מסעדת פינגווין בנהריה, אחת מהמסעדות הוותיקות בארץ, שפועלת כבר למעלה משמונים שנה ומהווה את אחד מהמוסדות המזוהים ביותר עם העיר הצפונית, תיסגר רשמית בינואר 2023. המקום בו פועלת המסעדה עתיד להפוך למתחם נדל"ן שבו יפעלו בין היתר מיזמים מתחום המלונאות והמסעדנות.
פינגווין נפתחה בשנת 1940 כסוג של קיוסק לגלידות והתפתחה עם השנים למסעדה של ממש שבה ביקרו שלל אושיות בולטות מהארץ ומהעולם במהלך עשרות שנות פעילותה. הבעלים של פינגווין, משפחת אופנהיימר, מפעילה את המסעדה מזה 4 דורות. כשאחד הגורמים המפורסמים ביותר במקום, לבד ממנות מוכרות שמוגשות כאן כמו השניצל, הוא שהמסעדה לא נסגרה מאז שנפתחה. גם לא בסגרי הקורונה וגם לא בתקופות לחימה.
עם היוודע דבר הסגירה הקרובה של המסעדה שלל נהרייניים בהווה ולשעבר ביכו את סגירתה: "אין דבר שמזוהה יותר עם נהריה כמסעדת פינגווין. תחסרו מאוד בנוף המקומי", "הייתם מוסד", כתבו סועדים וותיקים במקום. והיו שלל גולשים שנזכרו ברשתות בתקופה בה עבדו בפינגווין כמלצרים צעירים, והעלו תמונות עבר היסטוריות של פינגווין בשיא תהילתה.
מי שמעוניין להיפרד כראוי יכול להגיע לכאן בחודשים הקרובים בשעות הבוקר לארוחות בוקר, צהריים או ערב. פינגווין ידועה כמסעדה שיש בה הכל מהכל, ובייחוד מפורסמת באוכל הייקי שמוגש בה, ולא פשוט למצוא במקומות אחרים בארץ כמו שפצלה עם גולש, נקניקיות בוואריות עם כרוב כבוש, שטרודל תפוחים קלאסי, בלינצ'ס עם גבינה וכמובן שניצל הודו.