עם השרב הראשון כולנו רק מחפשים איך להתקרר קצת. אינספור משקאות קיץ הושקו בכל רשת אפשרית, גלידריות מנסות לחדש עם טעמים מפתים ואפילו המנות המלוחות במסעדות כבר כוללות סורבטים. רק שיהיה לנו מרענן איכשהו. החידוש הנוכחי בעולם המצננים מגיע דווקא מכיוון הקרטיבים - עם מגמה בהתהוות של קרטיבים אלכוהוליים. אחרי הכל זה רק הגיוני, ישראלים מתים על קרטיבים ואם משלבים אותם עם אלכוהול זה רק מגביר את ההנאה.

קיבלנו שני סוגים של קרטיבים כאלו לבדיקה: קרטיבים טבעיים בתוספת יינות מבית יקב בן חיים, וקרטיבים טבעיים על בסיס קוקטיילים מבית מיציית תמרה. 

ארטיקים תמרה (צילום: אביה שנער,  יחסי ציבור )
ארטיקים של תמרה- נראים יפים|צילום: אביה שנער, יחסי ציבור

>> יש לנו פייסבוק וכיף שם

הקרטיבים של תמרה

מה הסיפור? אנחנו מתים על תמרה, רשת המיציות והיוגורטים שתמיד טעים בה. הרשת השיקה קרטיבים בעבודת יד (שמשום מה מתעקשים לקרוא להם "קרטיבים") רק לחודשי הקיץ בטעמי קוקטיילים כמו קוסמופוליטן פינלנדיה אשכוליות, בקרדי מוחיטו, בומביי ספייר טוניק מלפפון וליצ'י סן ז'רמן.

מחיר: 10 שקלים ליחידה.

מה חשבנו?

נתחיל מהמראה: הקרטיבים של תמרה היו צבעוניים, קטנים ואסתטיים והשילובים המוצעים הלהיבו אותנו. עם זאת, במבחן הטעם התוצאה הייתה מבאסת לגמרי ברוטב הטעמים.

הסוג שאהבנו הכי פחות היה הבקרדי מוחיטו. העדפות הן אמנם עניין של טעם, אבל כל הטועמים, ללא יוצא מן הכלל, לא אהבו את פיסות הנענע ששולבו בקרחון שהיו לא לעיסות ומבאסות לחלוטין. הקרטיב עצמו אופיין בטעמים מתוקים יתר על המידה והיה הפחות חביב מבין כולם.

הטעמים האחרים דווקא היו כיפיים יותר. ארטיק הפינלנדיה אשכוליות היה גדוש בטעמי וודקה (כך שאם אתם מצפים לאיזו קומבינציה בה האלכוהול לא מובחן, זה לא המצב) ואשכולית מרירה. ארטיק הבומביי ספייר היה דווקא מצוין לחובבי הג'ין - לא מתוק מדי, ומרענן עם מרירות נעימה. עם זאת גם כאן, הטעמים היו כל כך אלכוהוליים שאחרי שסיימנו אותו הרגשנו כאילו שתינו כמה צ'ייסרים אחד אחרי השני, וזאת לא תחושה שמחפשים בשלגון.  

דווקא בנוגע לארטיק הליצ'י הדעות היו חלוקות מאוד. חלק מהטועמים חשבו שאחרי מספר ביסים טעם הליצ'י המרוכז הופך בלתי נסבל, בעוד החלק השני דווקא מצאו את הטעם הזה משובח - לא מתוק מדי אך הפעם גם לא אלכוהולי יתר על המידה.

בשורה התחתונה: ארטיק לחובבי טעמי אלכוהול דומיננטיים במיוחד. זה אולי נחמד בדרך חזרה מהים או אליו, אבל לא משהו שהיינו צורכים בשום אפשרות אחרת. המחיר בעינינו סביר, יחסית, אבל בעלות של 10 שקלים ליחידה אפשר לפרגן קצת עם ארטיק גדול יותר. 

