בימים הספורים שנותרו לנו לפני מרתון הגבינות ומוצרי החלב הידוע גם בתור חג הביכורים - שבועות, חשבנו שמעט אסקפיזם מכל הלקטוז הזה יהיה יבוא טוב, ואין דרך טובה יותר לעשות זאת ממסעדת בשרים חדשה ומסקרנת שנפתחת בימים אלה ברחוב לילנבלום בתל אביב.
המקום, שנושא את השם כרמן, נפתח על ידי קבוצת בעלים שעלו ארצה מטולוז שבצרפת, ושואפים להביא לישראל את טעמיה של דרום צרפת, דרך המטבח הספרדי ועד להשפעות המטבח של מדינות המגרב מהם הגיעו עולים רבים לאזור.
כרמן היא מסעדה כשרה שתתמקד בבשרים, בדגש על מנות שיוצאות מתנור ג'וספר מרשים. בין המנות כאן ניתן למצוא אפשרויות מקוריות כמו טחול ממולא בכבד עוף, עשבי תיבול ואריסה (57 שקלים); שקדי עגל בגריל ברוטב פירות אדומים (48 שקלים), רביולי במילוי לחי בקר (54 שקלים), מוחאמה של טונה חצי מיובשת במלח, שקדים,בצל, ושמן זית (52 שקלים) או אספרגוס בגריל עם רוטב רומסקו ופרוסות חזה ברווז כבוש במלח גס (54 שקלים).
לצד המנות מוצעות כאן תוספות קלאסיות כמו צ'יפס בטטה, סלט ירוק או ירקות בגריל, ורטבים שמלווים את הבשר כמו חרדל טרגון, צ'ימיצ'ורי, או רוטב יין אדום (22 שקלים לרטבים ו-25 שקלים לתוספות). על מכשול הקינוחים הכשרים ינסו להתגבר כאן עם אפשרויות כדוגמת מוס שוקולד ולרונה עם קראמבל שקדים וקקאו מיסו קרמל (52 שקלים), קרם ברולה עם קוקוס ופסיפלורה (46 שקלים) או פאי פקאן (48 שקלים).
כרמן היא המסעדה השנייה של קבוצת הבעלים, שהקימו לא מזמן גם את בית הקפה - מסעדה החלבי הכשר רנדוו. הם חוברים כעת ללא מעט מסעדות כשרות נוספות שמתחילות למלא את תל אביב אחרי שנים של מחסור בתחום, כמו מסעדת מלכה הכשרה החדשה והמדוברת של השף אייל שני.
כרמן. לילינבלום 24, תל אביב. 03-933-8381. כשר