שוק מחנה יהודה כבר הפך מזמן למוקד עלייה לרגל לכל חובב אוכל באשר הוא. לא משנה באיזו תכיפות תגיעו הנה, כנראה שלא תספיקו להתעדכן בכל המקומות החדשים והטעימים שנפתחים כאן כל הזמן.

במסגרת המסע אחרי אוכל הרחוב המיוחד והמעניין ביותר הגענו לארחנטו - מסעדונת דרום אמריקאית שמתמחה באמפנדס. בארחנטו מגישים ארבעה סוגי אמפנדס שכל אחד מהם נעשה בצורה אחרת ועם מילויים משתנים: עוף, מילוי ירקות טבעוני, מילוי מסורתי של אסאדו, זיתים וביצה ומילוי בסגנון ים תיכוני ישראלי עם תמרים וטלה.

על המקום אחראי לוקאס סיטרינוביץ',שהחליט לחזור לאוכל שהוא מכיר מהבית ולהביא לישראלים את המטבח הארגנטינאי. סיטרינוביץ' מכין את האמפנדס בעבודת יד מיומנת, כשהסוד של הבצק שלו טמון לטענתו בכך שהוא מכיל שומן בקר, מה שמאפשר תחליף ראוי לחמאה (המקום כשר).

ארחנטו ירושלים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כיסונים יפים וטעימים. אמפנדס|צילום: איילה כהן, mako אוכל

ארחנטו ירושלים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
במגוון מילויים|צילום: איילה כהן, mako אוכל

כמובן שטעמנו את כל סוגי האמפנדס במקום - שארבעתם מוגשים לצד טחינה (בכל זאת, ישראל) וצ'ימיצ'ורי (יש כאן גם מרקים מעולים וכריכי בשר בסגנון דרום אמריקאי) - ובמיוחד נהנינו דווקא מהאמפנדה במילוי העוף. מדובר במילוי פיקנטי ועסיסי בתוך בצק שמהווה כיס מצוין, דקיק ועמיד לכל מה שבתוכו. השוס האמיתי של המקום זה שאפשר לעבור, לאכול כמה סוגי אמפנדס (גם בעמידה), לשלם מחיר סביר (13-16 שקלים לאמפנדה) ולהמשיך הלאה בכיף.  

ארחנטו, מחנה יהודה 6, השוק העירקי, ירושלים. 02-9945755. כשר