ואווו !! מנה חדשה ומטריפה:סטייק לחם שיצא מהתנור קריספי וחם מונח על איולי שום מלא לימון ולב חצוי של חסה ערבית.. מנה שחוצה לבבות󾬎שבת שלום מזכאים 󾌰

Posted by ‎זכאים- בוטיק טבעוני אורגינל‎ on Friday, October 9, 2015

הטבעונים כנראה כבר התרגלו לזה שהמנות שמוגשות להם במסעדות נעדרות כל קשר למקור שאליו הן מתייחסות. גבינת הקשיו הטבעונית, למשל, מזכירה גבינה אולי רק במראה, ההמבורגר הטבעוני הוא יותר קדירה צמחונית מאשר המבורגר, וזה עוד בלי להזכיר מנות כמו "פילה עגבנייה מדמם" של אייל שני ברומנו ובפורט סעיד.

בואו גם לפייסבוק שלנו. אין שם סטייק לחם

אין תמונה
התגובות לא איחרו להגיע



אתמול לקחה מסעדת זכאים הטבעונית מתל אביב את המגמה הזאת צעד אחד קדימה עם הסטטוס המכריז על "מנה חדשה ומטריפה: סטייק לחם שיצא מהתנור קריספי וחם, מונח על איולי שום מלא לימון ולב חצוי של חסה ערבית. מנה שחוצה לבבות". בתמונה הנלווית נראתה, כצפוי, פרוסת לחם מונחת ברוטב, ועליה עלי חסה. 

להזכירכם, רק לפני כמה שבועות יצרה מסעדת זכאים את מנת ההמבורגר אבטיח, שכללה, בתוך לחמנייה כמובן, אבטיח מבושל כבוש במלח, וגרמה גם היא לסנסציה ברשת. 

לזכותו של קהל העוקבים של המסעדה, טבעונים ולא טבעונים כאחד, ייאמר שהם לא עברו על הסטטוס הביזארי הזה בשתיקה, ותנו לנו לומר לכם - זה היה קורע. גולשת בשם שרון גפן, למשל, העלתה תמונה של פרוסות חלה עם חמאת בוטנים וריבה ונתנה לה את הכותרת "קרפצ'יו תינוקות חלה ברוטב ריבת ריבה עם חמאת בוטנים קריספית", וגולש בשם עומר זאובר צירף תמונה של לחמניית המבורגר ריקה עם הכיתוב "מאפה במילוי בשר לחם".

אין תמונה
והן שנונות

לצד המוני התגובות הסרקסטיות אפשר היה גם למצוא כאלה שהגנו על מנת הסטייק החדשה, עם תגובות כמו "מכל התגובות עשיתם לי חשק ללכת לאכול את הדבר המדהים הזה! כל ביס יותר מושלם מהשני - תעשו טובה לעצמכם ועד שאין לכם קבלות שמרו את הדעות שלכם בבטן".

עוד באוכל טוב:

 

אין תמונה
מאוד

כשסיימנו לצחוק, החלטנו להרים טלפון למסעדה ולבדוק מה בדיוק העניין. אז מסתבר ש"סטייק לחם" (39 שקלים, למי שתהה) הוא בכלל וריאציה של זכאים על סלט קיסר. "האוכל בזכאים תמיד היה פשוט, ואנחנו מנסים באמצעותו להקנות חוויה אחרת ללקוח", מספרת הילה זכאים, מבעלי המקום. "במנה הזאת נתנו פרשנות חדשה לסלט קיסר. יכולתי לקחת את הלחם, לחתוך אותו לחתיכות קטנות לערבב עם החסה ועם האיולי שום ולקרא לזה סלט קיסר, כרגיל, ואז לא היו אומרים לנו כלום. אבל אמרנו סטייק לחם כי יש פה חוויה של לקחת סכין ומזלג ולחתוך את הלחם, כמו סטייק. אם לוקחים חתיכת פרה ושמים אותה על האש איך שהיא ולא עושים כלום זה בסדר לקרוא לזה סטייק, אז מה ההבדל?". ולכל המתכננים לנהור למסעדה - אם יש כאלה - אנחנו מזהירים שמדובר במנת ספיישל ולא במנה קבועה בתפריט.

המבורגר אבטיח זכאים (צילום: חני זכאים,  יחסי ציבור )
המבורגר אבטיח. עוד יציאה של זכאים|צילום: חני זכאים, יחסי ציבור

"מה שנהיה בפייסבוק זה קטע", ממשיכה זכאים, "רצינו לתת ללקוח לחתוך בעצמו את החסה ואת הלחם ושיראה איזה מינונים הוא רוצה. יש בזה עניין בצלחת וזה מהמם לדעתנו. גם התגובות על המנה כשהיא יצאה במהלך סוף השבוע במסעדה היו טובות. וזאת ההזדמנות להגיד שאנחנו הולכים לעשות תפריט חורף חדש בקרוב ואנחנו מתרגשים לקראתו מאוד".

>> לכל חדשות האוכל