בעוד שמסעדנים רבים מתאמצים לשדר וייב יומיומי ומזמינים אותנו לבוא קז'ואל ולהרכיב ארוחת נשנושים - במיזמי האירוח הביתיים קורה בדיוק ההפך. אנשים פותחים את בתיהם לאירוח קולינרי, מציעים חוויה גדולה יותר מסך חלקיה ומגישים ארוחות שהמילה "משתה" תתאר אותן מדויק יותר. זה לא זול, לא יומיומי ולא קז'ואל, זה דורש הזמנת מקום הרבה זמן מראש, אבל אם תצליחו להזמין מקום באחת הארוחות האלה מובטחת לכם חוויה שלא תצליחו להפסיק לחשוב עליה זמן רב.

מה שהתחיל לפני כ-7 שנים בתור גל ארוחות סודיות בבתים פרטיים תחת השם המוכר eat with, גדל, התפתח והפך מטרנד זמני לתופעה. בעוד המסעדות עושות מאמצים כדי לפנות לקהל כמה שיותר רחב, ארוחות הקונספט עושות בדיוק את ההפך. הארוחות האלה מציעות חוויה שבדרך כלל נמשכת כמה שעות, במהלכן מוגשות אינסוף מנות, אלכוהול ללא הגבלה ואירוח מלוטש ומוקפד שמתובל בסיפור אישי ושירות שעוקף את מישלן בסיבוב.

אז אם אתם מחפשים חוויה קולינרית שלא דומה לשום דבר שחוויתם, שממנה תצאו שבעים למשך שבוע, לפניכם 4 ארוחות טעימות מומלצות במיוחד.

הבראנצ' של בלינה

כששומעים בראנץ' מדמיינים בופה של סלטים, מנה של ביצים עלומות על בריוש (או מקושקשת עם אספרגוס), קוקטייל קליל ופרנץ' טוסט לקינוח. גם הארוחה שמוגשת בחצר המדהימה של נטע לי במושב בת חנן שליד נס ציונה נקראת בראנץ', אבל בזה נגמר הדמיון בינה לבין ארוחות הבוהריים. בבלינה יש הכול חוץ מביצים עלומות. מה כן יש? כ-20 מנות שלא מפסיקות לזרום לשולחן במשך 3 שעות. את הכול, כולל את כל סוגי הלחמים והפוקצ'ות שמתלוות למנות נטע לי מכינה בעצמה על פי המתכונים האישיים שלה. אנחנו טעמנו פריטטת ירק מיוחדת, סלט בורגול עם קישואים, מאפה סנט מור ואגסים, פולנטה מתירס טרי במרקם מושלם, סלט ברוקולי טרי עם קשיו, מאפה פילו ממולא בגבינות עם קרם חציל ליד, סלט כרוב עם תערובת פיצוחים, לביבות תפוח אדמה עם מטבל קרמי ועוד. הכול מוגש בכלים מיוחדים ולא במנות ביס. גודל כל מנה יספיק לכ-4 סועדים וההרגשה היא כאילו אתם על סט צילומים של ספר בישול וכל צלחת עוברת דרך ידיה של סטייליסטית.

בלינה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בלינה|צילום: לין לוי, mako אוכל

הארוחה הזאת מתרחשת בחצר מעוצבת ומאובזרת עם דק, שבילים שעוברים בין העצים עליהם תלויות נדנדות. יש בחצר הזאת שולחנות ארוכים לקבוצות קצת יותר גדולות ופינות אינטימיות לזוגות, סככות רומנטיות ושולחנות עגולים לארבעה. לא משנה איזה מקום תופסים, בסוף הארוחה פוגשים את כל הסועדים בסלון ביתה המיוחד של המארחת, שם נטע לי מספרת את הסיפור שלה במונולוג מרתק ומלא בהומור שבכוחו לעורר השראה ולהפיח חיים בחלומות הגנוזים. לאחר מכן חוזרים שוב לשולחן וטועמים מסדרת הקינוחים, 4-5 מנות ברמות שונות של מתיקות יגיעו לשולחן ויאתגרו את הקיבולת שלכם מחדש.

