לא קורה הרבה שאנחנו מקנאים בתושבי כפר סבא על האוכל המעולה בעירם, אבל הפעם זה לגמרי הסיפור. השבוע נפתח בעיר - באושילנד, אם לדייק - מתחם אוכל ענקי חדש שכולל בערך כל מה שאתם יכולים לחלום עליו: ממאפי בוקר מושקעים בסגנון פריזאי ועד שוק סופי שבוע שאפשר לרכוש בו ארוחה משפחתית מלאה, גם אם היא כוללת חמין וקישקע וגם אם אתם יותר טיפוסים של שניצל וממולאים.
המתחם, ששמו בישראל בופה (Buffet) וגודלו 1,500 מטרים רבועים, כולל מבחר רחב של דוכנים לממכר חומרי גלם - ירקות ופירות, גבינות, בשרים, יינות, תבלינים ופיצוחים - וגם דוכני אוכל מוכן ומתחם רחב ידיים לשבת לאכול בו, אם רוצים.
המקום פתוח משעות הבוקר, אז תמצאו בו בית קפה ומאפייה עם מבחר מאפים מתוקים ומלוחים של השף קונדיטור גולי פנחסוב, למשל בריוש קרם ברולה ומרמלדות פירות; קרואסון שוקולד בשני צבעי בצק; לחמי מחמצת שונים כולל לחמים מכוסמין או שיפון; עוגות שמרים עם נוטלה או ריקוטה; וכמובן מבחר עוגיות. בין המלוחים אפשר למצוא בורקס בעבודת יד עם בטטה, פרמזן ובצל מקורמל; ופוקצ'ות עם תוספות שונות כמו תפוחי אדמה, בטטות, מוצרלה ועגבניות לחות או חצילים וזיתים.
לצד בית הקפה והמאפייה ישנם דוכנים שונים, ולקראת שעות הצהריים נפתחות עמדות ההסעדה, המגישות בין השאר עופות ברוטיסרי עם תוספת לבחירה ומנות ביתיות כמו קוסקוס עם ירקות, חריימה, מפרום, קובה סלק וקציצות בקר ברוטב כוסברה ועגבניות.
עוד מציעים בבופה סלטים וביניהם סלט סייזר עם חסה, רוקט, עלי בייבי, בצל סגול, שרי, קרוטונים, שעועית ירוקה ולימון ושמן זית; סלט קינואה בשלושה צבעים עם בטטה, בצל סגול בגריל, עדשים, חמוציות, בצל ירוק, כוסברה, מיקס אגוזים ורוטב סילאן, סרירצ'ה ולימון; וסלט בריאות עם מלפפון, עגבנייה, גזר, צנונית, חסה, בצל אדום, פטרוזיליה ונענע.
בימי שישי קם במקום מערך סוף שבוע מיוחד, עם שוק אוכל לרכישה הביתה ובו תפריט אינסופי של אנטיפסטי, סוגי אורז רבים, פסטות, מנות דגים מעושנים, תוספות כמו שעועית בפלפלים ועגבניות מיובשות או צימעס, סלטים מוכנים כמו סלט כרובית בטחינה וסילאן וסלט ביצים קלאסי, ממולאים (מתחתיות ארטישוק ועד בצל), בשרים במגוון צורות הכנה (מקציצות בקר, דרך כתף טלה ועד סופריטו עוף וירקות), לחמים ופשטידות, סלוף, קובנה וקיגל, קובה בשר ביתית, קציצות עדשים טבעוניות, פסטל תפוחי אדמה ועוד.
בופה. מתחם אושילנד, כפר סבא. כשר