עוד באוכל טוב:

ארטיק יין יקב בן חיים ויולאטס (צילום: שרית דוידסון,  יחסי ציבור )
ארטיקים עם יין- רעיון גאוני|צילום: שרית דוידסון, יחסי ציבור

וינולטס: קרטיבים טבעיים עם יין של יקב בן חיים

מה הסיפור? יקב בן חיים עלו על חתיכת סטארט אפ מעניין שנשמע לנו גאוני בתיאוריה. למה לא לשלב יינות טעימים עם קרח ופירות טריים וליצור קרטיבים אלכוהוליים טבעיים, מגניבים ומרעננים? היינות כאן כמובן הם של היקב עצמו והקרוחנים עשויים חציים מיין וחציים מפירות עונתיים וממתיקים טבעיים (סוכרם קנים, דבש או סילאן). 

מחיר: 15 שקלים ליחידה.

מה חשבנו?

טעמנו 2 סוגים של קרטיבים: קרטיב עם יין שיראז בשילוב אוכמניות וענבים שחורים וקרטיב עם יין רוזה בשילוב ליצ'י ופטל. שני טעמים נוספים בסדרה שלא טעמנו הם שרדונה עם אננס ופורט עם דובדבנים ושמנת.

קרטיב השיראז הפיץ ריח אלכוהולי כל כך חזק, שכבר לא היה לנו נעים לאכול אותו במשרד בשעת צהריים כל כך מוקדמת בלי להרים כמה גבות. גם הטעם לצערנו היה פחות מוצלח ממה שקיווינו. השילוב של האוכמניות והענבים היה נהדר (מבחינת טעם ומרקמים), אבל יין השיראז עצמו היה כל כך דומיננטי שהוא יצר אפקט של אלכוהול זול. וחבל, כי אנחנו יודעים שהוא לא כזה. 

הטעם השני, רוזה עם פטל וליצ'י, היה הרבה יותר מעודן ומוצלח (אגב, לא ידענו שליצ'י הוא כזה להיט בהסוואת ניחוחות וטעמי אלכוהול חריפים). הליצ'י היה הרבה יותר מורגש ועצמתי מהפטל שלא הבחנו בו כלל וגם כאן לא הבחנו באפקט כל כך דומיננטי של אלכוהול.

בשורה התחתונה: הקרטיב עם יין השיראז לא היה לטעמנו כלל אבל קרטיב הליצ'י היה דווקא חביב מאוד ונשמח לטעום אותו שוב. עם זאת, במחיר הזה מדובר בהשקעה קצת גדולה מדי עבור קרחון בודד, למרות שמדובר ביין איכותי ואנחנו לגמרי בעד הקונספט של קרטיבים למבוגרים, אבל יש גבול. אם היינו מוסיפים 5 שקלים כבר היינו יכולים לשתות כוס יין צוננת בכל בר שמתמחר יין בהגינות. אז מה עשינו כאן בעצם?  

 

ארטיק יין יקב בן חיים (צילום: קרן בן חיים,  יחסי ציבור )
נותרנו מבואסים- ארטיקים של יקב בן חיים|צילום: קרן בן חיים, יחסי ציבור

השילוב בין קרטיבים לאלכוהול נשמע לנו כמו גן עדן, אבל במבחן התוצאה לא היה מדובר ביציאת השנה, גם לא ביציאת הקיץ שציפינו לה. במרבית המקרים האלכוהול היה דומיננטי מדי, במידה שסותרת את המילה "מרענן", והפך את החוויה לכבדה מדי בשביל נשנוש קיץ קריר. ייתכן שאם העוסקים בדבר היו מוסיפים קצת פחות אלכוהול לקרטיבים כולנו היינו מרוויחים מכך - גם התמחור היה יכול להיות מתון יותר וגם הקרטיבים יכלו להיות יותר נגישים בטעם. 

יקב בן-חיים: השרף 6, רמת השרון. טלפון 03-5346748. ניתן למצוא את הקרטיבים בחנויות שמתמחות ביין וביקב עצמו.

הקרטיבים של תמרה נמכרים בחנויות של תמרה בתל אביב: דיזינגוף 171; הרצל 16; בן יהודה 96; רוטשילד 19; ובדוכן בקניון עזריאלי. טלפון להזמנות: 054-5564647.

>> לכל חדשות האוכל