מה חדש?

חנות מאפים חדשה למאפיות ברמן בירושלים
חנות מאפים חדשה של מותג לחם הארץ של לחם ברמן נפתחה בשכונת בקעה בירושלים. המקום מציע לחמים טריים, מאפים, לחמניות, באגטים ועוגות. לצד מוצרים לרכישה הביתה ניתן גם לשבת במקום, שבו בית קפה קטן לרווחת הלקוחות.

לחם הארץ. דרך בית לחם 51, שכונת בקעה, ירושלים.

בר שמפניה וו קליקו דוד ויוסף (צילום: ברנגה,  יחסי ציבור )
בר שמפניה חדש בדוד ויוסף|צילום: ברנגה, יחסי ציבור



נחת, בית קפה חדש בתל אביב
בסמוך לכיכר דיזנגוף נפתח לאחרונה בית קפה חדש וסימפטי בשם נחת. במקום ניתן למצוא מבחר פולי קפה הנטחנים במקום לפי בחירתכם לצד מנות כמו קרואסון עם ממרח פיסטוק סיציליאני (18 שקלים), כריך אנטיפסטי טבעוני עם ירקות קלויים וטחינה (18 שקלים) ופניני רוסטביף, קממבר, חרדל ארוגולה ורוקט (39 שקלים).

נחת, ריינס 1, תל אביב. 5564447־03.

בר שמפניה חדש לוו קליקו בדוד ויוסף, תל אביב
בתוך מסעדת דוד ויוסף נפתח בשבוע שעבר לפעילות בר חדש למותג השמפנייה וו קליקו, עליו סיפרנו לכם כשהוכרז. במקום ייערכו טעימות שמפניה ויוגש תפריט מיוחד ומותאם לשמפניה ובו מנות כמו סלקים ואנדיב עם גבינת טולום (40 שקלים), ירוקים מאודים בקרם זעתר וסנט מור (58 שקלים), רוסט סינטה (69 שקלים), טרטר בקר (72 שקלים) וצלחת דגים נאים בסויה, סצ'ואן ועוד (159 שקלים). מחירי השמפניות במקום מתחילים מ-268 שקלים לבקבוק. הבר פתוח מדי ערב בשעה 19:00.

דוד ויוסף. מונטיפיורי 21 תל אביב. 03-6040036.

עוד באוכל טוב:


תפריט טבעוני חדש בפסטה מיאה, רמת החייל
המסעדה משיקה תפריט טבעוני חדש שיוגש החל מה-22 בפברואר ובו מנות כמו ארנצ'יני במילוי בשמל סויה ואפונה ירוקה; מלנזנה חצילים ומוצרלה טבעונית; פטריות ממולאות בקרם שקדים ועגבניות מיובשות; פיצה ארטישוק, תרד וגבינת קשיו; לזניה של ירקות ובשמל קשיו; פסטה אליו אוליו, אספרגוס ופטריות יער; ורביולי בטטה וגרעיני דלעת.

פסטה מיאה. הברזל 34, רמת החייל, תל אביב. 03-6499346.

המבורגר שרימפס בפופינה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
חוגגים שנתיים עם ארוחת טעימות בפופינה|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

חוגגים באופן טעים

חגיגה ונציאנית בקמפנלו, תל אביב
השף מנה שטרום עורך ארוחת טעימות ונציאנית שתוגש במקום החל מה-15 בפברואר במחיר של 198 שקלים לזוג. בין המנות בתפריט: סרדינים מוחמצים בנוסח ונציה; קרפצ׳יו לצד רוטב איולי כמהין ובלסמי מצומצם; סוכריות פסטה במילוי דלעת ושקדים; ריזוטו ביין אדום , אגסים וגורגונזולה; כבד עוף ונציאני ברוטב בצל ביין אדום על פולנטה; וסלט שומר וארוגולה.

קמפנלו. בן יהודה 230 פינת נורדאו, תל אביב. 03-5445558.

