גיא גמזו נכנס לתחום אוכל הרחוב, תל אביב

בימים אלה חותם השף גיא גמזו על חוזה לנכס בתל אביב, שבו יפתח בחודשים הקרובים בית אוכל שיתמקד באוכל נחמה אמריקאי מושחת. המנות במקום יתבססו על לחמניות הבריוש השמנמנות שהגיש במסעדת השף שלו אריא בחודשים האחרונים, שכזכור הוציאו לכולנו את העיניים באינסטגרם. אותן לחמניות חלומיות יזכו במילויים מרהיבים כמו מק אנד צ'יז, שרימפס בסגנון אסייתי ובקר מפורק. במקום יחולקו גם קינוחי ג'לי אמריקאיים, שישיבו את עטרת המרקם הרוטט ליושנה.

הולה של ויקטור גלוגר במקום רפאל, תל אביב

דובר כבר רבות על כניסתו של השף המוכר ויקטור גלוגר לחלל המיתולוגי שבו פעלה מסעדת רפאל במלון דן בתל אביב, והציפיות לקראת המסעדה החדשה, שתיקרא הולה, כבר בשיאן. לצערנו הפתיחה הצפויה לא תתרחש ממש בתחילת השנה אלא בסביבות פברואר-מרץ. בינתיים עורך גלוגר סדרת ארוחות פרידה במסעדתו קלואליס ברמת גן, עם אורחים מכל העולם.

ויקטור גלוגר (צילום: רונן מלחן,  יחסי ציבור )
מחכים ומצפים. גלוגר מגיע לחלל של רפאל|צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

מסעדה חדשה במלון דה דריסקו, יפו

במקום שבו שכנו מלון ירושלים ומסעדת קרן של השף חיים כהן במושבה האמריקאית מוקם בימים אלה מלון בוטיק חדש בשם דה דריסקו. המלון ייפתח רשמית באביב הקרוב, ובמרתף שלו תפעל מסעדת שף לא כשרה בהובלת שף שחר ביטון (מלון רויאל ביץ' אילת וכמה מוסדות קולינריים נוספים בעיר), שתגיש מנות בהשראת המטבח העותמאני ההיסטורי בארץ ישראל. התפריט יתבסס בעיקר על דגה ופירות ים וידגיש שילובים מיוחדים וצורות הגשה מפוארות על כלי חרס וצלחות יוצאות דופן.

דה דריסקו הדמייה (צילום: יחסי ציבור)
פרויקט מסקרן ומסעדה מסקרנת. דה דריסקו|צילום: יחסי ציבור

כרמל, סטריט פוד חדש ומבטיח בשוק הכרמל בתל אביב

מסעדת דה באן בשוק הכרמל בתל אביב היא מהחביבות עלינו בעיר. כעת, אחרי שנים של פעילות שהביאו ליציבות מרשימה, מתרחבים האחים קיצ'ס ופותחים דוכן אוכל רחוב שיפעל בתוך השוק וייקרא כרמל. במקום, שייפתח ממש החודש, יוגש בשר על המנגל בסגנון מזרח תיכוני, בפיתה או בצלחת (30-40 שקלים למנה), לצד בירה. מקום פשוט ומשובח שיהיה אומנם חור קטן בקיר, כמו מסעדות הפועלים של פעם, אבל חור שאין לנו ספק שנגיע אליו המון.

שוק הכרמל (צילום: נמרוד סונדרס)
דה באן פותחים מקום חדש בשוק הכרמל. יהיה פשוט וטעים|צילום: נמרוד סונדרס

ברווזי, הסנדוויצ'ייה, תל אביב

השף הצעיר רז רהב עתיד לפתוח במהלך חודש פברואר את הסנדוויצ'ייה ברווזי, בחלל הכניסה של מלון הבוטיק טשרניחובסקי שנבנה בימים אלה (טשרניחובסקי 17, תל אביב). בניגוד למסעדת השף המהודקת והאינטימית שלו OCD, שבה הוא מגיש ארוחת טעימות עם מנות מורכבות ולא תמיד נגישות, במקום החדש יציע רהב תפריט של כריכים, שישלבו בין האוכל העילי שלו לאוכל רחוב שכולם אוהבים. אנחנו כבר מתים לטעום.

רז רהב (צילום: יונתן בלום)
כריכייה חדשה של רז רהב, הלא הוא רזי ברווזי|צילום: יונתן בלום

דיסקו טוקיו, המסעדה החדשה של קבוצת R2M, תל אביב

אחד המקומות המדוברים של 2018. דיסקו טוקיו, האיזקאיה של קבוצת המסעדות R2M, תיפתח בינואר הקרוב ברחוב הרצל 16 ותגיש מנות יפניות וקוריאניות באווירה בליינית מעוצבת בסטייל (כמו שהקבוצה יודעת לעשות היטב). הבאזז שמעורר המקום, שהתחיל בידיעות ראשונות כבר שנה תמימה לפני פתיחתו, הולך ומתעצם בקרב הפודיז התל אביביים ובכלל. 

