בין ארבעים דקות לשעה ורבע, זה משך זמן ההמתנה שמצפה בשעות העומס למי שממתין לכנאפה באחד המקומות שהפכו ללהיט בתקופה האחרונה במרכז: יאפה כנאפה. עד עכשיו, כנאפה טובה נחשבה לסוד של צפוניים בלבד, אבל עם הפתיחה של יאפה כנאפה כל זה השתנה.

המסעדונת שנפתחה בחודש פברואר האחרון מגישה שני קינוחים בלבד: כנאפה שעושים על המקום במגשים אישיים; ובקלאווה בסגנון טורקי, מלאה בפיסטוקים ברוחב לב. את שתי המנות ניתן לשדרג עם גלידת חלב עזים עשירה שמגיעה מטורקיה.

 

יאפה כנאפה בקלאווה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
והנה הבקלאווה |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

השותפים שהפעילו את המסעדה בחרו לעשות זאת במבנה יפהפה בן 300 שנים, שנראה כאילו נולד בשביל להגיש כנאפה ובקלאווה. השניים הם יפואיים מקומיים שהתאהבו בקונספט במהלך טיול באיסטנבול. כל מנה נמכרת כאן במחיר של 20 שקלים, כשתוספת של גלידה תעלה לכם חמישה שקלים נוספים. ואיך המנות? ובכן, שוות כל דקת המתנה. 

הכנאפה, שנעשית במנות אישיות, יורדת מהאש כשהיא בשיאה ואז ניתן לשלוט ברמת המתיקות המבוקשת שלה לפי הטעם האישי שלכם (רוצים פחות מי סוכר, תגידו. רוצים יותר- תגידו גם). בנוסף, שמים במקום רק שכבה אחת של שיערות קדאיף כך שהגבינה מורגשת בטעמיה והשיערות אינן מאפילות על המנה.

למרות שהכנאפה היא ללא ספק גולת הכותרת כאן, גם הבקלאווה נהדרת, בייחוד בזכות הפיסטוק הרב. את המנה הזו מגישים כסוג של סנדוויץ' בקלאווה שבתוכו מורחים את הגלידה. מומלץ.

יאפה כנאפה. עולי ציון 24, יפו. 03-9702051