יאקימונו רוטשילד חוגגת 20, תל אביב
יאקימונו, אחת המסעדות היפניות הטובות בארץ, חוגגת 20 שנה לסניף רוטשילד ומשלבת את האירוע עם יום הולדתו של נארוהיטו, קיסר יפן. לכבוד המאורע מגישים כאן תפריט טעימות חדש ומשתלם, שכולל את המנות הפופולריות ביותר מתפריטי הטעימות של המסעדה לאורך השנים. בין המנות: פתיחים יפניים כמו סלט אצות היזיקי ונבטים; סשימי עם רוטב פונזו; פרוסות טונה צרובה עם לימון ורוטב סויה ג'ינג'ר; וכמובן מגוון רחב של סושי כמו גונקאן סאקנה - אצת נורי עם דגים נאים קצוצים, אושינקו ובצל ירוק; ניגירי דג לבן עם רוטב מיסו יוזו; וגונקאן סלמון עם קרימפס בטמפורה ווסאבי קרים (יש גם אופציה לתפריט טעימות מותאם לשומרי כשרות). תפריט הטעימות מוגש במסעדה במחיר 195 שקלים ליחיד, וניתן להתאים לו גם טעימות משקאות יפניים שילוו את המנות.
בית תאילנדי חוגגת 24, תל אביב
ביום רביעי, 26 בחודש, חוגגת המסעדה יום הולדת עם כוס יין מבעבע לכל סועד ותפריט ספיישלים שיוגש לכל אורך היום. בין המנות המיוחדות: טאלה פאד תואה נאמן הוי - שרימפס קריסטל וקלמרי סגול בווק עם אפונת שלג ואויסטר סוס, לצד אורז יסמין מאודה (118 שקלים); סום טאם גונג סוט - סלט חריף של פפאיה ירוקה כתושה במכתש ועלי, שרימפס קריסטל חלוטים קלות, עגבניות שרי ובוטנים (72 שקלים); וקוי פלה - טרטר דג ים מתובל בכוסברה, נענע וצ'ילי יבש (68 שקלים).
בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. 03-5178568
תפריט חדש בקנקון פוד קלאב, מודיעין
המסעדה מציעה תפריט חדש של השף ויקטור גלוגר. בשעות הצהריים יוגשו בה בין השאר כריך שורט ריב (69 שקלים), המבורגר קלאסי (59 שקלים), שניצל מנתח שייטל (85 שקלים) וחצי עוף בתנור (159 שקלים). בשעות הערב יוגשו בין השאר דגים מהוויטרינה עשויים בתנור, טיגון, גריל או נוסח ביסקאייה (המחיר בהתאם לדג הנבחר ומשקלו), סי בס של ויקטור גלוגר בתנור (מנה זוגית במחיר 320 שקלים) ובשרים ממקרר היישון על העצם (45 שקלים ל-100 גרם).
קנקון פוד קלאב. שדרות המקצועות 18, מודיעין. 08-6164040
תפריט מעושנים בימי שלישי בג'מס
בימי שלישי 25 בפברואר ו-3 במרץ מהשעה 18:00 תוגש במבשלה ארוחת בשרים מעושנים של אסף אהרון. בין המנות: נתחי אסאדו, בריסקט והודו, לצד מגוון ירקות מעושנים כמו תפוחי אדמה, בטטות, סלקים, כרובים, ובצלים.
עשור לסושיאל קלאב, תל אביב
שף צביקה שטראוס משיק בסושיאל קלאב תפריט טעימות חדש לרגל שנת העשור למסעדה. התפריט, המיועד לזוג, יוגש בימים ראשון-רביעי ומחירו 190 שקלים לסועד. בין המנות: פלפלים חריפים ומתוקים שרופים באש עם גבינת המאירי, עגבניות שרי צבעוניות מתוקות, בזיליקום ומוצרלה דה באפלו; רוסט של סינטה מעושנת עם ירקות מהאש ואיולי שום אפוי; טרטר אינטיאס עם סלט עגבניות חריף, כוסברה ושמנת חמוצה; וקבב דג ים עם טחינה, יוגורט, משוואיה וסלט עשבי תיבול.
סושיאל קלאב. רוטשילד 45, תל אביב. 03-5601114
תפריט חדש למיסו, רמת גן
המסעדה האסייתית הטבעונית מציעה מנות חדשות, ביניהן ספיישל מאשרום - רול מלפפון, גזר, אבוקדו וגבינת שמנת טופו, עטוף בשומשום קלוי; רול אבוקדו, גזר, מלפפון וקנפיו, עטוף שבבי טמפורה, עם קוביות טופו, בצל ירוק, שקדים קלויים ושומשום קלוי מקורמלים בטריאקי; וסלט קוביות טופו עם חצאי שרי, בצל סגול, גמבה, רצועות גזר, פטריות שמפיניון, פקאן מסוכר ושומשום לבן מוקפצים בצ'ילי סויה.
מיסו. ז'בוטינסקי 62, רמת גן. 03-9790477
קפה פופולר במחווה למסעדות ההיסטוריות של תל אביב
השף אבי ביטון יוצא במחווה למסעדות צפון דיזנגוף ההיסטוריות עם כמה מנות מיוחדות. בין היתר יוגשו שם נקניקיית כסית - נקניקייה של עגל, שמאלץ ותבלינים על חמין של שעועית לבנה (מחווה לכסית, 48 שקלים), רוסטביף של אבי (מחווה למסעדת זיגל, 58 שקלים), הקרעפלך של בתיה (מחווה למסעדת בתיה, 78 שקלים) וגולאש כתף בקר עם בצקניות (מחווה לשניידר, 112 שקלים).
