מתחם חדש של החלקה על הקרח, קולינריה ותרבות, ירושלים
מתחם אייס-איט החדש משלב החלקה על הקרח, קולינריה והופעות. יש בו ארבע כיפות איגלו ענקיות, מוארות ומחוממות, ומתחם קולינרי המציע מנות שף ומנות ילדים ומארח שפים ומופעים מוזיקליים. בין הפעילויות הקולינריות הצפויות: מופע של הילה אלפרט ושי צברי, שיכלול אוכל, סיפורים ושירים (יום רביעי, 20 בחודש), וחגיגה פרסית של אוכל ושירים של רותם ליברזון ולירז צ'רכי (יום שלישי, 19 בחודש). המתחם יפעל בין 12 בפברואר ל-30 באפריל.

לפרטים: אתר IceEat

חגיגת סלואו פוד, אבו גוש
בשישי, 22 בפברואר, מ-10:00 ועד שעה לפני כניסת השבת יתקיים בבוסתן אבו גוש שוק של אומני אוכל מטעם תנועת סלואו פוד. בין הדוכנים: עמדת גריל ושרקוטרי של קייטרינג לואיזה עם מנת שוקרוט של כרוב סגול ונקניקיות טלה, "הפינוקים של עמית" עם שבלולי פילו ממולאים בגבינות או תרד וביצה קשה, דוכן אוכל הודי של להבה סילימן, וגם מוצרים רבים ואיכותיים של מיטב היצרנים והמגדלים בארץ.

בוסתן אבו גוש. רחוב המצפה, אבו גוש. 02-5337120

פיצה במבצע ברשת פאפא ג'ונס
רשת הפיצריות פאפא ג'ונס יוצאת במבצע עד סוף אפריל, שבמסגרתו יוצעו בכל יום ראשון שתי פיצות מרגריטה ב-70 שקלים. המבצע תקף בקנייה במקום, במשלוחים ובאיסוף עצמי.

לסניפים

יום שתיית היין הבינלאומי במתחם הטחנה, ירושלים
לרגל יום שתיית היין הבינלאומי שיתקיים ב-18 בחודש יוכלו המבקרים במרכז הטעימות של יקבי ירושלים במתחם הטחנה בירושלים להשתתף בתחרות טעימה עיוורת שתיערך בשעות 10:00-19:00. הטועמים ינסו ממבחר יינות היקב ויצטרכו לדרגם על פי מחיר ואיכות. הפרס: בקבוק יין. בנוסף יוצעו במקום טעימות יין לקהל הרחב במחירים אטרקטיביים במיוחד (20 שקלים לארבעה יינות, 30 לשישה).

מרכז הטעימות של יקב ירושלים. מתחם הטחנה, במשכנות שאננים, ירושלים

ספיישל ונציה בגרינברג, תל אביב
במתחם גרינברג יחגגו את פסטיבל ונציה מ-17 ועד 21 בחודש. במהלך אותו שבוע יחברו שלושת בתי האוכל במתחם - גרינברג ביסטרו, ג'לטריה ו-PIZZA - ויגישו תפריטי חורף עם מנות ונציאניות מיוחדות שיצרו השפים אליאב גולדנברג וניצן רז והקונדיטור נמרוד אייזיק. בין המנות: קרפצ'יו עגל עם זביונה פלפלים, גבינת פרובולונה ואבקת פפרונצ'ינו בביסטרו גרינברג (58 שקלים); עוגת באבא קלאסית במילוי קרם פיסטוק וגלידת יוגורט עיזים ותותים בג'לטריה (48 שקלים); וב-PIZZA - פיצה פרשוטו וכמהין עם מוצרלה טרייה, רוטב עגבניות ורוזמרין (76 שקלים).

מתחם גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב. 03-6136132 

פסטיבל ונציה במתחם גרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פסטיבל ונציה במתחם גרינברג|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

שירות חדש של הזמנת קינוחים עד הבית, באר שבע
הקונדיטורית ספיר דהן, בוגרת בית הספר הגבוה לקונדיטוריה אסטלה, פתחה מיזם שבו היא מספקת עוגות, עוגיות וקינוחים עד הבית, לפי הזמנה. משלוח חינם בקנייה מעל 299 שקלים.

לאתר

ערבי יינות חדשים בבר המסעדה קרקס, תל אביב
קרקס משיקה ערבי יין ללא תחתית במחיר קבוע של 80 שקלים שיתקיימו בכל יום שני. בין המנות בתפריט החדש, המותאם לקונספט: סביצ'ה אנדיב - טרטר דניס עם תותים, בצל וכוסברה בסירות אנדיב סגול; פלטת גבינות - גבינה כחולה דנית, גאודה עיזים, קממבר כמהין סנט מור, ענבים, ריבת פירות יער, טוסטונים ומיקס זיתים; ומולים ביין לבן - מולים מרנייר עם חמאה, שום ויין לבן. בין היינות: פרימיטיבו גריפונה ופינו גריג'יו מיקב פסקווא.

קרקס. שדרות וושינגטון 25, תל אביב, 03-7528555

סניף חדש לרשת BBB, כפר ירכא
רשת מסעדות ההמבורגרים שמונה 32 סניפים פותחת מסעדה נוספת במתחם My Baby שבכפר ירכא. המקום החדש משתרע על שטח של 210 מ"ר בפנים (74 מקומות ישיבה) ועוד 22 מ"ר (68 מקומות ישיבה) בחוץ, ופתוח שבעה ימים בשבוע מ-12 בצהריים ועד חצות הלילה.