 

קרוק מאדאם רוטשילד 12 (צילום: עידית בן עוליאל,  יחסי ציבור )
רוטשילד 12 תיסגר, והרצל 16 תיפתח עם דיסקו טוקיו מבית R2M|צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

קפה נורדוי, תל אביב

בתוך מלון נורדוי הוורוד והיפהפה ברחוב נחלת בנימין 27 עתיד להיפתח בחודש ינואר הקרוב קפה נורדוי - מיזם חדש לשף עינב אזגורי וקבוצת דא דא ודא. כצפוי מאזגורי, המוביל את בר האוכל הצרפתי בר א וין בתל אביב, גם המקום החדש יהיה בסגנון אירופי קלאסי ויציע מארוחות בוקר ועד דרינק ונשנוש לילי מסוגנן. בחשבון האינסטגרם שלו חושף אזגורי ניסיונות למנות סופר-מגרות שיוגשו במקום, כמו ברוסקטה עם טרחון כבוש וסלט שומר, אקלר מלוח עם סלמון וביצי דגים, סופגניית מוס כבד עוף ועור עוף פריך, פרנץ' טוסט מושחת וטארט פלאן.

ק-פה האנוי - באו ראגו בקר  (צילום: נמרוד סונדרס,  יחסי ציבור )
ומקום חדש גם מבית ק-פה האנוי. שיהיה בריאותי ופרש|צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

בודהה בול של ק-פה האנוי, תל אביב

כבר בישרנו לכם שאחד הטרנדים הלוהטים של החורף הקרוב יהיה אוכל בריא, ובפרט בודהה בולס - אותן קערות יפיפיות של דגן, קטניות ופירות/ירקות שחוברים לכדי שכיית חמדה פוטוגנית. אחד המקומות המצופים ביותר בתחום הוא הבודהה בול מבית ק-פה האנוי, שייפתח בשבועות הקרובים צמוד למסעדת המקור ויגיש קערות אסייתיות מעשה ידיה של השפית נופר זוהר. מחירי המנות ינועו בין 35 ל-40 שקלים והן ילוו במגוון רחב של מיצים טבעיים בסחיטת כבישה קרה.

ביסטרו חדש לשף אבי ביטון

השף אבי ביטון חוזר לתל עם אביב עם מסעדה חדשה במלון בוטיק בפינת הרחובות דיזנגוף וארלוזורוב. הפעם לא מדובר במסעדת שף אלא בביסטרו מסוגנן אך פשוט, שיגיש מנות קלאסיות ויחזיר את ביטון לסצנה שממנה נעדר אחרי סגירת מסעדת אדורה הפופולרית. בזמן שחלף מאז התמקד ביטון במיזמים מחוץ למרכז תל אביב העמוסה, כמו מסעדת הפסטה והפיצה שהוא מפעיל ביקום ומעדניית סוליקה באזור מגורים בצפון תל אביב.

המרכיב העיקרי (עיצוב: רונן אקרמן)
מתחדש. אבי ביטון|עיצוב: רונן אקרמן

מסעדה איטלקית ודלי ניו יורקי במלון היוקרה W, יפו

לא מעט מסעדות שוות נפתחות בשנים האחרונות במלונות פאר מסביב לארץ. בימים אלה נבנה ברחוב לואי פסטר יפו, במקום שבו שכן בית החולים סאן לואי, מלון היוקרה W (שהחליף שמו לאחרונה ליפו תל אביב), אשר יפתח לפעילות ככל הנראה באפריל 2018 ובו פרויקטים קולינריים מרשימים במיוחד. במלון היוקרה תפעל מסעדה איטלקית בשם דון קמילו שתופעל על ידי חברת מסעדנות ניו יורקית מצליחה ולצידה דלי בסגנון ניו יורקי. בנוסף, ישתלב בקו הקולינרי של המלון גם השף רועי ענתבי (אקס ברטי, מהמסעדות החביבות עלינו בתל אביב, שנסגרה לפני כשנתיים). השילוב בין ענתבי למלון יוקרה נשמע לנו נהדר, ואנחנו בהחלט מצפים.