פסטה סוכריות דלעת קמפנלו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
חגיגה ונציאנית בקמפנלו|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור



פופינה חוגגת שנתיים, תל אביב
המסעדה של השף אוראל קמחי חוגגת שנתיים בארוחות מיוחדות עם השפית רימה אולברה ממסעדת אואזיס והשף ארז קומרובסקי. השניים יתארחו במסעדה לארוחות מיוחדות ב-21 וב-24 בפברואר. מלבד הארוחות המיוחדות, במהלך החודש תוגש בפופינה ארוחת טעימות בת 5 מנות במחיר 195 שקלים לסועד ובה מנות כמו מרק ארטישוק ירושלמי עם קצפת ערמונים, כמהין ומרווה; טרטר סלמון, קרם ארטישוק ירושלמי, גזר ומרווה עם שמן גרידת לימון ותימין; המבורגר שפונדרה בלחמנייה מאודה ובצל סגול מוחמץ; כרע עוף קריספית על חסה צלויה ובריוש, ביצה עלומה ורוטב שמנת כמהין; טארט פקאן, גלידת בוטנים מלוחים ושטרויזל בוטנים.

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477.

פסטיבל שוקולד ואהבה במתחם התחנה, תל אביב
בסוף השבוע  יתקיים במתחם התחנה בתל אביב פסטיבל שוקולד גדול שבמהלכו יתקיימו סדנאות שוקולד, פעילויות לילדים ואף תוצב ביום האחרון לאירוע (שבת) אמבטיית שוקולד גדולה. במקום יוצעו מגוון סוגי שוקולד תוצג תערוכה בנושא שוקולד ויתקיימו הרצאות על הממתק האהוב. הכניסה לאירוע עולה 15 שקלים (לילדים החל מגיל שנתיים) ו-65 שקלים לכרטיס משפחתי.

לכל הפרטים.

שוקולד מריר שבור (צילום: leeser87, Istock)
כן, כן, כן. פסטיבל השוקולד|צילום: leeser87, Istock

מבצעים מיוחדים

תפריט עסקיות ערב בבלה, עמק יזרעאל
המסעדה מציעה תפריט עסקיות ערב ובו מנות ראשונות כמו חציל על טחינת שקדים מעושנת; ארטישוק על קרם שמנת חמוצה וקריספי קלמרי, לצד עיקריות כדוגמת ניוקי ערמונים; פפרדלה ראגו מילאנזית של עגל ובקר; בס שלם בחמאת ערמונים וספריבס בוויסקי מעושן. מחיר העסקית לסועד הוא 199 שקלים.

מסעדת בלה. מושב בית שערים, בכניסה למושב. 04-9830730.

מבצעים ברשת וולפנייטס 
רשת ההמבורגרים מציעה מבצעים עד סוף חודש פברואר שבמסגרתם תוענק מתנה מתחלפת מדי יום ליושבים בסניפים החל מהשעה שש בערב. בין המתנות: מנת צ'יפס על כל הזמנת המבורגר קלאסי, מנת המבורגר בייבי בקניית 2 המבורגר בייבי ועוד.

לפרטים.

מבצע שניצלים באתר יאמי
את האינטרנט ששולח לכם אוכל ביתי של בשלנים מציע עד ל-22 בחודש מבצע על שניצלים, שבמסגרתו ניתן יהיה להזמין הביתה שניצל במחיר של 5 שקלים.

לכל הפרטים.

מבצע מעבר בדיויד ג'ונס, ערד
מסעדת הבשרים עברה למתחם צים סנטר בערד ומציעה מבצע שבמסגרתו זוג שיזמין 2 מנות עיקריות יקבל בקבוק יין. המבצע תקף עד לסוף חודש פברואר.

דיויד ג'ונס. מתחם צים, ערד. 08-6759393.

פאפאס פיצה (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
חדש לסופ"ש בפאפא'ס|צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

פותחים סופ"ש

פותחים את השישי במרינדו, תל אביב
מדי יום שישי נערכת ארוחת בשרים חגיגית במרינדו בתל אביב. בתפריט: פייסל - שווארמה טלה, טחינה, בהדונס, עגבנייה ובצל סומק; פרש ביף - טרטר שייטל, איולי, אנשובי, צלפים ונענע; מרינדו מיקס - אנטרקוט, איולי, בזיליקום, פרמזן ועגבנייה; מפולפל מעושן - רוסטביף, איולי, חרדל, עגבנייה וארטישוק איטלקי. הארוחה מוגשת בין השעות 12:00 ל-16:00 וכלל המנות בתפריט מתומחרות ב-30 שקלים. בנוסף, רשת הבשרים מציעה בכל סוף שבוע תבשיל קדירה משתנה בסניפיה לצד טעימות מרקים שיתקיימו בכל סופ"ש. 

מרינדו. אחד העם 58, תל אביב. 03-5602565.