BBB. כפר ירכא, אזור התעשייה My Baby - טרמינל 2. 04-9557355

BBB (צילום: אלעד גוטמן,  יחסי ציבור )
BBB, עכשיו גם בירכא|צילום: אלעד גוטמן, יחסי ציבור

יקב פיו צ'זרה מתארח במסעדת פרונטו, תל אביב
בערב יום שלישי, 12 בפברואר, יארח השף דיוויד פרנקל את אחד היקבים האיטלקיים המוערכים בעולם – יקב פיו צ‘זרה מפיימונטה. בנוסף לתפריט הקבוע של המסעדה יוגש באותו הערב תפריט ספיישל איטלקי, ובו בין השאר: קרפצ'יו סבידה - עם גזרים אורגניים, שמן גזר ופינגר ליים; טליאטלה קרבונרה - עם פנצ'טה, חלמון, אפונת גינה וקרמבל פרשוטו; וניוקי שרימפס קריסטל - עם כרישה, זעפרן, פיקורינו רומנו וקרמבל שיפון.

פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-5660915

תפריט ארוחות בוקר חדש ברשת גרג
הרשת משיקה בימים אלה תפריט של ארוחות בוקר מרחבי העולם, שיוגשו בכל שעות היום. בין הארוחות: בוקר לבנוני - מקלובה צמחונית על בורגול ועדשים שחורות, ביצים לבחירה, יוגורט עם ארטישוק קונפי וסומאק, לאבנה עשבי תיבול, קוביות בולגרית, חומוס גרגירים ופלאפל, קראנץ' זעתר וסלט אישי (65 שקלים); ובוקר נורווגי - פנקייק עם ביצים לבחירה, סלמון מעושן, גבינת שמנת, גבינת שמנת עיזים וסלק, עגבניות צלויות על פסטו ולאבנה עשבי תיבול וסלט אישי (72 שקלים).

לסניפים

ערבים מיוחדים ביא-פאן, תל אביב
הביסטרו היפני של יובל בן נריה משיק ערבי קונספט חדשים: Spicy Sunday & Sushi Night Monday. ספייסי סאנדיי יתקיים בימי ראשון מ-20:00, ובו ייערכו הופעות של די.ג'יים מתחלפים ויוגשו קוקטיילים מיוחדים. בימי שני תיפתח עמדת סושי בבר המסעדה וממנה יצאו מנות סושי שהוכנו במקום. בין המנות: רול כבד אווז וטונה המורכב מכבד אווז, אבוקדו ועירית, עטוף בטונה, סויה מתוקה ושיסו; ורול ילוטייל סלק המורכב מאבוקדו, שיטקה ואספרגוס, עטוף בסשימי של ילוטייל וטוביקו שחור לצד קרם סלק ווסאבי.

יא-פאן. נחמני 26, תל אביב. 03-6487796

ילוטייל סלק ביא-פאן (צילום: יפית שמחה, יחסי ציבור)
ילוטייל סלק ביא-פאן|צילום: יפית שמחה, יחסי ציבור

חגיגה של אוכל אקוודורי במסעדת לוקס, חיפה
ב-16 בחודש יארח השף עלאא מוסא את השף האקוודורי מיגל מונאר לערב שבו כל אחד מהשפים ייצור מנות חגיגיות ממטבח נוף ילדותו. בתפריט, שיוגש בנוסף לתפריט המסעדה, יוגשו בין השאר דג סביצ'ה עם הדרים, צ'ילי וקוקוס (52 שקלים) ובננת פלנטיין ירוקה, קסואלה עם דיונון, שרימפס וצדפות (92 שקלים) של מונאר; וקובה פירות ים, סלט עדשים ושרימפס קריסטל (74 שקלים) וצלעות טלה, פריקי, עולש בר וציר בקר (148 שקלים) של מוסא.

לוקס. הנמל 13, חיפה. 077-2060970

פסטיבל Taste of Michelin במלון אינטרקונטיננטל, תל אביב
ב-18-21 בחודש יארח יורם ניצן, שף מסעדת נומי, את השף סטפן פרואה דה וו ממסעדת Le Fantin Latour שבגרנובל, צרפת, במסגרת הפסטיבל שנערך זו השנה השלישית. השניים יגישו לאורחים ארוחה בת חמש מנות, הכוללת קונסמה ים אושי ג'ירו עם עשבים ארומטיים, פיטריות אינוקי וטפיוקה, כבד אווז צלוי על הפלנצ'ה, קרם גזר ותבלינים עם קציפת תפוזים והל, בר ים עם רוטב כמהין שחורות, שומר בר ובייבי ירקות, טלה צלעות בעישון אורנים עם ירקות צלויים, על קליפת עץ מהאלפים, תותי שדה קרם יסמין וקראנץ שוקולד עם שטרויזל פירות יער. המנות יוגשו לצד מבחר יינות מקומיים מיקב עמק יזרעאל. המחיר: 380 שקלים לאדם, או 420 כולל טעימות יין.

למידע והזמנת מקום

דוכן חדש של מיסטר פוטטו, חדרה
הדוכן מציע תפוחי אדמה מזן דזירה ובטטות שנאפים ב-300 מעלות, עם מגוון תוספות ורטבים: רוטב שמנת פטריות חם, שמנת חמוצה עם שמיר, טונה, בצל ירוק, בצל סגול, פטריות, זיתים, תירס, מלפפון חמוץ, כרוב סגול, רוטב שום, אלף האיים, שעועית לבנה ברוטב עגבניות ועוד. המחיר: 30 שקלים כולל תוספות.

מיסטר פוטטו. מול חוף וילג', שכטמן 10, חדרה (בכניסה למתחם קומת החוף)