מה חדש?
פרנצ' 57, בר מסעדה חדש בסגנון ניו אורלינס בתל אביב
בר הקוקטיילים הייד אנד סיק שינה את פניו והפך לבר מסעדה בסגנון ניו אורלינס, לואיזיאנה. על הקוקטיילים במקום אמון אורון לרנר (אקס בר האימפריאל) שיצר תפריט הכולל למשל SAZERC - קוניאק הנסי VS, תמצית תבלינים קראולית וקליפת לימון (52 שקלים), ROZEN IRISH - וויסקי ג'יימסון בלאק לייבל, קפה הנרקח בקולד ברו וגלידת קקאו בעבודת יד (46 שקלים), ו-PEARL DIVER - מיקס של רום הוואנה קלאב ואפלטון, סירופ אננס וקרם קוקוס עם וניל טרי, קינמון, פלפל אנגלי, אננס וליים (52 שקלים). גם תפריט האוכל נשאר בגבולות הקלאסיקה של ניו אורלינס עם מנות כמו במיות מטוגנות ומצופות בתערובת של קמח תירס ופפר מינט עם סלט עגבניות שרי (42 שקלים), קציצות סרטנים בעגבניות עם איולי דבש ושום ( 55 שקלים), מולים עם סלרי, שום, בצל, גרידת לימון, יין, חמאה ופנצ'טה מקורמלת (52 שקלים) ונקניקיית בקר צלויה עם שעועית, סלרי וחרדל מוגשת עם צ'יפס, תלתלי אורז מטוגנים ורוטב שעועית (54 שקלים).
פרנצ' 57. ברנר 2, תל אביב. 050-7347452. ראשון-שבת 18:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.
>> בחוץ משעמם. בואו לפייסבוק שלנו
סניף לחמנינה חדש בכיכר הבימה
סניף חדש וגדול נפתח אתמול למאפיית לחמנינה המוכרת בסמוך לכיכר הבימה בתל אביב. הסניף יציע את מגוון המאפים המתוקים והמלוחים, הכריכים, העוגות והלחמים של לחמנינה, לצד מוצרים כמו יינות, עוגיות, ריבות ושמני זית.
לחמנינה. מרמורק 4, תל אביב. ראשון-חמישי 23:00-07:00, שישי 16:00-07:00.
ארוחת דו קיום מיוחדת בעכו
המסעדות העכואיות קוקושקה, סבידה ומרקטו יתארחו מחר במסעדת אלמרסא לארוחה מיוחדת. הארוחה מתקיימת בסימן השמעת הקול השפוי של דו-קיום, כתגובה למצב הביטחוני והפוליטי בארץ בתקופה הנוכחית. בארוחה יוגשו שמונה מנות נבחרות מכל מסעדה, כמו קובה פירות ים וסלט עדשים, פלטת דגים מעושנים או שווארמה דג לצד סלט ג'רג'יר. המחיר, כולל אלכוהול, הוא 200 שקלים לסועד.
אלמרסא. נמל הדייגים, עכו. 04-9019281.
מסייעים למסעדות הירושלמיות עם משלוחים
אתר משלוחה מנסה לסייע למסעדות הירושלמיות בעקבות המצוקה הפוקדת אותן בתקופה זאת ומציע את הפלטפורמה הטכנולוגית שלו בחינם, במטרה לכסות על ההפסדים הנגרמים כתוצאה מחוסר ההגעה של לקוחות למסעדות.
עוד באוכל טוב:
באלינג'רה, מסעדת אתיופית חדשה תפתח בקרוב בתל אביב
בעוד כחודשיים תיפתח בכרם התימנים מסעדה אתיופית חדשה בשם באלינג'רה (חברותא, באמהרית). על המקום אחראים עורכת הדין והדוגמנית פנטה פראדה והסטנדאפיסט שמואל ברו, שיפתחו אותו במטרה לחשוף את הציבור לקולינריה אתיופית עילית ומטבח שף אתיופי. המסעדה תגיש אוכל אתיופי מסורתי כמו אינג'רה ומנות בשילוב קטניות, בשרים או עוף, לצד מנות חדשניות יותר בתיבולים אתיופיים.
באלינג'רה. הכובשים, כרם התימנים.
שוק איכרים מדי יום שישי בשרונה מרקט, תל אביב
בכל יום שישי יתארח בשרונה מרקט שוק איכרים בו יפעלו כ-30 דוכנים של חקלאים שיימכרו את תוצרתם המקומית היישר מהשדה. בין המוצרים שתוכלו למצוא בדוכנים יהיו מגוון זנים של עגבניות שרי, סלקים צבעוניים, גזרים, תפוחי אדמה סגולים ואדומים, קוקוס לשתייה, אננס, פיטאיה, אנונה, רימוני וונדרפול, אבוקדו, אפרסמון, פירות יער, תפוחי עץ, חסות, ברוקולי סגול,פפאיה אורגנית, תירס מתוק, ובייבי בטטה.
שרונה מרקט. מתחם שרונה, תל אביב. שישי 16:00-08:00
פעילות קולינרית בפסטיבל מנופים, ירושלים
מחר יתקיימו זוג פעילויות קולינריות במסגרת פסטיבל מנופים בירושלים. האחת תתרחש החל מהשעה ארבע בצהריים בחצר אבן ישראל (אגריפס 12) ותיקרא: חאפלה בחצר, במסגרתה תתקיים הופעה סביב שולחן עם סירים וסדנת אנימציה לילדים; והשנייה תתקיים בשעה שש ותיקרא שיחות במטבח (בביתא- בית לאמנות ברחוב יפו 155) בה שבי שרפלר ממסעדת עזורא יארח קהל לסדנת בישול וארוחת ערב משותפת סביב טעמי השוק.