בראנץ' איטלקי בפאפא'ס, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט בראנץ' חדש שיוגש בימים שישי ושבת ובו מנות כמו קלצונה פרטיני ממולא בבייקון, בצל מקורמל, זוג חלמונים ומוצרלה (38 שקלים); קלצונה טבעוני ממולא בזוקיני, פטריות, פלפלים ורוטב עגבניות (36 שקלים); שרימפס ואספרגוס - זוג ביצים עלומות עם רוטב חמאה ויין, על תפוחי אדמה (48 שקלים), פיצטה פונגי א טרטופו - פטריות, כמהין, ביצת עין ופרמזן (38 שקלים), פריטטה זוקיני ונענע - חביתת ביצים בתנור עם שמנת ופרמזן (26 שקלים) ועוד. הבארנץ' מוגש עד השעה 12:30.

פאפא'ס. הלל הזקן 12, תל אביב. 03-5107373.

משאית אוכל של בשרים מעושנים ביקב תשבי, זכרון יעקב
מדי יום שישי חונה בסמוך למסעדה של יקב תשבי מעשנת בשרים רחבת ידיים ומוציאה מתוכה מגוון מנות בשר כמו בריסקט וכתף בתערובת בירה, חרדל, מלח ופלפל. את הבשרים ניתן לאכול במקום או לקחת הביתה. 

יקב תשבי. מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון יעקב לבנימינה. 04-6288195.

בשר במרינדו  (צילום: אורי אמיתי,  יחסי ציבור )
תבשילי קדירה מדי סוף שבוע במרינדו|צילום: אורי אמיתי, יחסי ציבור

מה עוד טעים?

פסטיבל חורף קולינרי בירושלים
פסטיבל שאון חורף בנערך ביום שני הקרוב מציע מבחר פעילויות קולינריות ברחבי ירושלים. ביניהן למשל מפגש עם הבלוגרית וצלמת האוכל אפרת ליכטנשטט בשרגא קפה ולאחר מכן הרצאת סלואו פוד מפי עמית אהרנסון; סדנת בשר טחון עם השף צחי בוקששתר בסניף בלאק ברחוב שלומציון המלכה, ומסיבה גרוזינית עם מאכלי הקווקז בבר הטוביה.  

לכל הפרטים

שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל
בין ה-16 ל-18 בחודש יתקיים שבוע צרפת בישראל שבמסגרתו ייערכו מגוון אירועים מעניינים ברחבי הארץ. בין האירועים: השף סימון זאנוני, בעל 2 כוכבי מישלן, יתארח אצל דוד ביטון ממסעדת לה רג'אנס במלון המלך דוד בירושלים לארוחת גורמה כשרה; ג'רר אידו, יכין את מנות הסופלה המפורסמות שלו במסעדת פופינה בתל אביב; שוק הנמל בתל אביב יקדיש את השוק למשך יומיים למטבח הצרפתי עם חומרי גלם צרפתיים לצד דוכן שרקוטרי, ודוכני תבשילים צרפתיים; בנז'מין קולומבה, השף של מסעדת קוט-רו בדרום צרפת, יבשל ארוחה עם שחר סיון מביסטרו וניה בחיפה; שף פאבריס מואיה יכין ביחד עם בנות העיר טבריה מנות מסורתיות במסעדת רוברג במושב ליבנים, ויעביר סדנאות בישול לילדים, למען השלום.

לכל הפרטים.

ערב מיוחד עם נילי כהן מינץ ואבי ציטרשפילר, בית פיין בבית לחם הגלילית
ב-19 בפברואר בשעה 19:30 יתקיים בבית פיין שבבית לחם הגלילית ערב מיוחד בו יוגשו 7 מנות מהמטבח הצרפתי מחבל בורגנדי, כמו מרק ארטישוק ירושלמי עם זוטא לבנה; פילה דג עם קרן כורכום סוכריות פילו ממולאות בבשר טלה וחילבה; וסלט טאבולה עם לבנדר, לואיזה, לימונית וסומאק. מחיר הארוחה: 129 שקלים לסועד.

להרשמה: ncm.gourmand@gmail.com.

סדנת מאמות ברשת ספייסז, גבעתיים
רשת החנויות עורכת סדנאות בקניון גבעתיים במהלך פברואר ומרץ, שבמסגרתו תלמדנה בשלניות אותנטיות לבשל מנות כמו כיסונים מהמטבח הבוכרי, תבשילי אורז, ממולאים כורדים, קובות עיראקיות ועוד. משך כל סדנה, שלוש שעות והעלות שלה היא 30 שקלים. 

לפרטים בנוגע למועדי הסדנאות. 03-5510215

>> לכל חדשות האוכל