הבית הקבוע של מיטש בשוק הכרמל, תל אביב

רק לפני פחות מחודשיים סיקרנו את חזרתה המשמחת של מיטש לשוק הכרמל בתל אביב, וכבר אז ידענו שהגזרה לא שקטה (העבודות ברחוב הן ללא ספק רועשות יותר ממה שאפשר לשאת), ושבתוך שבועות ספורים המקום יסגור את שעריו וייפתח מחדש דווקא ברעננה, בגרסת פופ אפ לקיץ. אז עכשיו הקיץ מתקרב סוף סוף לסיומו, ומיטש מצאה לה מקום של קבע, גם הוא בשוק הכרמל, ולמעשה מדובר במקום המקורי שבו פעלה המסעדה בראשיתה: ברחוב חבשוש מספר 31. 

במקביל לחזרה הביתה, המסעדה הרחיבה את שעות הפעילות וכעת היא פועלת גם בימי חמישי בערב וגם בשישי.

בין המנות במיטש: פיתה צרחות איקרה - עם איקרה אסלית, בצל סגול וסלייס עגבנייה (42 שקלים); פיתה צרחות מיטש - 2 קבבים עם חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסה, טחינה, בצל מטוגן, כרוב מאודה ומלפפון חמוץ (49); ונקניקיית פטריצ'אן - נקניקיית בקר רומנית עם הרבה שום ותבלינים בתוך לחם קסטן מגולגל כטורטייה, ובו שכבות של מוג'דיי (ממרח שום קשוח), סלט חצילים ופלפלים, צ'ימיצ'ורי, סלסה של עגבניות וטחינה (52).

כל המנות (גם הפיתות) מוגשות עם צ'יפס ביתי שעשוי מסלייסים דקים של תפוחי אדמה טריים ועם לימונדה שמכינים במקום, ויש גם מעדנייה עם אוכל לקנות הביתה. על כל האוכל - השפית המוכשרת אורית מוסקוביץ'.

שעות פעילות: ראשון-רביעי 11:00-16:00, חמישי 10.00-20.00, שישי 10.00-16.00.

מיטש. חבשוש 31, שוק הכרמל. טלפון: 03-7308866

 

לאוטר. חדש בכיכר הגבעון בתל אביב (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
לאוטר. חדש בכיכר הגבעון בתל אביב|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

לאוטר - בית חדש לאוהבי בירות קראפט, תל אביב

בלאוטר שבכיכר גבעון בתל אביב, מבית פורטר אנד סאנס והשניט, יוצעו 16 ברזי בירה (משתנים) מחבית ועוד כ-180 סוגי בירה בבקבוק במחירים נגישים יותר. מבחינת אוכל יוצעו כמה נשנושים, אבל המדיניות היא (BYOF (Bring Your Own Food, כך שתוכלו גם להביא אוכל מהמסעדות הסמוכות ללא בעיה (או להזמין אוכל למקום).

מבחינת אלכוהול שאינו בירה תמצאו במקום סוגי וויסקי מיוחדים ממזקקת מילק אנד האני וגם תזקיקים ממזקקת יוליוס הגלילית, שאת חלקם ניתן להשיג אך ורק בלאוטר. לצד הבר נפתחה גם חנות שבה ניתן לרכוש את הבירות שבמקום ומבחר של מארזי בירה ייחודים.

שעות פעילות: ראשון-חמישי 16:00 עד לקוח אחרון, שישי 11:00 עד לקוח אחרון, שבת 18:00 עד לקוח אחרון. הפי אוור בראשון-שישי ב-16:00-19:00 ובשבת ב-18:00-19:00.

לאוטר ביי שניט (Lauter by Schnitt). כיכר גבעון 5, תל אביב. טלפון: 055-9749474

פופ אפ דבש של תקווה (צילום: עדי סגל, יחסי ציבור)
פופ אפ דבש של תקווה|צילום: עדי סגל, יחסי ציבור

פופ אפ דבש, ירושלים

בירושלים תיפתח חנות פופ אפ למכירת "דבש של תקווה" - דבש ביו-דינאמי שגודל ולוקט על ידי "נשות הדבש" ממזרח ירושלים. הפופ אפ יתקיים ב-12-14.9 ב-16:00-22:00 במרפסת של מוסללה במרכז כלל בירושלים, במסגרת פסטיבל "גג עדן" לקידום תרבות הגגות על גגות מרכזיים בירושלים.

בין היתר יוצעו למכירה דבש בשלושה גדלים (250 גרם ב-45 שקלים, 500 גרם ב-76.5 וקילו ב-152), נרות, סבונים, שפתונים וקרמים עשויים מדבש, דונג וחומרים טבעיים נוספים. אפשר לרכוש מבעוד מועד את המוצרים באתר ולהגיע לאסוף אותם במהלך הפסטיבל. הדבש כשר בהשגחת צהר.

"נשות הדבש" היא קבוצת נשים שעברו הכשרה לגידול דבורים בגישה ביו-דינאמית, וחברותיה מגדלות כוורות על גגות, מרפסות וחצרות. בהמשך הוקם קואפרטיב "נשות הדבורים" של מרכז סינסילה, אשר מפעיל את מכוורת הדבורים העירונית הראשונה בעולם המאפשרת תעסוקה לנשים פלסטיניות ממזרח העיר. 75 אחוז מהרווח מהמכירות חוזרים אל הנשים עצמן - והשאר משמש לתפעול וניהול הקואפרטיב.

לפרטים על פסטיבל גג עדן

מסעדת חוף פרישמן (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מסעדת חוף פרישמן|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

מסעדת חוף פרישמן החדשה, תל אביב

בטיילת תל אביב נפתחה מסעדה חדשה שמגישה תפריט של השף דותן שלום (לשעבר צ'אקרה, מחנה יהודה), כולל ארוחות בוקר וגם מנות כמו: סלט קיסר (רבעי חסה קיסר, פרמזן, קרוטונים ועוף), סאשימי טונה (טונה אדומה בשמן ירוק, צ'ילי אדום ועירית) ופילה דג על הפלנצ'ה (עם תפוח אדמה מדורה, עגבנייה, בצל ופלפל חריף צלויים על הגריל).

שעות הפעילות: ראשון עד שבת, 8:00-24:00.

חוף פרישמן. טיילת שלמה להט 17, תל אביב יפו