מאז נפתחה, מסעדת פאסטל בתל אביב ביססה את עצמה כאחת המסעדות האלגנטיות בתל אביב. עם הזמן התחלפו במקום מספר שפים שהובילו את המטבח כמו הלל תווקולי וקובי בכר, וכעת, חובר למסעדה השף מעוטר כוכב המישלן גל בן משה, שזכה בכוכב על מסעדת פריזם שלו בברלין. 

עבור בן משה, שבשנים האחרונות חי בגרמניה ושב לארץ לעתים רחוקות בלבד, מדובר בפרויקט שיביא לראשונה את האוכל שלו באופן מוסדר לקהל המקומי. עד כה הארוחות שבישל בן משה בישראל היו בעיקרן ארוחות יוקרה במסגרת פרויקטים נקודתיים. כעת הוא יציע לראשונה תפריט שלם משלו בפאסטל, ואף עתיד להיות על הקו של תל אביב ברלין ולעבוד שבוע אחד בישראל ושבוע אחד בגרמניה, עד שהמסעדה תתייצב.

אינטיאס קישואים פאסטל  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
חצילים של גל בן משה לפאסטל|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור
לוקוס כרישה בפאסטל  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
לוקוס וכרישה בפאסטל |צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

האוכל של בן משה שואב השראה מהמטבח הים תיכוני בכלל והלבנטיני והשאמי בפרט. בברלין, זה אולי נחשב אקזוטי, אבל גם אצלנו בארץ התפריט החדש של בן משה כולל כמה פרשנויות מסקרנות לחומרי גלם שלא תמיד באים לידי ביטוי במטבחי השף המקומיים: בין היתר בן משה מציע בתפריט החדש של פאסטל מנות כמו ניוקי בסגנון פריזאי עם חומוס ירוק, פטריות ויין; מנה עשויה היטב של תמנון עם ארטישוק, לארדו ליה, עגבניות שרי וסליקורניה; סלט של אבוקדו עם חסה ליטל ג'ם צרובה, לימון פרסי ואבן יוגורט; ומנת אינטיאס עם קישוא, צנונית, ביצי סלמון, יוגורט ונענע.

  

אינטיאס בפאסטל  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
אינטיאס בפאסטל |צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

לצד המנות הראשונות יש כאן גם אופציות כמו לוקוס עם כרישה וענבי בוסר; עוף עם כבד אווז, עלי גפן ותפוזי דם; טלה עם דובדבנים חמוצים, בצל ובורגול; ושרימפס עם שומר, זיתים, תפוזים, אריסה ושקדים. המחירים גבוהים נעים בין 69-92 שקלים למנה ראשונה ולעיקריות בין 92-196 שקלים.

הקינוחים כוללים אפשרויות מקוריות כמו קינוח חלב ודבש עם סולת שסק, וארל-גריי; קינוח שמן זית עם שקדים, מנדרינה, וזיתים; דלעת בסיד עם פיסטוק, סולת, שוקולד לבן, ויוגורט; וקינוח שוקולד עם קפה ותמרים. במקום מציעים גם אופציה של ארוחת טעימות שלמה שבמסגרתה ניתן לנסות ממרבית המנות בתפריט, שיתחלף עם כל עונה.

זוהי לא הפעם הראשונה שבה שף מכוכב מישלן מנסה לקחת חלק במסעדה ישראלית. על פי רוב, לפי ההיסטוריה המקומית, זה לא תמיד זה עובד. עם זאת, בן משה ידוע בכך שהוא שף שמבלה את מרבית זמנו במטבח ובניגוד לשפים אחרים, גם מכיר את הקהל המקומי. ייתכן שהפעם מדובר בשיתוף פעולה נוצץ שיצליח להביא לקהל המקומי את הכוכבים מחד, וגם לשמור על אותנטיות וחיבור לישראל מאידך.

פאסטל. מוזיאון תל אביב. 03-6447441