אבי ביטון הוא מהשפים העסוקים שפועלים כיום בישראל, אבל זה ממש לא מפריע לו להמשיך ולהרחיב את עסקיו. ביטון אחראי כיום על אחת מהמסעדות המבוקשות בתל אביב, קפה פופולר, הוא גם השף של אולם האירועים ה-Q בהרצליה, וכמו כן הבעלים והשף של מעדניית סוליקה בצפון תל אביב.
עכשיו, שנתיים אחרי הפתיחה של סוליקה, ביטון פותח סניף חדש למעדנייה שלו, הפעם במרכז שוסטר בשכונת רמת אביב. סוליקה מציעה אוכל ביתי שמתחלף כל הזמן לצד מוצרי מזווה ומבחר רחב של סלטים בעבודת יד - וביניהם המטבוחה הכי טעימה שאנחנו מכירים. גם הסניף החדש של סוליקה יציע את אותו מגוון של מנות כמו מוסקה, קוסקוס שמוכן על בסיס יומי, מפרום, קציצות דגים מרוקאיות וכמובן המטבוחה המפורסמת. לסניף החדש יתווספו גם סלטים כמו משוויה, זעלוק וממרח צ'ירשי.
בעוד כמה שבועות, כשתסתיים תקופת ההרצה, אפשר יהיה גם לשבת לאכול במקום. בינתיים המקום עובד במתכונת של טייק אוויי בלבד, וניתן להצטייד בו גם בשניצלים טריים ובעופות בגריל. סוליקה תהיה פתוחה לפעילות השבוע בימים א'-ה' בשעות 9:00-20:00 ובשישי עד 15:30.
האם הסניף השני מרמז על סניפים נוספים שמתוכננים בקרוב?
"הרשתות הטובות שיש היום בארץ לא קמו במטרה שישכפלו אותם, אלא בעקבות ההצלחה של הסניף הראשון. בעיניי מה שמביא עוד סניפים זה ביקוש מהקהל. אז אלה שמכריזים מהיום הראשון שהמטרה שלהם זה עוד ועוד סניפים זה קצת לא מקצועי בעיניי. צריך לפתוח מקום, להצליח בו מאוד, להיות עקבי ולשמור על רמת שירות ואוכל ולאט לאט להתפתח לעוד סניפים".
ויש סיכוי שנראה את סוליקה מחוץ לתל אביב מתישהו?
"יש גם אופציה לצאת מתל אביב - אם אני ארגיש שיש מספיק ביטחון ואני יכול לשכפל את המוצר מחוץ לתל אביב ברמת הזמן הפנוי שלי, והלוקיישן הנכון".
סוליקה. אבא אחימאיר 19, מרכז שוסטר, רמת אביב, תל אביב