מי שמתבונן בשבוע האחרון בחשבון האינסטגרם של השף אייל שני רואה את השלב הבא של השתלטות האוכל של שני על העולם. הפעם מדובר במסעדה חדשה שפועלת בליבה של סינגפור ונקראת נורת'. שני ישהה בסינגפור רק לשבועיים, בכפוף ללו"ז שעבר אישור מיוחד על ידי ממשלת סינגפור, היות שהמדינה סגורה בפני תיירים.

לפני כשנה, ממש בשיא הקורונה, נפתח לפעילות סניף של המזנון בסינגפור, אותו נאלץ שני להשיק בזום ואף להכשיר את העובדים שלו במקום בזום בלבד - משימה מאתגרת במיוחד. למרות זאת, הצליחו הפיתות של המזנון לצבור עדת מעריצים וכעת מקבלת סינגפור מסעדה חדשה של שני, כשהפעם השף והצוות שלו מגיעים בעצמם לפתיחת המקום.

נורת' נפתחה בשכונת telok ayer במרכז סינגפור, אזור עסקים שהופך בשעות הערב לאזור בילויים עתיר מסעדות. למי שכבר מתקשה לעקוב אחר קצב הפתיחות של מסעדותיו של שני ושותפו שחר סגל מסביב לעולם, נסביר כי נורת' הסינגפורית היא מסעדה אחות למסעדות סבן נורת' של שני מווינה ונורת' מזנון, שפעילה במנהטן, ובארץ מקבילה למסעדת צפון אברקסס של השף בתל אביב. 

 

בין היתר מציע פה שני מנת חומוס שעליה שרימפס; שווארמת סרטנים כחולים אותה הוא מגיש גם במסעדת צפון אברקסס בתל אביב; שורות של חציל צלוי באש עם טחינה; קרפצ'יו של עגבניות עם שמן זית - מנה שעוררה לא פעם סערה סביב המסעדות של שני בגלל פשטותה ותמחורה (19 דולר סינגפורי=45 שקלים, עדיין הרבה פחות מהעגבנייה שהגיש שני במסעדת הסלון הניו יורקית במחיר 24 דולר).

עוד בתפריט: צמת לוביה - הגרסה היפה יותר למנת השעועית הפופולרית של שני ממסעדת פורט סעיד בתל אביב; קרפצ'יו תמנון שמוגש על סלעים מחוף בסינגפור; ירקות שצלויים על גריל יפני; סשימי מקרל; פוקאצ'ות שנחתכות לסועדים בעמדה מיוחדת בדומה לפוקאצ'ות של שני ממסעדת השף הסלון ועמדת קינוחים שגם היא מוכרת ממסעדת הסלון עם קינוחים משתנים כמו קרם קרמל, מלבי, טארט שזיפים, עוגת שוקולד וקראמבל תפוחים. גם בסינגפור מגיש שני חלק מהמנות שלו על קרטון והסינים והסינגפורים בינתיים, מקבלים זאת באהבה. בקרוב ישוב השף לישראל לצילומי העונה החדשה של מאסטר שף, ובינתיים ימשיך לעבוד על פרויקטים נוספים של מסעדות ברחבי העולם, אנחנו כמובן סקרנים לראות מה המוקד הבא.