מסעדת ביירן נסגרת, תל אביב
מסעדת ביירן הבווארית, שנפתחה ב-2013, תסגור את שעריה ב-20 בינואר. ההחלטה התקבלה במטרה לפנות אנרגיות להתמקדות בביירן מרקט, רשת אוכל הרחוב מבית המסעדה.
ביירן. פרישמן 22, תל אביב יפו
לחמניות הבאן של רועי סופר מגיעות לקפה אלברט, רמת אביב
הלחמנייה המאודה המפורסמת של סופר (פנגיאה, סרדיניה, בינדלה) מצטרפת לתפריט של בית הקפה בקניון רמת אביב, שלו החל לייעץ. המנה החדשה כוללת עוף בציפוי קריספי, קרם פלפלים ושום קונפי, בזיליקום תאילנדי, צ'ילי מוחמץ וקולרבי מוחמץ. המחיר: 32 שקלים.
קפה אלברט. איינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב יפו
תפריט חדש במסעדת משה שגב, באר שבע
משה שגב תתחיל לפעול גם בסופי שבוע, ובמקביל משיקה תפריט חדש המשלב, כרגיל, בין שלל מטבחים. בין המנות: פטה כבד ושזיפים - פטה כבד עוף, ריבת בצל ושזיפים שחורים ביין אדום (52 שקלים); כבד עוף בטריאקי - כבדים צלויים בגריל, מוגשים עם תערובת פטריות, בצל סגול, ברוקולי ושום ברוטב טריאקי (67 שקלים); וקרם גבינה עשיר עם תותים טריים, מרנג וטוויל שומשום שחור (39 שקלים).
משה שגב, מתחם ישפרו פלאנט, באר שבע. 077-4142025 שלוחה 6
תפריט חדש בביסטרו רוטשילד, תל אביב
הביסטרו, השוכן בכניסה למלון רוטשילד, משיק תפריט פרי יצירתו של השף עידו רוזן. בין המנות: קרוקט פריך - עם פטריות פוריצ'יני, סלט תפוח עץ, נענע, אגוזי מלך, בצל סגול ויוגורט (48 שקלים); קונפי תמנון - עם ניוקי פריזאי, קרם דלורית, אפונה ירוקה וחמאה חומה (94 שקלים); ומוס חמאת בוטנים - עם בייגלה מצופה שוקולד ומלח אטלנטי (20 שקלים).
ביסטרו רוטשילד. שדרות רוטשילד 96, תל אביב יפו
גוטל'ה משיקה תפריט בוקר ובראנץ' שיוגש לאורך כל שעות היום, ויורכב ממנות מסורתיות לצד מגוון מאפים מושחתים שמכינים בקונדיטוריה של המקום. בין המנות: בוקר ניו יורקי - שתי ביצים עלומות על לחם בריוש שנאפה במקום ונקלה יחד עם גאודה, אספרגוס חלוט, רוטב הולנדייז ועירית וליד סלט ירוק (64 שקלים); ובוקר טבעוני - חביתה עשירה מקמח חומוס ועדשים, עגבניות שרי, בצל מטוגן ותרד, מוגשת עם סלט קינואה, בטטה מדורה, מטבוחה של יפעת, עגבניות שרי צלויות, פלפל חריף קלוי וזיתי קלמטה, סלט חצילים, טחינה וחלוות שומשום, סלסילת לחמי מחמצת וקונפיטורת הבית (64 שקלים).
גוטל'ה. המייסדים 54, אבן יהודה. 077-4320697
גלידות חדשות לחורף בפעם שלישית, תל אביב
בפעם שלישית, בית מלאכה לגלידה, מתכוננים לחורף עם טעמים חדשים בהשראת החורף, עוגות גלידה שמתאימות לעונה הקרה וגם מגוון קרמבואים חדשים. בין הטעמים החדשים: גלידת מאצ'ה, סורבה מנדרינה וגלידת מרווה לימונית (16 שקלים לכוס קטנה, 86 שקלים לקילו). בין עוגות הגלידה: בומב שוקולד קפה ועוגת תותים עם סבלה פיסטוק (95-120 שקלים לעוגה). הגלידות מוגשות לצד המאפים של Browny, ואפשר להשיגן גם ב-Browny שברמת אביב.
פעם שלישית. ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב יפו. 052-3392552; בראוני. ברודצקי 17, תל אביב יפו. 03-5538838
תפריט חורף חדש בבית קנדינוף, תל אביב
בר המסעדה קנדינוף משיק תפריט חורפי המושפע מהמטבח היפואי והים תיכוני העונתי. בין המנות: פוקצ'ה ורוזמרין - אפויה בתנור אבן עם רוזמרין ומלח ים, טחינה ושמן זית, קרם לימון כבוש וקרם שרי (22 שקלים); צלחת דגים בלקנית - מטיאס כבוש, איקרה ביתית, סרדין אורטיז, חמאה וחלה קלויה (44 שקלים); וטיבון טלה 220 גרם, עם סלסת ירקות שרופים, טחינה, עגבניות ובצל בסומאק ולאפה דרוזית (92 שקלים). התפריט יוגש בימי שני עד שבת מהשעה 17:00, לצד תפריט יינות חדש.
