בעוד ברמת השרון והוד השרון חוגגים בשנה האחרונה עם שלל מקומות חדשים לשבת ולאכול בהם, דווקא השכנה הגדולה רעננה נותרה מעט מאחור. עכשיו עומדות להפר את השקט שתי מסעדות חדשות שנפתחות בעיר בהשקעה גדולה על ידי מסעדנים מתל אביב: בראסרי כשר בשם קזן (KAZAN) שיתמקד בעיקר בבשר, ובר יין וטאפאס מוקפד, צעיר וכשר אף הוא, שנקרא ברנר WINE BAR.
יש לנו פייסבוק, בואו נקשקש
מאחורי שני המקומות עומדים האחים לירון וליאור טיזבי, שנכנסו לעולם המסעדנות כבר בגיל 18. "התחלנו את הקריירה שלנו ב-MEATOS, מסעדת הבשרים הוותיקה בתל אביב, ואחרי שעברנו שם כל תפקיד אפשרי ממלצרות ועד ניהול המסעדה, עברנו גם לנהל מסעדות אחרות בתל אביב", מספר לנו לירון. "לפני שלוש שנים, החלטנו להגיע לאזור של רעננה, שאנחנו מאוד מאמינים בו, ופתחנו כאן סניף גדול של רשת אספרסו בר". לאחר ההצלחה של סניף הזכיינות שבבעלותם, פתחו האחים לפני כחודשיים את בר היין הכשר ברנר.
מאחורי העיצוב של בראסרי קזן וברנר עומד האדריכל דן טרוים, ועל הצד הקולינרי אחראי השף היועץ שחר ברנע, שמאחוריו רזומה ארוך מאוד של ייעוץ קולינרי למסעדות כמו רפאלו, חומוס בשר ועוד. "ברנר הוא בר טאפאס קטן עם מנות קטנות כמו קרפצ'יו סינטה, סביצ'ה דג ים, סלט טונה אדומה, מיני המבורגרים ומדליוני סינטה", מסביר טיזבי, "לעומת זאת קזן, שיפתח באוגוסט, הוא בראסרי שהושקעו בו 4 מיליון שקלים ויהיו בו כ-200 מקומות ישיבה".
כמו הברנר, גם בראסרי קזן נקרא על שם פינת הרחובות בה הוא ממוקם - אחוזה וקזן. הכיוון העיקרי של המסעדה יהיה כאמור בשרים, אך לצדם יוגשו גם פסטות, דגים ומנות מתאימות לטבעונים. "יש לאזור הזה המון פוטנציאל אבל אין כאן אף מסעדת בשרים כשרה ואיכותית", אומר טיזבי, "אנחנו מביאים למקום משהו שהוא מאוד שונה, גם מבחינת המוצר וגם מבחינת ההשקעה בו. זאת תהיה מסעדה עם אווירה מודרנית, שתהיה גם מקום בילוי. לרוב כשאנשים יוצאים למסעדה ברעננה זה כדי לבוא, לאכול וללכת. בשביל בילוי היו עד היום נוסעים לתל אביב".
עוד באוכל טוב:
בראסרי קזן (KAZAN). אחוזה פינת קזן, רעננה. ראשון-חמישי 11:00-00:00, שישי 11:00-שעה לפני כניסת השבת, מוצאי שבת-00:00. 09-7797300. כשר.
ברנר בר יין. ברנר 6, רעננה. ראשון-חמישי 16:00-אחרון הלקוחות, מוצ"ש: חצי שעה אחרי צאת השבת-אחרון הלקוחות. 09-8343618. כשר.