חמוצה-מתוקה: הסינית האדומה קמה לתחייה בטאיזו
טאיזו מציינת 12 שנים להיווסדה במחווה לסינית המיתולוגית "הסינית האדומה" שפעלה בצפון תל אביב במשך 40 שנה והכירה לקהל הישראלי את נפלאות המזרח. במסגרת המחווה, 24-22 במרץ, בניצוחו של שף יובל נריה ובחסות מותג הוויסקי XV Chivas Regal, יוגשו מנות איקוניות כאגרול עם רוטב חמוץ מתוק אדום, מרק תירס קלאסי, עוף חמוץ-מתוק, צלעות צ'אר-סיו ברוטב ברביקיו סיני, בשר סצ'ואן של נתחי בקר ומנות מבית אמא-אבא של צוות המטבח הסיני הוותיק, וכמובן קוקטיילים על בסיס הוויסקי.
טאיזו, מגדל לוינשטיין, דרך בגין 23, תל אביב

אחרי עשור: KANU מתרפרשת
מסעדת אוכל הרחוב הווייטנאמי הפלורנטינית KANU משיקה תפריט וגם שף לרגל עשר שנות פעילות. בתפריט החדש, שרקח הבעלים החדש אייל מוקשה, תמצאו מרק Pho מנחם, נאמס בטיגון אוויר, מנות נודלס כמו סייגון והאנוי, וקארי ירוק ביתי (74 שקל המנה), וגם קינוחים אותנטיים כמו לוקה טפיוקה וקאנו מתוק - שלישיית מיני באנים מאודים במילוי חלווה/ שוקולד לצד סילאן, תפוח ירוק, קרם לוטוס וצ’יפס קוקוס (42 שקל).
KANU. הרצל 11, תל אביב.

נתנייתי אותנטי: שוק מחנה יהודה נוחת בנתניה
הסמל הקולינרי של ירושלים מגיע לפסטיבל נתניה לקראת הפסח (27-25 במרץ, 21:00-12:00) ויציע לתושביה חוויה אותנטית של מגוון דוכנים המייצגים את טעמי השוק, בהם צדקיהו, מלכת החלווה, פיצוחי עמדה, כנאפה מחנה, חלאתי ועוד. יהיו גם מיצגי צילום מהשוק והופעות חיות.
קניון עיר ימים, בני ברמן 2, נתניה

קידס פרנדלי: ZO פותחת בשבת צהריים
מסעדת השף האסייתית ZO של יקי כביר וד"ר אמיר זרח פותחת את שעריה בשבת בצהריים החל מהשעה 13:00 עם תפריט ילדים חדש לצד התפריט הקבוע שיצר שף דון טרן. המבוגרים יוכלו ליהנות ממנות כמו רול פילה פואגרה (118 שקל), סמוראי רול (89 שקל) וסשימאקי (92 שקל), והילדים מבאן בורגר (56 שקל) שניצל וצ'יפס (56 שקל) ומיני סושי קלאסיים כמו מאקי אבוקדו (36 שקל) ומאקי טמאגו (36 שקל).
ZO. רוטשילד 11, תל אביב

דרך היין: הגפן וקן הקוקייה מארחים ערב של וינותרפיה
ערב של יין, קולינריה ומשמעות יתרחש בגפן - חצר יין מקומי וקן הקוקייה ביפו ב-24 במרץ, אז יתארחו עמותת TERRA UMA, המסייעת ללוחמים ולוחמות המתמודדים עם פוסט-טראומה לחזור למסלול חיים מלא באמצעות וינותרפיה – תהליך שיקומי יינני-רגשי חדשני, וגם יקב דלתון ושף ארז קומרובסקי, שסבל מפוסט טראומה בעברו. במהלך הערב תוצג תערוכה תוויות יין מיוחדת של העמותה, ויתקיימו דוכני טעימות ומכירה של היינות האישיים שיוצרו על ידי החניכים. התפריט, שיירקח על ידי קומרובסקי, יתבסס על חומרי גלם עונתיים מקומיים, כמו עלי גפן ממולאים אורז עגול, טלה, נענע יבשה וצימוקים עם גבינת סטרצ'טלה (46 שקל), סלקים צהובים בקבר מלח, דבש של הכרם ועלי ראשד (49 שקל), דג מעושן ועלים מהשדה (79 שקל), וקינוחים כמו עוגת שמרים ריקוטה ותפוזי מורשת (48 שקל).
הגפן - חצר יין מקומי, קן הקוקייה - נעם 3, יפו

כי בא אביב: כרמים חוגגת 23 עם תפריט חדש
מסעדות כרמים בהובלת השף סהר רפאל חוגגות 23 שנות פעילות עתירת ירקות מחממות מושב סגולה, זיתים ממטעי המסעדות, ענבי יין מקומיים וקינוחים ביתיים. לציון הדרך מתלווה תפריט חדש ואביבי ובו ראשונות כמו סלט כרובית טרייה עם שברי קשיו מקורמלים וחמוציות (68 שקל), סשימי טונה (72 שקל) ופטה כבדים בריבת אגסים (67 שקל), עיקריות כספגטי קאצ'ו אפפה עם פילה דניס מפורק (115 שקל) וניוקי עננים (87 שקל), ועיקריות כנקניקיות אסאדו על תבשיל שוקרוט ובייקון טלה עם פירה (98 שקל) וסטייק אנטרקוט מיושן בליווי תפוחי אדמה פריכים (179 שקל).
מסעדות כרמים בסגולה, רחובות ובאר שבע

תפריט חדש באונו, עכו
במסעדת uno בעכו הושק תפריט חדש בדגש על מנות ים תיכוניות מקומיות: סשימי טונה טרייה ברוטב פונזו ולאבנה גלילית (68 שקלים), סיגר דגים לצד לבנה ,עמבה, מטבל עגבניות ועלי כוסברה וסומק (72 שקלים), טרטר פילה - פילה עגל קצוץ מוגש על קרם חציל מעושן , צנוברים , בצל ,לחם שרוף (72 שקלים) ועוד.
ההגנה 1, עכו
