות עיקריות שבהזמנתן מקבלים גם מגש מזטים מוקפד של סלטים כשמחירי המנות העיקריות נעים בין 82-148. בניגוד לעזורה, האווירה במקום מעט יותר חגיגית והמנות קצת יותר מתוחכמות ונועזות. בביקורנו טעמנו כנפיים מזמאר (36 שקלים) - מנה קטנה ולא פוטוגנית במיוחד של 6 כנפיים נימוחות וטעימות, שהבשר העסיסי שלהן נושר מהעצם והצלחת נשארת כמעט ריקה בסוף.
ניסינו גם כמה עיקריות - קבב טלה על הגריל עם דובדבנים, על פריקי וזרש (132 שקלים), כרעיים בקונפי שומן אווז (96 שקלים) וקבב לוקוס על לחם שנאפה במקום שמזכיר לחמעג'ון, רק עם דג (148). כל המנות שאכלנו היו מוקפדות, טעימות, עשירות, כשמנת הדג כנראה מצטיינת הארוחה.
המנות אומנם לא זולות כלל, אבל על המחיר מפצה מה שבעינינו הוא גולת הכותרת של המקום והוא סט המזטים שמגיע עם כל מנה עיקרית: לחם אבן עזרא - פיתה קטנה מעוטרת סומאק; טחינה לימונית וסמיכה; סלט תפוח אדמה על פחמים עם פטרוזיליה ובצל; סלט משוויה; ז'עלוק; וקישואים קטנים חצויים וצלויים עם נענע ושום. הסלטים היו מצוינים, טריים, עשווים לעילא, ומה שהיה הכי נחמד זה הריפיל שקיבלנו אחרי חיסולם. אז נכון, ביחס למסעדות סמוכות באזור המחירים אולי גבוהים יותר, אבל גם הרמה והאירוח בהתאם.
בימי שישי, מלבד לישיבה במקום ניתן גם להגיע ולקנות אוכל מוכן הביתה, שכולל מנות שלא מוגשות במסעדה במהלך השבוע כמו שניצלים, מרמומה ועוד.
אבן עזרא. המשביר 2, תל אביב. שעות פתיחה: ימי שני-שישי 12:00-17:00. כשר