האם יש קונספט קולינרי שהשף שגב משה אינו חולש עליו? נראה שלא. אין ז'אנר שהשם שגב לא נקשר אליו - מהמבורגרייה, דרך מנות חובקות עולם מתאילנד ועד ארגנטינה ועד מסעדת שף יוקרתית. ואם כל זה לא מספיק, משה ממשיך לפתוח מסעדות בקצב מסחרר וממש היום יוצא לדרך עם מסעדה חדשה, והפעם יפנית.
השם של המסעדה החדשה הוא "ניהון נו-בה - שגב בר יפני", ומדובר בסוג של בר אוכל שמציע מבחר רחב של קוקטיילים ומשקאות סאקה, בשילוב מנות יפניות פופולריות. המקום החדש נפתח במתחם שרונים שבהוד השרון (בסמוך לשגב קיטשן גרדן) ועתיד לפעול מדי יום בשעות הערב, מהשעה שש ועד השעות הקטנות של הלילה.
בתפריט מציע שגב את הקלאסיקות היפניות החביבות על הישראלים - ניגירי, מגוון אופציות של סושי וסשימי. מי שלא מוצא את עצמו בתחומי הדגה הטרייה יוכל למצוא כאן גם מספר קטן של מנות חמות, גם הן מתחום הדגה, ואפשרות בשרית מצומצמת.
בין הרולים ישנן אפשרויות קלאסיות לצד כאלה מסקרנות יותר, שמשלבות בין חומרי גלם שבדרך כלל אינם מזוהים עם סושי - כמו כמהין, מנגו וקוקוס. בין המנות: רול דג לבן עם מנגו וצ'ילי (יש גם אפשרות למנגו מתוק), אצות אדומות ופונזו; רול דג לבן צלוי במיסו, עם אבוקדו ומלפפון; רול סלמון ספייסי עם טאטאקי דג, קראנץ' תפוחי אדמה, קוקוס, שאטה ואבקת נורי; רול עם פטריות שיטאקי, כמהין ,סלמון, נורי, מלפפון, סויה ואבוקדו; ורול עם טונה אדומה, ליים, מלפפון, אבוקדו וקרמל סויה והדרים. מחיר הרולים נע בין 69 ל-73 שקלים.
מי שרולים של סושי אינם קורצים לו ימצא פה בין השאר טרטר דג לבחירה מטונה, סלמון או דג לבן עם חלמון שליו, טוביקו ובצל ירוק; אינאטי סטיקי רייס עטוף באצה עם ספייס בטטה, כוסברה ברוטב סרירצ'ה וטוביקו; סשימי של טונה ואבטיח; וגרסה יפנית של סלט הנבטים המוכר של שגב הפעם גם עם צנון, קולורבי, ווסאבי, שומשום שחור, אבקת אצות ורוטב איולי צ'ילי (49-79 שקלים). בנוסף מציעים בניהון נו-בה רולים צמחוניים בשילובים כמו בטטה, אבוקדו, פטריות, צנון צהוב ומנגו וכן מנות עיקריות שאינן על בסיס דגים כמו באן פילה בקר או ספייסי צ'יקן על תפוחי אדמה ואבוקדו.
ניהון נו-בה – שגב בר יפני. הרקון 2 הוד השרון, מתחם שרונים. 077-41420250, שלוחה 4. לא כשר