זה לא סוד שמרגע שמסעדת נונו האיטלקית בהוד השרון נפתחה אנחנו נמנים עם אוהדיה הגדולים ביותר. הפשטות של הפיצות המעולות והאווירה המשפחתית כבשו אותנו מיד, ולא רק אותנו - מדובר באחת המסעדות הכי מצליחות שפועלות באזור, ולראיה הקושי להזמין כאן מקום בכל רגע נתון.

אי לכך אנחנו מאוד שמחים לבשר שנונו מתרחבת ומגיעה גם לכפר סבא - והפיצות המעולות איתה. למעשה, המקום החדש ישלב בין הפיצות המוצלחות של נונו לבין הפטיסרי מבית המסעדה, מימי, שנפתח בצמוד אליה בהוד השרון לפני כשנה וחצי. המקום החדש בכפר סבא נקרא, בהתאם, נונו ומימי (Nono & Mimi), וישמש כסוג של חנות מפעל.

 

מסעדת נונו. גלידות בייצור עצמי. (צילום: דניאל לילה)
מהגלידות של נונו. אהבה ממבט ראשון|צילום: דניאל לילה

כרגע נמצא המקום בשלבי הרצה ושעות הפעילות שלו מצומצמות (מהשעה שמונה בבוקר ועד ארבע אחרי הצהריים). בהמשך הוא יהיה פתוח שבעה ימים בשבוע, תחילה משבע בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה ובהמשך מתכננים כאן להיות פתוחים 24 שעות ביממה ולייצר לחמים טריים ופיצות לוהטות בכל רגע נתון. מה שאומר שבונים כאן גם על קהל הבליינים הלילי של אזור השרון, שמחפש פחמימה טובה לרפואה גם בשעות לא הגיוניות. המקום החדש עצום ומעוצב באופן מוארך, כך שנכנסים אליו וחולפים ויטרינה אחרי ויטרינה על פני סוגי מזון שונים - כריכים, מאפים, לחמים, סלטים, טאבון פיצות, ויטרינת גלידות וסקציית יין ובירות. גם מקום לחנות יש, ושולחנות שרינג רחבי ידיים שבהם אפשר לשבת לאכול. 

ומה בעצם אוכלים כאן? טוב ששאלתם, התשובה היא את הטוב מכל העולמות של פטיסרי מימי ומסעדת נונו: בנונו ומימי תמצאו את כל מוצרי המאפה המוכרים והטובים של מימי (כמו גם מבחר רחב של לחמים ומאפים ללא גלוטן): מאפים קלאסיים כמו קרואסון פיסטוק ושוקולד, מאפה תפוחים צרפתי ודניש אגוזי לוז (12-17 שקלים למאפה גדול); לחמים שמכינים במקום כמו לחם מחמצת עם זיתים, בגטים, לחם שיפון ולחם כוסמין עם צ'יה ושומשום (14-24 שקלים לכיכר); עוגות ויטרינה וגם עוגות פשוטות יותר כמו שמרים ריקוטה אמרנה, בבקה שוקולד או עוגת גזר ואגוזים (42-52 שקלים לעוגה).

קראנץ ריקוטה ודובדבני אמרנה, מימי (צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור)
גם כל העוגות של מימי מגיעות|צילום: דניאל לילה , יחסי ציבור

לצד המאפים יימכרו כאן כריכים, סלטים, פוקצ'ות וגם הגלידות הנמכרות בנונו. בתפריט תמצאו למשל טוסט קממבר עם איולי דיז'ון, בצל סגול וארוגולה בלחמניית חלב; כריך סלמון מעושן וגבינת שמנת בלחמניית בריאות; סלט ניסואז עם עגבניות שרי צהובות ואדומות, חסה רומית, תירס, בצל סגול, טונה, ביצה קשה וקרוטונים; וסלט יווני עם בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינת פטה, אורגנו טרי, זעתר וסומאק ברוטב של שמן זית ולימון (כ-26 שקלים לכריך וכ-42 שקלים לסלט). בין טעמי הגלידה תוכלו למצוא הקיץ וניל מדגסקר, שוקולד, אגוזי לוז, בננה-נוטלה, צ'אי-ריזוטו, קרמל קריספי רייס, שמנת אמרנה, עוגת גבינה עם פירות יער, באצ'י, יוגורט הדרים, גלידת מרציפן שקדים טבעונית ומבחר סורבטים כמו תות, פטל, מנגו, פסיפלורה ואגס עם שוקולד.

 

מימי פטיסרי לחם הוד השרון (צילום: דובב לוינסון,  יחסי ציבור )
וכמובן גם הלחמים|צילום: דובב לוינסון, יחסי ציבור

וישנן כמובן הפיצות: במרכז המקום מוצב תנור אבן איטלקי, שממנו ייצאו כל הפיצות שמוגשות כיום בנונו (גם בירות מהחבית ויין הבית תוכלו לרכוש כאן) - שהן בעינינו (ולא רק בעינינו) מהפיצות הטובות ביותר בארץ. יהיו שם למשל פיצת פונגי עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, פטריות צלויות ובזיליקום; פיצה טבעונית עם רוטב עגבניות, פטריות, תרד, עגבניות מיובשות ודלעת; פיצת פפרוני עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן, פפרוני עגל, נקניקיית צ’וריסוס, שום קונפי, פלפל חריף ואורגנו; פיצת ארבע גבינות עם רוטב שמנת, מוצרלה, פרמזן, גאודה, גורגונזולה ובצל ירוק; פיצה פנצ'טה טלה וביצת עין עם רוטב שמנת, מוצרלה, פרמזן, מסקרפונה, גאודה, בטטה ודלעת צלויות, בצל אדום ורוזמרין; פיצת כמהין עם רוטב שמנת, מוצרלה, פרמזן, גאודה, מיקס פטריות צלויות וארוגולה; ופיצה סיציליאנית עם רוטב שמנת, מוצרלה, פרמזן, גאודה, דלעת פיקנטית, סרדינים כבושים, פלפל חריף ומרווה. מחירי הפיצות ינועו בין 53 ל-74 שקלים לפיצה, כשבשעות הצהריים יוצעו כאן ארוחות עסקיות שיהפכו את הפיצות לאפילו משתלמות יותר ובהמשך יוסיפו לתפריט המקום מנות טאבון נוספות.

נונו ומימי, חנות המפעל. המוביל 3, כפר סבא. 09-835-3600. לא כשר