קפה פופולר. דיזנגוף 197, תל אביב. 03-5552020
ארוחת קארברי באפטר דארק, חיפה
הפאב יקיים בימי שבת בצהריים ארוחות קארברי בסגנון אנגלי עם נתחי בשר גדולים שנפרסים מול הסועדים ומוגשים לצד תוספות, סלטים ובירות. בין הנתחים: שייטל עגל, אנטרקוט, שוק טלה וחזה הודו ממולא בשר וערמונים. מחיר הארוחה ייקבע לפי כמות הבשר וינוע בין 169 ל-199 שקלים.
אפטר דארק. דרך יפו 30, חיפה. 053-5216076
ערבי שפיות בקיטון, תל אביב
המסעדנית אורנה רסקין מארחת חברות שפיות במסעדת קיטון לארוחות ערב מיוחדות. הערבים - עם מאיה דרין, אביבית פריאל וקרן קדוש - יתקיימו ב-25 בפברואר, 11 ו-18 במרץ ויוגשו בהם, בין השאר, המוסקה של אביבית מאוזריה; הנפוליאון המפורסם של קפה קדוש הירושלמי; ופטה כבד עוף עם מרקחת אגסים ופלפל שחור על חלת מרק עוף קלויה של מאיה דרין.
קיטון. דיזנגוף 145, תל אביב. 03-5233679
ג'וספין בייקר, בר אוכל חדש בצפון תל אביב
בין המנות במקום החדש, שנפתח ברחוב דיזנגוף פינת ירמיהו: כרובית ועשבי תיבול בתוך פיתה פריכה שמוכנה במקום, עם טחינה, עגבניות קון-קה-סה, טאסוס ובצלצלי שאלוט (34 שקלים); ארטישוק יהודי עם לאבנה, מיקרו אפונה, שום ושמן כמהין על ברוסקטת חלה (38 שקלים); ורוסטביף עם חמאת רוזמרין, פרמזן ורוטב פורצ'יני קרמל (38 שקלים).
ג'וספין בייקר. דיזנגוף 265, תל אביב. 054-6634773
תפריט צמחי בר בהלנה בנמל, קיסריה
השף עמוס שיאון מציע בהלנה בנמל תפריט שמבוסס על צמחי בר מלוקטים. בין המנות: מאפה פידה ממולא עולש בר, שמן זית, יוגורט וסירופ חרובים; עלי לשון הפר ממולאים בחיטה, בשר טלה ואורז עגול עם צימוקים, לאבנה ועלי שומר בר; טרטר דג ים ותותים חריפים עם איולי זעפרן, טוביקו וצ'יפס עלי מלוח; וקרפצ'ו שרימפס עם רוקט ים, פילה אשכולית אדומה וצנוברים. ניתן לבחור מנות ליקוט בודדות או להזמין ארוחה זוגית במחיר 398 שקלים.
הלנה בנמל. נמל קיסריה, קיסריה. 04-6101018
סה טו, פיצה חדשה בראשון לציון
לזירת האוכל בראשון לציון מצטרפת פיצריית שף חדשה, שמגישה בין השאר פיצה עם חמאת רוזמרין ותימין, מוצרלה, פטה כבשים, גבינת גורגונזולה, אגוזי מלך ועלי תרד; פיצה עם קרם פולנטה, מוצרלה, פטריות, שמן כמהין ופטרוזיליה; ופיצה עם רוטב קארי, בטטה, פטריות ובצל ירוק.
סה טו. רוטשילד 63, ראשון לציון. 052-6358700
חיים כהן מבשל עם דריו צ'קיני, אילת
חיים כהן והקצב דריו צ'קיני מטוסקנה יבשלו יחד מנות בשרים בסוף השבוע של 27-29 בחודש במלון קלאב הוטל באילת. צ'קיני, דור לשושלת קצבים, דוגל בניצול כל חלקי החיה, ומנסה להפיץ את האג'נדה הקולינרית שלו בכל העולם.
טברנה יוונית בתל יצחק, תל יצחק
המסעדה עורכת בימי שישי בשעות הצהריים חגיגה יוונית. בתפריט מוסקה, דגים טריים לפי משקל, מאזטים שונים כמו צזיקי, סקורדליה, טארמה, דולמה ופאבה, סופלקי, מאפה יווני על בסיס בצק עלים ותרד בר ועוד.
תל יצחק. בכניסה לקיבוץ תל יצחק. 09-7411110
חגיגות יום המשפחה בג'וי גארדן, רמת גן
לכבוד יום המשפחה המסעדה מציעה ב-23-28 בחודש הנחה של 10 אחוז לאורך כל שעות היום למשפחה שתפקיד בכניסה את הטלפונים הניידים. בנוסף, באותם ימים יוגשו מנות מיוחדות כמו בייגל פילה דג מצופה בשבבי בייגלה עם מיקס צ'יפס ואיולי עשבי תיבול (72 שקלים); ומק אנד צ'יז עם גבינת צ'דר ומוצרלה (49 שקלים).
ג'וי גארדן. פארק לאומי, רמת גן. 03-7793223