מחיר הארוחה: 230 לאדם. המקום כשר ובמהלך הארוחה לא מוגש אלכוהול. כל ארוחה מתקיימת ב-2 סבבים, הראשון ב-9:00 והשני ב-12:00 בימי שישי בלבד. לפרטים והזמנת מקומות: 054-4446486

לליה - ארוחת טעימות טבעונית

גם אם תתאמצו מאוד, לא תצליחו לדמיין החוויה שעוברים בביתה של בת עמי בוזגלו, בשכונת נווה נוי בבאר שבע. חצר עצי פרי המיוחדת שלה התחילה לארח סעודות קונספט טבעוניות כבר לפני 8 שנים, הרבה לפני שטרנד האירוח הביתי פרץ לתודעתנו.

בת עמי בוזגלו עושה משהו שונה ומיוחד מאוד עם האוכל הטבעוני שהיא מגישה: עבור כל ארוחה נבחר ספר או סרט, לרוב מדובר באגדות מלאות פנטזיה שבת עמי אוהבת במיוחד. המנות שמרכיבות את הארוחה, הקו המחבר ביניהן והסיפור מאחורי המרכיבים שכל מנה מכילה, נשען כולו על סיפור מסגרת שנבחר לארוחה (זה יכול להיות הארי פוטר, נרניה או כל פנטזיה אחרת כל עוד יש בה מכשפות וקסם). את הפנטזיה בת עמי מתרגמת לאוכל וכל מנה שמוגשת לשולחן מורכבת מהמון מרכיבים מהצומח, ומגיעה עם הוראות אכילה. גם המוזיקה שמושמעת בארוחה מתאימה לכל מנה ומנה והיין לא מפסיק להימזג.

לפעמים בת עמי מארחת בבית מסביב לשולחן אחד ענק, לפעמים היא מארגנת בראנץ' מכושף ביער, לא משנה לאיזו ארוחה תגיעו - תטעמו מאכלים ומנות שלא דומות לשום דבר אחר, הכול Plant based ונטול תחליפים ומבושל מתוך אמונה בבישול רוחני אנרגטי.

מחיר ארוחה: 300 שקלים לאדם. המקום כשר ובמהלך הארוחה מוגש יין חופשי ללא הגבלה. להזמנת מקומות

לליה (צילום: בת עמי בוזגלו, יחסי ציבור)
לליה|צילום: בת עמי בוזגלו, יחסי ציבור

UMAI (אומאי) -ארוחות פיוז'ן יפניות ביפו העתיקה

כשחושבים על המטבח היפני הדבר הראשון שעולה לראש הוא סושי, טאטאקי ואולי גם ראמן. מה שאלכס מגישה בארוחת הטעימות שלה ביפו רחוק שנות אור מכל מה שאתם חושבים שאתם יודעים על המטבח של ארץ השמש העולה. אלכס עלתה מברית המועצות בשנות ה-90 ולפני כעשור נסעה ללמוד בישול במזרח הרחוק. אחרי סיום הלימודים נשארה לעבוד ביפן וסינגפור במשך 6 שנים, למדה קצבות, התמחתה בעבודה עם בקר ואגיו והקימה מסעדות עבור קבוצת מסעדנים מובילה. לפני מספר שנים חזרה לארץ, התמקמה ביפו בבית יפהפה באחת הסמטאות החבויות ועיצבה חלל אירוח בסגנון יפני מינימליסטי.

