מאז שנסגרה גלידה מונטנה נותרה הפינה שלה בנמל תל אביב פחות או יותר שוממה - והנה זה משתנה. בימים אלו היא מתעוררת מחדש עם מסעדה לבנונית חדשה וכשרה, שתיפתח כבר בשבוע הבא במבנה הסמוך לגלידרייה המיתולוגית עם תפריט לבנוני אורגינלי ומפתיע.
המסעדה תתמקם במבנה לשימור שבחזיתו תבליט גדול של העיר הלבנונית בעל בק, ובעל הבית החדש, ברוך בן הרוש (שהוא גם הבעלים של הקבוצה המחזיקה בקפה ג', קפה ארלוזורוב וחטאים מתוקים) מספר על ההיסטוריה של המקום: "המבנה הזה הוקם ב-1936, במסגרת תערוכה בינלאומית למסחר שהתקיימה בנמל תל אביב. הוא שימש את לבנון, המדינה היחידה מארצות ערב שהגיעה אז להציג. לפני כמה שנים המקום הוכרז כמבנה לשימור, ואנחנו לקחנו אותו והחלטנו להקים בו מסעדה לבנונית ייחודית".
יש לנו פייסבוק, בואו להגיד שלום
כשעלה הרעיון לפתוח מסעדה לבנונית החליטו חברי הקבוצה ללכת איתו עד הסוף, ולא להסתפק במקבץ מאכלים מזרחיים אופייני בסגנון חומוס, צ'יפס ובשר על האש. "רצינו להרים קונספט מיוחד בלי ליפול למלכודות נדושות", אומר בן הרוש. "נגיש במסעדה דברים מאוד מיוחדים, כולל ארוחות בוקר בסגנון לבנוני וארוחות צהריים וערב עם מנות מסורתיות כמו מנסף בבישול אטי, מקלובה ועוד. התפריט שלנו מאוד מחובר ללבנון והוא נבנה עם עבודת הכנה וחיבור למסורת הלבנונית".
בין המנות שיוגשו בלבנונית בנמל: סלט פטוש לבנוני עם סומק (32 שקלים), קובה מביירות על סלט עדשים וטחינה (32 שקלים), מסבחה (24 שקלים), חומוס בשר (49 שקלים), מסחאן לבנוני – כרעי עוף בסומק על לאפה ושקדים עם אורז (99 שקלים), קישואים, עלי גפן, חציל ופלפל אדום ממולא (52 שקלים), מקלובה עם חציל, תפוחי אדמה, עגבנייה, בצל וצנוברים (75 שקלים) ומנסף עם בקר וכבש על אורז צהוב בניחוח קינמון (99 שקלים).
במסעדה החדשה 80 מקומות ישיבה, והתפריט, כאמור, כשר. "הביקוש למסעדה איכותית וכשרה באזור עולה על ההיצע הדל", טוען בן הרוש. "רצינו לפנות לכל הקהל הרב שמגיע לנמל לכן בחרנו להיות כשרים. אנחנו לא רוצים להיות מקום שמיועד רק לאנשים שמגיעים הנה בסופי השבוע".
לבנונית בנמל. התערוכה 3, נמל תל אביב. 03-5667878. ראשון-חמישי 10:00-00:00; שישי 10:00-16:00. שבת מצאת השבת עד אחרון הלקוחות. כשר.