שף צחי בוקששתר (צילום: אלירן אביטל,  יחסי ציבור )
מתגעגעים לתרווד הוורוד? היכונו לשובו של הבוקששתר|צילום: אלירן אביטל, יחסי ציבור

כמו ישראלים רבים, גם שיר אשל מגדירה את עצמה כפודי. היא חובבת מסעדות מושבעת, נהנית לנתח כל מנה שהיא טועמת ועוסקת בתחום הקולינריה המקצועי כבר שנים. ובכל זאת, היא הרגישה שמשהו חסר כדי להשלים את המעגל. אשל, כמו לא מעט חובבי אוכל בארץ, מעולם לא אכלה במסעדות ישראליות מיתולוגיות שאחראיות באופן ניכר על האופן שבו הקולינריה בארץ נראית היום. אז היא עשתה ומעשה והחזירה את המסעדות האלה לחיים בפרויקט פופ אפ מיוחד בשם דינר רש.

"זה נראה לי הזוי שפודי כמוני, וכמו המון בני גילי, מעולם לא אכלה במסעדות חלוציות בקולינריה הישראלית", מספרת אשל, אשת יחסי ציבור לשעבר שעוסקת בשנים האחרונות באסטרטגיה שיווקית, "ומשם התחיל כל הרעיון של היוזמה. רובם המכריע של חובבי האוכל היום לא אכלו מעולם במסעדות כמו כפות תמרים, התרווד הוורוד או מיקה, ולי הייתה פנטזיה שיום אחד אוכל להחיות לפחות חלק מהמסעדות הללו כדי לדעת באמת על מה מדובר וכדי שכולנו נוכל להגיד שאכלנו שם".

בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו

דינר רש (Dinner Rush) הוא מיזם פופ אפ בן שישה שבועות, שיתקיים בחלל שבו שכנה עד לאחרונה מסעדת קפה 48 בתל אביב. מ-17 בנובמבר תתמקם בחלל בכל שבוע מסעדה אחרת, בהובלת שף שונה. חלק מהמסעדות יהיו מסעדות עבר מיתולוגיות כמו התרווד הוורוד של השף צחי בוקששתר, מיקה של מיקה שרון ופיר 23 של בעלה של אשל, בן מחרובסקי (בנו של המסעדן שלום מחרובסקי, הבעלים של מסעדת מול ים), שנשרפה לפני מספר חודשים ונסגרה עד לפתיחה מחודשת בקיץ הקרוב. בשבועות אחרים יארח החלל מסעדות ששוכנות מחוץ לתל אביב, כמו ביסטרו וניה מחיפה, צ'אקרה מירושלים ואל באבור, שמאחדת לתפריט אחד את שלושת סניפיה מהצפון.   

שיר אשל  (צילום: ערן לוי,  יחסי ציבור )
שיר אשל. מגשימה חלומות קולינריים|צילום: ערן לוי, יחסי ציבור

אז איך הצלחת לשכנע את המסעדנים והשפים לשתף פעולה?  
"הרבה בתהליך הזה מצריך אמון הדדי. פניתי לעשרות מסעדות במהלך התקופה שאני עובדת על המיזם הזה, והרבה לא רצו לעשות את זה - כי לפתוח מחדש מסעדה כרוך בהרבה עניינים תדמיתיים, לוגיסטיים וכלכליים. זה יכול להיתפס כמאוד יומרני, לשחזר מסעדות מהעבר, או להעביר מסעדה מלוקיישן אחר למרכז תל אביב ולהפעיל אותה למשך שבוע במופע ראווה שלא יחזור על עצמו. זה מצריך אומץ. מי שלא מגיע מהענף של המסעדות - הכל נראה לו תמיד נורא נוצץ וכיף וקל. כולם יפים והכל מגרה כל הזמן. אבל מסעדנות זה תחום מאוד סיזיפי וקשה בסופו של דבר, ולפתוח מסעדה לשבוע מצריך התעסקות כמו לפתוח אותה לשנה".

עוד באוכל טוב:

 

טרנד מסעדות הפופ אפ פורח ומכה גלים בעולם אבל אצלנו בארץ הוא לא התרומם אף פעם. את חושבת שהפעם זה יצליח?  
"מסעדות פופ אפ לא הצליחו כאן במיוחד כי זה מערך שמאוד מאתגר להרים אותו, ומישהו שנכנס לזה עם ידע מוגבל יהיה לו מאוד קשה. אבל מאז שאני מטפטפת על המיזם בפייסבוק כל מי שקשור אליו מקבל עשרות פניות וטלפונים מאנשים שמראים לנו עד כמה זה מעניין אותם, ויש כבר אנשים שרוצים שולחן קבוע לארוחה בכל מסעדה שתתקיים. הרי זה משהו שיקרה תקופה מאוד קצרה, וזה אוכל שאתה לא יודע אם תהיה לך האפשרות לטעום אותו שוב. חוץ מזה אני חושבת שיש פה משהו שמאוד מרגש את הקהל ומכניס חיים חדשים בשפים שמשתתפים".

אז איך זה בדיוק הולך לקרות?
"כל מסעדה תעשה כראות עיניה, והן כולן מאוד שונות בד.נ.א שלהן ובנישה הקולינרית. הן יפעלו מיום שני ועד שבת, חלק גם בצהריים וגם בערב וחלק רק בשעות הערב, ובימי ראשון נקיים את החלפת המסעדות. יש כאלה שמביאים מעצב כדי לשחזר את מה שהיה במסעדות גם מבחינה עיצובית, ואחרים שהולכים על משהו מאוד סולידי בעיצוב. מבחינת תפריטים, כמעט כל המסעדות יציעו פיקס מניו כלשהו, כך שאפשר יהיה להגיע וליהנות מארוחת טעימות של כל מנות הדגל של המסעדה".

אז מה צפוי לנו? צחי בוקששתר יציע בתרווד הוורוד המשוחזר מנות איקוניות כמו טרטר פילה בקר בחמאת צלפים מומסת ומרק תרד וצדפות; מיקה שרון תכין מנות דגל כמו טונה צרובה עם אטריות סומן ופטריות שיטאקי או סרטנים בחלב קוקוס, ג'ינג'ר וצ'ילי; מסעדת אל באבור תשלב מנות כבדות כמו צוואר כבש ממולא ואוכל קליל יותר כמו שיפוד שווארמה, שיגיע למקום; צ'אקרה הירושלמית תגיש בין השאר פילה בר עם קרם כרובים, פטריות יער ותרד; ביסטרו וניה החיפאי יציע מבחר כבושים שונים מהים ומהאדמה; ומסעדת פיר 23 תציע פאסט פוד גורמה כמו פיש אנד צ'יפס או קלמרי בציפוי פנקו וטוגרשי. המחיר: בין 200 ל-350 שקלים לארוחת טעימות לאדם.

"החזון פה הוא החד-פעמיות של כל הסיפור", מסכמת אשל. "אני עובדת על הפרויקט הזה כבר חצי שנה ודרוכה לקראתו מאוד. בעיקר בא לי כבר לאכול את כל האוכל שכולם כאן הולכים לייצר".  

לכל הפרטים ולהזמנות

>> לכל חדשות האוכל