בימים מורכבים אלה במסעדנות הישראלית, בהם עוסקים בעיקר בסגירה של מיזמים גדולים כקטנים, נדיר שאנחנו מדווחים על פתיחתה של מסעדה מושקעת במיוחד. את הרצף הזה שובר היום מיזם יוקרתי במיוחד בשם L28 שנפתח לפעילות ברחוב לילנבלום בתל אביב.
אל 28 היא אומנם מסעדה, אך מאחוריה עומד סיפור מורכב בהרבה: למעשה, מדובר במיזם יוצא דופן בקולינריה הישראלית, שהוא מעין חממת סטארט אפ קולינרית. הרעיון מאחורי המסעדה הוא קידום שפים צעירים שבדרך כלל לא היו מקבלים הזדמנות לפתוח מסעדה משלהם, כך שבכל חצי שנה יתארח במטבח המקום שף אחר, ויוביל אותו עם קו קולינרי אחר לחלוטין.
על הקמת הפרויקט כולו אחראית עמותה בשם Start Up Nation Central ועל תפעול המסעדה מופקדים האחים המנוסים יורם וארי ירזין (קפה איטליה, מגזינו ועוד). השפית הראשונה שנבחרה להוביל את אל 28 היא שולי וימר. וימר בעלת רזומה עשיר במטבחים, ושבה לישראל אחרי עבודה במסעדות מובילות בלונדון, ביניהן הריבר קפה. היא משלבת כאן מנות איטלקיות קלאסיות עם נגיעות של אוכל גלילי שהיא מביאה איתה מהבית.
מלבד קידום שפים צעירים מנסים ב-L28 להציע במה גם לתוצרת המקומית, אם בחומרי גלם שמגיעים ממגדלים מקומיים או אם בבחירה להציע בתפריט היינות רק יינות ישראלים. בנוסף, על גג המקום פועלת גינת ירק מושקעת שמעשבי התיבול בה גם יוצרים קוקטיילים שמוגשים במסעדה.
בתפריט, המצומצם לעת עתה, ניתן לטעום מנות ראשונות כמו קריספי פולנטה עם גספצ'ו (32 שקלים); סלט עשבים עם ריקוטה אפויה, שקדים, לימון וזיתים (43 שקלים); אינטיאס כבוש עם שומר, צ'ילי ופיסטוקים (56 שקלים); נודי – כופתאות סולת במילוי לאבנה ובציר של עלי גפן (62 שקלים) וברוסקטה עם סבידה בבישול ארוך על גרמולטה של פטרוזיליה ולימון (54 שקלים).
בין הקינוחים כאן תמצאו עוגת סולת עם שמן זית מעט מריר; קינוח איטון מס של מרנג עם פירות הדר וסורבה אנונה. בין הקוקטיילים: קוקטייל לילנבלום עם ערק, סירופ טרגון, טימין וכוכב אניס ועוד. מחירי הקוקטיילים נעים בין 40-46 שקלים.
L28 . לילנבלום 28, תל אביב. 03-9003560. לא כשר