תפריט צהריים חדש בנורדר, תל אביב
בנוסף לשעות השמחות (17:30-19:30) במסגרתן ניתנת הנחה של 30% על כל התפריט, בנורדר משיקים כעת תפריט ארוחת צהריים עסקית (12:00-17:30) עם מנה ראשונה הכלולה במחיר העיקרית. בין המנות הראשונות: ארטישוק מטוגן עם לאבנה וסחוג, צלחת חריפים, לחמים וממרחים, סלט עגבניות שרי עם גבינת פנחס ועוד. בין העיקריות: כבדי עוף עם ארטישוק ירושלמי, כרישה וברוקולי (77 שקלים), נקניקיית עוף, פירה, חרדל וכרוב כבוש (56 שקלים), נתח קצבים עם פירה, ברוקולי וציר בקר (119 שקלים), שניצל וסלט קיסר (69 שקלים), צ'יזבורגר בתוספת תפוח אדמה (74 שקלים) ועוד.
דיזנגוף 245, תל אביב. טלפון: 0733319417
בראסרי 22, פתח תקווה
מסעדה חדשה ומעניינת נפתחה בימים אלה בפתח תקווה סמוך לתחנת הרכבת הקלה ובהשקעה של מיליוני שקלים. איש העסקים שעומד מאחוריה מחזיק עסקים תל אביביים כמו מלון מאייר האוס, בר היין בורדו, רובינא ועוד; השפית של המקום היא מעיין נדיר, שכבר הייתה שותפה בהקמה וייעוץ קולינרי בעשרות בתי אוכל ובנתה פה תפריט שמנסה לתת מענה נגיש מבחינת היצע ומחירים.
בין המנות בבראסרי החדש: טרטר טונה ואבוקדו (62 שקלים), סלט שוק ארטישוק (59 שקלים), סלט כרובית קריספית (59 שקלים), פפרדלה קרצ'ופי (67 שקלים), פילה דג על ניוקי (96 שקלים) ועוד.
בראסרי 22. שחם 22, פתח תקווה (מול יכין סנטר). טלפון: 0733219620
פרויקט עטופים באהבה במסעדות ברחבי הארץ
קרן "עטופים באהבה" הוקמה במטרה אחת: לסייע לילדים היתומים מעוטף עזה, למשפחותיהם המאמצות וקרוביהם. במסגרת הפרויקט חברה הקרן למפעל אסם בשדרות ובמשך שבועיים, 17-30.12, יוצע תפריט מיוחד בשלל מסעדות עם מנות על בסיס חומרי הגלם של מוצרי אסם נסטלה המיוצרים במפעל בשדרות. מנות שקולעות לטעם הישראלי הרחב שמשלבות פתיתים, אשר כל ההכנסות ממכירתן יועברו לטובת תמיכה כלכלית ביתומי המלחמה.
בין המסעדות המשתתפות: דליקטסן וקופי בר של רותי ברודו, יפו תל אביב של חיים כהן, משייה של גיא אריש, שה ויוי של גיא גמזו, בלאדי שיק של ארז קומרובסקי, פאסטל של גל בן משה, אוזריה של אביבית פריאל, קפה פופולר ויאסו של אבי ביטון, המוציא של אבי לוי, רוברטה וינצ'י של עידו פיינר, לונא ביסטרו של לונא זרייק, ספרה של בני מדר, רובידה של עמוס חיון, ראסיף 33 וסאמא של חמודי עוקלה, מעדניית גולדיס, בוקה ואסף שטרן, ג'קו סטריט מירושלים, קיטון, מנאל אסמעיל, AKA, שצ'ופק, צפרירים 1, בקאפיקו, אמש ומסעדת גילי'ס מראשון לציון.
לאתר הקרן.
תפריט סחלבים, קפה גן סיפור
קבוצת קפה גן סיפור חוזרת במסורת משקאות הסחלב בעונת החורף שיוגשו בכל מסעדות הקבוצה ברחבי הארץ. בין המשקאות שנכללים בתפריט החורפי: סחלב קלאסי עם גרנולה, קוקוס וקינמון, סחלב שוקולד עם פרליני שוקולד חלב, סחלב אספרסו עם מנת אספרסו מרעננת, סחלב התותים של אריה עם ריבת תות, מקלות מרנג וקרמבל וסחלב פיסטוק בטעם פיסטוק עם קוקוס קלוי ופיסטוקים. טווח מחירים: 20-28 שקלים.
תפריט צהריים מחודש באסיף, תל אביב
אחרי אין ספור יוזמות והתנדבויות, קפה אסיף שב לפעול כבית קפה ועושה זאת עם תפריט מחודש. ניתן גם ליהנות ממנה ראשונה לבחירה במחיר המנה העיקרית או להזמין 2 מנות ראשונות ולחם ב-75 שקלים. בין המנות הראשונות: סלט עלי חורף (37 שקלים), מג'דרה עם יוגורט צאן (35 שקלים), כבד קצוץ (33 שקלים), מרק עוף צלול (35 שקלים). בין העיקריות: פסטה ברוטב עגבניות ושניצל (75 שקלים), תבשיל טלה צלוי 6 שעות בריוויון (113 שקלים), קציצות בקר ברוטב עגבניות ואורז לבן (79 שקלים), עוף מפתול (77 שקלים) ועוד.
אסיף. לילינבלום 28, תל אביב. ראשון-חמישי 11:00-16:00. לא כשר
מסעדת פואגו חוזרת, גליל תחתון
מסעדת הבשרים הצפונית חוזרת לפעילות עם מנות חדשות ביניהן חטיפי אסאדו לצד שום קונפי, צ'ימיצ'ורי וקרם סלק (58 שקלים), סינטה במשקל 350 גרם לצד קרם פולנטה (125 שקלים), צלעות טלה צלויות במתקן פריז'ה לצד תבשיל פריקה (165 שקלים), קינוח כנאפה על גחלים (35 שקלים) ועוד.
פואגו. מג'אר- כביש ראשי. 04-6555210
פופ אפ Morris במסעדת לונל
בזמן שינון אלעל, השף של מסעדת לונל הפלורנטינאית (וגם של מסעדת MENA שספגה אבדות אישיות קשות ב-7.10) נמצא במילואים, חבריו של אלעל, השפים שירה אסולין ושי אלפסי, מאיישים את המקום עם פופ אפ "מוריס". במסגרת הפופ אפ מגיש שף אלפסי מנות כמו טורטטליני 4 גבינות בבר בלאן ופטריות יער (86 שקלים), מאפה תרד עם גבינות ודבש (54 שקלים), סשימי אינטיאס עם לאבנה, שמן זית, צ'ילי טרי וזעתר ועוד.
Morris. אברבנאל 72, תל אביב. ראשון-חמישי 18:00-00:00, שישי 12:00-16:00 ושבת 18:00-00:00