אחרי שרק בשבוע שעבר בישרנו לכם על סגירתה של המסעדה האיטלקית הוותיקה אוסטריה דה פיורלה בסוף החודש, בימים אלה נודע לנו שאל הרשימה ההולכת ומתארכת של מסעדות שסוגרות את שעריהן מצטרף גם בית הקפה והקונדיטוריה ממבו, שפועל ביקנעם כבר יותר מ-17 שנים.
ממבו הוא אחד המקומות הבולטים באזור יקנעם, שאינו ידוע כרווי בתי עסק קטנים ואיכותיים. הבעלים, בני הזוג השף ברוך וזיווה דבח, יצרו במקום את הכל בעבודת יד - מהעוגות, העוגיות ושאר מאפים ועד תפריט האוכל של המסעדה, שכלל מבחר סלטים, פיצות, פסטות ומנות דגים. כעת הם החליטו שהגיע הזמן להמשיך הלאה ולהיפרד מעסקי המסעדנות המורכבים.
![קונדיטוריית ממבו יקנעם (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/02/16/mambo1_c.jpg)
כמו רבים אחרים שהבינו את הקושי ההולך והגובר בחיי המסעדנים - בעקבות היטל העובדים הזרים, חוק הטיפים ועוד ועוד מכות בירוקרטיות - גם הבעלים של ממבו לא מתכוונים לפרוש סופית מעולם האוכל אלא לזוז הצידה לטובת תחומים משיקים כמו קייטרינג לאירועים ופיתוח מפעל העוגות והעוגיות התעשייתי שלהם.
לפי השמועות, במקומה של ממבו עשויה להיפתח מסעדה תאילנדית בבעלות מסעדת צ'אנג בה החיפאית (מטעמם של צ'אנג בה לא אישרו את הפרטים). בינתיים על כל פנים תמשיך הקונדיטוריה והמסעדה לפעול - עד לסוף החודש, אז תסגור את דלתותיה באופן רשמי.