פסטיבל היין באשקלון
היום ומחר יתקיים בים השעות שש ועד אחת עשרה בלילה פסטיבל יין במרכז הכנסים במכללה האקדמית אשקלון. באירוע יציגו מגוון יקבים ישראלים לצד דוכני יין וגבינות, שוקולד ושמן זית. עלות הכניסה לאירוע- 69 שקלים (כולל טעימות יין).
לפרטים: 08-6789246.
שוק פליאוליתי בנמל תל אביב
השוק הפליאוליתי יפתח את שעריו ביום שישי הקרוב ברידינג 3 בנמל תל אביב. במקום יוצעו בשרים טריים, מעושנים, מיובשים, גבינות, פירות וירקות ישירות מהמגדלים, מאפים, שמני זית ושמני קוקוס, שוקולד, סיידר, בירות בוטיק ישראליות ושפע דוכני אוכל שיגישו מאכלים כמו חזה אווז מעושן; כנפי עוף; בילטונג; פיצה מקמח שקדים ועוד. השוק ייערך בין השעות תשע בבוקר לשתיים בצהריים.
בר מאפים חדש בלה ביסטרו בר, חולון
מסעדת לה ביסטרו בר בחולון מרחיבה את היצע המאפים והלחמים המוצעים במקום למכירה ועורכת מבצע היכרות של 20 אחוזי הנחה על תפריט הביסטרו קפה החדש בימים ראשון- רביעי החל מהשעה ארבע.
בין המאפים החדשים במקום: עוגות קראנץ', עוגות גזר, עוגות תפוחים, עוגיות חמאה במילוי ריבה, עוגיות גרנולה, קרואסונים במילויים שונים, מאפי פילו גבינה קישים ועוד.
לפרטים
מבצעים ושעות שמחות
מבצעי אלכוהול במסעדת טפאו, תל אביב והרצליה
מסעדות טפאו בתל אביב והרצליה משיקות שעה שמחה מדי יום בין השעות שש ועד שמונה בערב. במסגרת השעה השמחה יוצע מבצע של אחד ועוד אחד על קוקטיילים לטיניים כמו מרגריטה, או דקירי קפוא (44 שקלים), פיסקו סאוור (44 שקלים), מוחיטו (44 שקלים) וסנגרייה (30 שקלים).
טפאו. הארבעה 16, תל אביב 03-6240484. שנקר 9, הרצליה פיתוח, הרצליה. 09-9546699
שעות שמחות בחאן מנולי, יפו
מסעדת חאן מנולי מציעה מבצע חדש של שעות שמחות מדי יום בין ארבע לשבע בערב. במסגרת המבצע יוצעו כל המשקאות האלכוהוליים במקום בעלות של אחד ועוד אחד, לצד שלל צלוחיות קטנות של סלטים, דגים ופירות ים במחירים מוזלים. כך למשל עלי מנגולד וגרידת קשקבל (22 שקלים), סלט טאבולה של פריקי ועשבי בר (18 שקלים), קובנייה של טרטר שייטל (32 שקלים), סרטן ים כחול עם עגבניות, שום ושאטה (28 שקלים), ופטריות יער ופרמזן (24 שקלים).
חאן מנולי. בית אשל 7, יפו.
תפריטים חדשים וטעימים
תפריט בוקר חדש בסילו, חולון
מסעדת סילו מציעה תפריט בוקר חדש איטלקי ים תיכוני. בין המנות בתפריט למשל חביתת תפוחי אדמה; ביצים עלומות על בריוש עם תרז, אספרגוס ורוטב 4 גבינות; שקשוקה איטלקית עם גבינת פטה; פיצת סלמון מעושן; פיצת גבינת מסקרפונה ועוד. הארוחות מלוות בפוקאצ'ה, מאזטים, סלט, שתייה חמה או קרה ועלותן 65 שקלים לסועד (החל מהשעה תשע בבוקר).
סילו. מתחם לה פארק, חולון. 03-5733315
תפריטים חדשים בטייסטינג רום, תל אביב
בר המסעדה הטייסטינג רום מציע תפריט אוכל וקוקטיילים חדש. בין המנות של השף צביקה אבישר: ברוסקטת מטיאס עם שמנת חמוצה וביצה (18 שקלים), סביצ'ה טונה אדומה עם מיץ מלפפונים ונענע, ליים ושקדים (54 שקלים), ביקיני טייסטינג רום עם גבינת קומטה, חזה אווז מעושן וכמהין (32 שקלים), שעועית לימה קונפי עם אגוזי מלך, פיטריות שמפיניון טריות וגבינה כחולה (38 שקלים), ותפוחי אדמה אפויים עם ביצה עלומה מפורקת, גריזון, שום קונפי וכוסברה (36 שקלים).
טייסטינג רום. מושבת שרונה, אליעזר קפלן 36, תל-אביב יפו. 03-533213
תפריט צהריים חדש באדלינה, קיבוץ כברי
מסעדת אדלינה מציעה תפריט צהריים חדש בעלות 80 שקלים לסועד. במסגרת התפריט מוגשות מנות ראשונות כגון מאפה בשר וחציל אש עם טחינה ויוגורט; או קרפצ'יו בקר ופרמז'ן, מנות טאפאס זוגיות כמו לאבנה בשמן זית; סלק עם גבינת מנצ'גו; ירקות קלויים וגבינה; טחינה ירוקה; ולחם ומטבלים עם מנה עיקרית לבחירה מתוך למשל אורז בר אדום ושחור עם שמנת, פטריות וירקות אפויים; ראגו בשר טלה על חציל ברוטב טחינה; ופרגית במרינדת זעתר עם פירה תפוחי אדמה. הארוחה כוללת כוס מיץ תפוזים או לימונדה.
אדלינה. קיבוץ כברי. 04-9523707