אילנס קפה ניטרו (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
קאמבק. אילנ'ס|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

קפה אילנ'ס מתעורר לתחייה עם Ilan’s the alternative cafe, תל אביב

רשת קפה אילנ'ס הייתה מהראשונות בישראל שביססו תרבות של צריכת קפה איכותי. אחרי שנעלמה מהשטח, השנה מתכננת הרשת לחזור בגדול עם סניף דגל מרשים ברחוב החשמונאים בתל אביב (במתחם גינדי השופע). הסניף ייפתח בחודש ינואר ואמור להיות הסנונית הראשונה המבשרת את תחייתה של הרשת, עם מגוון טעמים חדשים, טכניקות קפה חדשות וצורות הגשה טרנדיות. בין היתר חותרים כאן להצליח לייבא לישראל את המגמה העולמית של קפה ניטרו - קפה קר שעובר השריה למשך שעות ארוכות ומוגש מחבית, ממש כמו בירה - שבארץ לא הצליחה לצבור תאוצה.

אורבן שאמאן קערת סופר פוד (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מחפשים מקום של קבע. אורבן שמאן|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אורבן שאמאן מתבססים במיקום קבוע, תל אביב

כשהפופ אפ הצבעוני אורבן שאמאן נפתח, היינו הראשונים להתלהב ולרוץ לספר לכם עליו. כבר מהמפגש הראשון עם המיצים הנהדרים וקערות הסופרבול (קערות בוקר יפות ומלאות כל טוב) ידענו שעל אף שהמקום הוגדר כפופ אפ, הוא לא הולך להיעלם מהנוף כל כך מהר. ואומנם, התור באורבן שאמאן הלך מדי יום והתארך, והביקוש לאוכל הטעים והבריא רק גבר. בימים אלה הסניף הזמני ברחוב נחלת בנימין נסגר, אבל המסע לחיפוש לוקיישן קבוע במרכז או בדרום תל אביב נמצא בעיצומו, ובחודשים הקרובים נשוב ונראה את אורבן שאמאן בנוף הקולינרי המקומי. וטוב שכך.

רשת ווק טו ווק נוחתת בישראל

למעלה מחצי שנה חלפה מאז עודכנו שרשת הסטריט פוד האסייתית המוכרת ווק טו ווק מגיעה סוף סוף לישראל. את הספתח אמורים לעשות שני סניפים, שימוקמו בסמיכות לקניון גינדי TLV ברחוב החשמונאים בתל אביב ולאחר מכן בשדרות רוטשילד בעיר. בינתיים נמשיך לדמיין את עצמנו מרכיבים מנות אטריות נהדרות עם ירקות ושלל תוספות ורטבים מהממים, ויושבים לאכול אותן מתוך קופסת הקרטון הכיפית של הרשת. טוב, אפשר גם בצלחת.

סיפורים מהמטבח (עיצוב: רונן אקרמן, קשת)
עכשיו גם בצפון, עם דוכן פיתות חדש באגמון מרקט. אביב משה|עיצוב: רונן אקרמן, קשת

אגמון מרקט נפתח בצפון

אחרי חודשים ארוכים של בנייה שוק האוכל אגמון מרקט ייפתח באביב הקרוב. המקום, עתיד להיות שוק האוכל הגדול ביותר באזור הצפון ולכלול עשרות בתי עסק שונים מתחומי הקולינריה. בין היתר תמצאו כאן דוכן פיתות בהובלת השף אביב משה ומסעדת שף איטלקית של שף גיא בן שמחון; לצד דוכנים שיציעו המבורגרים, נקניקיות, צ'ורוס, בירות, גלידות וחנויות לממכר גבינות ויינות בייצור מקומי.

ארנצ'יני, רפאלו (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
רפאלו. מתרחבים|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בשורות טובות לחובבי המטבח האיטלקי בנתניה ובהרי ירושלים

מסעדת רפאלו התרחבה לאחרונה עם סניף חדש ומסעדת בת איטלקית קלילה יותר בשם פאט ויני. ב-2018 עתיד להיפתח סניף חדש ורביעי במספר למסעדה, והפעם בקריית ענבים (אחרי סניפים בחיפה, עין שמר וקריית אתא), וכן סניף שני לדיינר האיטלקי פאט ויני שימוקם בנתניה. שתי המסעדות ייפתחו במהלך החודשים מרץ-אפריל ויציעו את המיטב האיטלקי החביב במיוחד על הישראלים, פסטות ופיצות, לצד מנות איטלקיות נוספות.

הארוויס - מעשנת ירושלמית

טרנד המעשנות, שכבש כבר מזמן את מרכז הארץ, מגיע בשעה טובה לירושלים. אחרי למעלה מעשור של פעילות תסגור מסעדת גבריאל ברחוב בן שטח בבירה את הדלתות, והשף והבעלים הרווי סנדלר יפתח במקומה מסעדת בשר כשרה במחירים סבירים, שמתמקדת בבשר מעושן. לכל המעוניינים, בחודש דצמבר יחגוג סנדלר את סגירתה של גבריאל בהגשת המנות האיקוניות של המסעדה מכל שנותיה.

