הרבה ביסטרו, מעדניות וברי יין נפתחו כאן לאחרונה, בעוד שמסעדות של ממש בעיקר נסגרות. אנשי קבוצת וויסקי בר מוזיאון החליטו לשנות את המאזן עם פתיחה של מסעדת בשרים חדשה ולא, לא בתל אביב אלא דווקא בפתח תקווה.
וין אנד ויאנדה הוא העסק ה-12 של הקבוצה, שאחראית על רשימה ארוכה של מקומות כמו לאגר & אייל, טייסטינג רום, אוסקר וויילד, בר הקוקטיילים קולולו ומתחם DNA בעזריאלי תל אביב. בווין אנד ויאנדה הצטרפו לקבוצה שותפים חדשים - משק לגזיאל, שגם מגדלים בקר.
"התחלנו את הפרויקט הזה לפני שנתיים. המלחמה עיכבה אותו אבל צריך להמשיך הלאה", מסביר רן דור-חי, מבעלי הקבוצה. וין אנד ויאנדה היא הפרויקט הכי גדול שפתחנו עד כה".
תקופה קצת ריסקית, לא?
"תמיד התקופה תהיה ריסקית. גם בקורונה פתחנו שלושה עסקים. צריך פשוט להיות הרבה יותר מקצוענים בענף מורכב כמו מסעדנות".
וין אנד ויאנדה מחולקת לשני חללים גדולים (800 מטר בסך הכל), ובכניסה יש חנות יין שבה אפשר לטעום יינות. התפריט מציע את המנות האיקוניות של וויסקי בר מוזיאון, כמו קרפצ'ו פילה בקר עם פיסטוקים ואיולי כמהין (64 שקלים), וגם מנות חדשות כמו סינטה המוגשת עם מח עצם ובטטה צלויה (58 שקלים ל-100 גרם). יש גם הרבה מנות דגים ועיקריות כמו ניוקי ארטישוק (96 שקלים), אסאדו על העצם (158 שלקלים) והמבורגר מבשר אנטרקוט (95 שקלים). בהמשך יהיה במקום גם מקרר יישון בשר שממנו אפשר יהיה לבחור נתחי בשר. חנות היינות הצמודה, מסביר דור-חי, מאפשרת להנגיש את האלכוהול האיכותי לכולם: "זה מאפשר להחזיק מלאי של 400 סוגי יין ולמכור אותו במסעדה במחירים יותר נגישים. בזכות זה אפשר לשתות אצלנו בקבוקי יין במחירי חנות בתוספת דמי חליצה של 90 שקלים".
לדברי דור-חי הבחירה בפתח תקווה היא כי פריפריה מעריכה מקומות איכותיים שנפתחים מחוץ לתל אביב, ועד כה נראה שאנשי הקבוצה יודעים מה הם עושים: עד עכשיו הם פתחו הרבה מאוד עסקים, ביניהם בורגר בוצ'ר בדובאי, ובימים אלה הם מתכננים פתיחה של מסעדת בשרים נוספת, הפעם בתל אביב.
וין אנד ויאנדה. השחם 1, פתח תקווה. ראשון-חמישי מ-17:00. כשר