הארוחות שהיא מארחת נמשכות מעל 3 שעות ובמהלכן מוגשות 10 מנות שונות אותן היא מכינה ומצלחתת תוך כדי כי הארוחה. לפני הגשה של כל מנה יש הסבבר על המרכיבים שלה ובמהלך הארוחה נמזגים ללא הגבלה 3 סוגים שונים של סאקה. זה מתחיל בסאקה המעודן ביותר ומסתיים באחד בעל נוכחות ניכרת בפה. הארוחות של אלכס נשענות על עונות השנה, לפי לוח השנה היפני ולכן כמעט מדי חודש התפריט משתנה לחלוטין אבל תמיד יהיו בו פירות ים, בקר ואגיו, צירים יפניים סודיים וואסאבי שאלכס תכין במקום מול עינכם. במהלך הארוחה זוכים לטעום חומרי גלם מיוחדים שאלכס מייבאת מיפן, דגה טרייה שהיא קונה מהדייגים של יפו, כשהכול מבושל בשיטות בישול יפניות מסורתיות ומוגש בכלים מרהיבים (חלקם עוצבו במיוחד בשביל ארוחות אומאי).

במשפט אחד: זה קצת כמו לקפוץ ליפן בלי לעלות לטיסה, כולל מילות ברכה וקידות כמו ביפן ואפילו חליצת נעליים בכניסה וחלל שמעוצב בסגנון יפני מובהק.

מחיר הארוחה: 550 שקלים לאדם. מדי שבוע מתקיימות 3 ארוחות בלבד ובכל ארוחה מקסימום 20 סועדים, לכן מומלץ להזמין מקום הרבה זמן מראש. להזמנת מקומות

אומאי. יפן ביפו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אומאי. יפן ביפו|צילום: לין לוי, mako אוכל

 

The market smoker

החוויה במתחם האירוח של אלחי אבגיל נבנה ועוצב על ידי המארח ובו טאבון, מעשנה ומנגל בהם הוא מייצר ארוחה בסגנון משתה שנמשכת כ-3 שעות. זה מתחיל בקבלת פנים במטבח שנמצא בקומה התחתונה שם מכירים, שותים לחיים ואז עולים לקומה השנייה שבמרכזה מוצב שולחן אבירים ענק ולצידו אזור מנוחה שבו אפשר להתרווח בהפסקות שבין מנה למנה. הכל כאן עשוי מעץ ונבנה במו ידיו של אלחי, שגם מארח וגם מבשל את האוכל. אוסף פריטי וינטג', תא טלפון עם אסימונים בשירותים ושלטים של רחובות ישנים מוסיפים לאווירה טאץ' אישי. הארוחה מבוססת על בשרים דגים ופוקצ'ות מדהימות שאופה אלחי מבצק שהוא מתפיח במשך שעות, אבל לא תדעו דבר על מה שמצפה לכם כי התפריט אינו מפורסם לפני הארוחה. הכול בחוויה הזאת בגדר הפתעה וכל מנה היא הצגה שמתחילה בראש השולחן. מנות הדגל כאן הן לחם בשר - פוקצ'ה ומעליה בשר אונטריב שאלחי מבשל שעות ארוכות  ומעליו נערמים צ'ימיצ'ורי שהוא מכין במקום ושום קונפי; ומנת סביצ'ה כוללת שני סוגי דגים מתחילה בתהליך עישון קר שאלחי עושה מול עיניי הסועדים בכלי זכוכית מיוחד.

אלחי התחיל את המיזם הזה לפני 5 שנים, אחרי שעסק בניהול מסעדות ובין השאר עבד עם השף ניר צוק. לבשל הוא למד בבית, בו גדל עם 6 אחים והיה תמיד עם אמא במטבח. פעמיים בחודש מתקיימות אצלו ארוחות פתוחות ושאר הזמן הוא מארח קבוצות של עד 30 איש. כדי לעקוב אחרי התאריכים הבאים של הארוחות הפתוחות כדאי לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם שלו.

מחיר הארוחה: 386 שקלים לאדם, כולל בירות, יין, וצ'ייסרים וסודה ללא הגבלה (מחיר שכולל גם את השירות). להזמנת מקום

אלחי אבגיל (צילום: שי כהן, יחסי ציבור)
אלחי אבגיל|צילום: שי כהן, יחסי ציבור