מרקדו עזריאלי בר דגים כריך (צילום: דן בלילטי,  יחסי ציבור )
בר דגים באושילנד. כפר סבא|צילום: דן בלילטי, יחסי ציבור

שוק אוכל חדש בקניון אושילנד, כפר סבא

בתחילת 2018 ייפתח שוק האוכל החדש בקניון אושילנד, ובו 17 בתי אוכל שיגישו מגוון רחב של מאכלים - יפניים, מקסיקניים, ים תיכוניים, איטלקיים ועוד. המקום, שייפתח בהשקעה של 13 מיליון שקלים, יהיה בבעלות קבוצת בר דגים, שכבר מפעילה שוקי אוכל בקניונים ברחבי הארץ ומחוצה להם. שוק האוכל החדש יתפרס על פני 1,500 מטרים רבועים ויכלול דוכני מזון, מעדניות, חנויות פירות וירקות ושטח ישיבה מעוצב.

 גירוס (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
הצלחה מסחררת שמגיעה להרצליה. גרקו|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מסעדת גרקו חדשה, הרצליה

אחרי מתחם אמריקה בתל אביב והשתלטות על הקיבות של תושבי אזורי חן, המסעדן צביקי עשת מגיע בסוף חודש דצמבר להרצליה עם נציגות חדשה וגדולה במיוחד לסנסציה היוונית שלו - מסעדת גרקו. המסעדה תתמקם מתחת למלון פאבליקה, ובסמיכות אליה ייפתח גם סניף נוסף לגלידריית ג'לטריה, גם היא של עשת. בהמשך השנה ייפתח במלון גם בר מסעדה מהוקצע.

לחמעג'ון גארדן חיפה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
עילואן בקאמבק, הפעם לחיפה|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

השף עומר עילואן חובר לגארדן, חיפה

אחרי מספר חודשים של היעדרות (מאז סגר את מסעדתו המוצלחת עלה גפן), השף עומר עילואן עושה קאמבק ונכנס למסעדת גארדן בשדרות בן גוריון שבמושבה הגרמנית בחיפה. החל מחודש ינואר עילואן יציע כאן תפריט חדש לגמרי על בסיס המטבח שמאפיין אותו (בישול ערבי מסורתי נהדר שנוחת על הצלחת בצורה מודרנית לחלוטין). אנחנו בטוחים שהסיפור הזה יגרום לנו לעלות בקרוב לחיפה.  

סטודיו אוכל הגליל (צילום:  אוצרות הגליל, יחסי ציבור)
גם הצפון מתחדש. סטודיו אוכל |צילום: אוצרות הגליל, יחסי ציבור

סטודיו אוכל, בוסתן הגליל

רבות מהמסעדות המצופות של 2018 עתידות להיפתח בערים המרכזיות, אבל ישנם גם פרויקטים מסקרנים לא פחות מחוץ למרכז הארץ. כזה הוא מיזם סטודיו אוכל של עידן רקיר ואביחי פחימה, שסגרו את מסעדת יאניבצ'י שהפעילו בבוסתן הגליל ובמקומה יפתחו חלל לארוחות קונספט מיוחדות, סדנאות קולינריה ואירועים טעימים שבהם ישתפו פעולה עם יצרנים מקומיים, שישתלבו בעתיד גם עם סיורים קולינריים בצפון.

נסגרו ב-2017 ושברו לנו את הלב

לצד שלל הפתיחות הצפויות ב-2018, ראוי לציין גם את המסעדות שטמנו בחובן הבטחה גדולה אבל לא שרדו את 2017. חלקן נסגרו אחרי שנים של פעילות, חלקן אחרי חודשים מועטים, ולכולן שמור אצלנו מקום חם בלב. בין המסעדות הנהדרות שנסגרו השנה: שיפודי אירופה של שרון כהן וקבוצת קפה אירופה; מסעדת לוקה ולינו האיטלקית של יונה ששון ושי גיני הנהדרים (שלשמחתנו צפויה לשוב לפעילות במתכונת אחרת בשנים הקרובות); מאייר של השף אוסמה דלאל (שמחפש גם הוא מקום חדש להפעיל בו מסעדה); רפאל של השף רפי כהן (אנחנו בטוחים שעוד נשוב ונראה את כהן מוביל מטבחים בישראל); ג'ונתן פוד קלאב של השף יונתן רושפלד; בינדלה האיטלקית; אחוזת בית 3 שנסגרה מהר במיוחד; ז'אזו בר יין היפהפייה בשרונה מרקט; והסינית האדומה המיתולוגית.

כהן נעצר בחשד לאיומים (צילום: Moshe Shai/FLASh90)
רפאל נסגרה אבל רפי עוד יחזור|צילום: Moshe Shai/FLASh90

>> 52 היעדים שאתם חייבים לבקר בהם ב-2018

>> מגוסטינג ועד ספינר: 19 מושגים שנכנסו השנה לחיינו

>> נפרדים מ-2017 - כל הכתבות