תפריט משלוחים חדש בקוקוריקו, תל אביב
השף רן שמואלי משיק תפריט משלוחים חורפי בקוקוריקו, שגולת הכותרת שלו היא קטגוריית ארוחות משפחתיות. כל המנות בתפריט מבוססות על עוף טרי, ללא תוספים של אנטיביוטיקה, ומגיעות עם סלטים רעננים, רטבים שמוכנים מדי יום במקום ותוספות המבוססות על ירקות עונתיים. בין המנות: ארוחת המבורגר חדשה - המבורגר עסיסי בלחמנייה רכה עם איולי זעתר, חסה, קורנישון ורוטב עשבי תיבול, מוגש עם תפוחי אדמה ובצלים צלויים או אורז עם ירקות וגם תה קר (55 שקלים); וארוחת המבורגר משפחתית הכוללת שני המבורגרים רגילים, שני המבורגר ילדים, תוספת חמה גדולה (תפוח אדמה או אורז) ושני סלטים גדולים לבחירה (180 שקלים).
משקאות חורף חדשים בקפה גרג
קולקציית המשקאות החמים החורפית של רשת בתי הקפה כוללת, בין השאר, משקה בננאוניס - חלב חם, סירופ בננה, נגיעות שוקולד לבן, קצפת ושברי עוגיית בראוניז (20 שקלים); ומשקה שוקו פרלינים - חלב חם עם פרלינים של שוקולד איכותי (16-21 שקלים, בהתאם לגודל). המשקאות יימכרו ב-120 הסניפים של הרשת ברחבי הארץ.
פינטו - טרטוריה איטלקית חדשה בשוק הפשפשים, תל אביב
בחלל יפואי עתיק בשוק הפשפשים נפתחה מסעדת פינטו האיטלקית - הצלע השלישית בקבוצה הקולינרית היפואית של ניסו ומרקו, בניצוחה של השפית אמילי גולדברג. בבוקר יתפקד המקום כבית קפה ויגיש ארוחת בוקר איטלקית קלאסית, מאפים וטרמיציני (כריכים בלחם קסטן), ובהמשך היום יצטרפו לתפריט מגוון רחב של פסטות, מזטי ואנטיפסטי. עוד בפינטו: מעדנייה שבה תוכלו לרכוש הביתה סוגים שונים של אנטיפסטי, מזטי, גבינות, נקניקים ויין.
פינטו. בית אשל 9, שוק הפשפשים, תל אביב יפו
שפרה - מקום חדש של מתוקים בבאר שבע
באחורי מסעדת קפאסה נפתח מקום חדש לקינוחים מושחתים. בין המנות: גלידות שמוכנות במקום מדי יום, שייקים מוגזמים, פרוזן יוגורט, מיצים סחוטים ושתייה חמה וקרה, כמו גם ספיישלים שיותאמו לטרנדים החמים ברשתות החברתיות.
שפרה. רחוב ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122
עסקיות ערב חדשות במסעדת רובינשטיין, נתניה
מסעדת הבשרים רובינשטיין משיקה עסקית ערב חדשה המציעה מנה ראשונה, עיקרית ותוספת במחיר של מ-88 שקלים, וכוסות יין הבית ללא הגבלה ב-35 שקלים לכוס. העסקית תוגש בימים א'-ד' מ-18:00 ועד אחרון הסועדים, ולצידה אפשר יהיה להזמין גם מהתפריט הרגיל של המסעדה. בין הראשונות בעסקית: פטה כבד, חציל בלאדי וקרפצ'יו סינטה; בין העיקריות: המבורגר 220 גרם, 3 קבבים ו-3 נקניקיות צ'וריסו; בין התוספות סלט ירוק, צ'יפס, פירה, אורז ותפוח אדמה מדורה.
רובינשטיין. גיבורי ישראל 17, נתניה. 09-7888838
פסטיבל מרקים במלון ענבל, ירושלים
הפסטיבל יתקיים במלון הירושלמי בפעם הרביעית ויימשך עד סוף פברואר. במסגרת הפסטיבל יוגשו בימים א'-ה' 6 סוגי מרקים משתנים, ביניהם: מרק בטטה, בצל וכרישה, עגבניות ואורז, ארטישוק ירושלמי וערמונים ועוד. לצד המרק יוגשו קרוטונים, שקדי מרק, לחמים ומטבלים. המחיר לאדם: 69 שקלים, ללא הגבלת טעימות.
תפריט חורף חדש באולמות ה-VIP של יס פלאנט
רשת בתי הקולנוע השיקה במתחמי ה-VIP שלה (ראשון לציון, חיפה, זיכרון יעקב ובאר שבע) תפריט שמוביל שף אשלי דיאס. בין המנות הראשונות: מבחר לחמים שנאפים בתנור אבן, מרקים מתחלפים, סלטים ועוד. בין העיקריות: תפוחי אדמה בגריל עם מגוון תוספות, צ'יפס קישואים, תבשיל שעועית טבעוני ועוד, ובקינוחים: פחזניות, טירמיסו, פאדג' שוקולד חם ועוד.