בעולם שבו תוחלת החיים של מסעדות קצרה במיוחד, לראות מסעדות כמו פיש רויאל היא תופעה נדירה: פיש רויאל נפתחה לפני שנה והיא למעשה גרסה מחודשת למסעדת פיש המיתולוגית של המסעדן דיוויס דוד שפעלה בראשון לציון קרוב ל-30 שנה ולפני כשנה נסגרה. אבל לפני שהלקוחות הקבועים הספיקו לומר 1,2,3 דג מלוח, המוסד כבר דאג לדור המשך מוצלח, כמו שכל הורה מייחל לילדיו.
פיש רויאל החדשה שונה בנוף המסעדות שנפתחות היום; היא שוכנת בחלל גדול, מעוצב ומושקע מאוד. בכל אלמנט מורגשת כאן מקצועיות של מסעדנים ותיקים ואווירה של יציאה חגיגית, ההפך מהיומיומיות שמנסים לשדר לנו היום ברוב המקומות החדשים שנפתחים. יש במסעדה צוות שירות גדול ומקצועי, מוזיקה נכונה בווליום מדויק, חדר פרטי, תאורה נעימה, ריהוט מלא סטייל והבר שלה ממוקם בחלל נפרד. אין הכנת אוכל מול עינכם, אין מטבח פתוח עם הצגה של סרוויס מלא סטרס וגם אין מנות חלוקה או "דרינקים ונשנושים". יש קוקטיילים אלגנטיים ואוכל אמיתי.
האוכל כאן מפגין כבוד ללקוחות המסעדה. מנות גדולות ונדיבות ברמה שמספקת תחושה של מסעדת שף, אבל ברמת תמחור שלא מרוקנת את הריאות מאוויר. שף המסעדה הוא חי-גיל מונטיסינוס שעבד בהרברט סמואל לצד יונתן רושפלד, לצד תומר טל בטאפס אחד העם, עם מיכאל גרוטפסקי ורוברט קלוגר ז"ל, עם עומר מילר ומוטי טיטמן וגם בקייטרינג לאירועים של מסעדת משייה.
בפיש רויאל הוא מצד אחד שומר על מה שהלקוחות הקבועים והוותיקים של פיש למדו לאהוב ומצד שני מביא את הווייב הקולינרי של תל אביב. התוצאה היא תפריט עם הרבה מנות דגים, ראשונות מעניינות וספיישלים שיוצרים גיוון וסקרנות.
טעמתי כאן מנה ראשונה מעולה בשם "הביס המושלם" - נתח לברק מאודה שיושב בתוך עלה פריך של חסה עם צ'ילי, קריספי שאלוטס, קשיו, רוטב תמרינדי בוטנים ועשבים (64 שקלים למנה לזוג). מתוך נבחרת הסושי שכוללת 9 רולים המוגשים רק בשעות הערב (68-78 שקלים לרול) טעמתי את fish eye (82 שקלים) - 4 יחידות ענקיות המשלבות בין ילו טייל, טונה, סלמון, אספרגוס, קרם אבוקדו שקדים ופינגר ליים. טעמתי גם מנת קוקי סאן ז'אק שמורכת מ-4 צדפות שהכינו בצורה מושלמת, מונחות מעל קרם תירס ומעליהן צ'יפס, ארטישוק ירושלמי ופטריות שימאג'י (88 שקלים) ומנת ספיישל של רביולו ממולא בשרימפס חלוט מבצק דקיק מושלם שמוגש עם קלמרי, אפונה ושעועית ירוקה פריכה בתוך רוטב חמאה וציר דגים.
חוץ מהמנות המעולות שהוזכרו פה, תפריט המסעדה מציע את הקלאסיקות של מסעדת "פיש": איקרה (28 שקלים), קלמרי מטוגן (58 שקלים) ומנות ראשונות כמו סיגר דג (58 שקלים). מבחר העיקריות כולל מנות כמו ניוקי עם שרימפס בחמאת עגבניות מגי (128 שקלים), ברבוניות מטוגנות (138 שקלים), מחבת פירות ים (142 שקלים) ויש גם מנות בשריות כמו טורנדו רוסיני (180 שקלים), בורגר דה פריז על בריוש ברוטב דמי גלאס (98 שקלים) ונתח סינטה ברוטב חמאת מיסו (168 שקלים).
פיש רויאל היא מסעדה אמיתית, כזאת שיוצאים אליה במיוחד, לא יורדים מתחת לבית כדי לסגור פינה. היא תזכיר לכם איך מסעדה צריכה להיות או לפחות איך הן היו פעם.
פאול גרונינגר 4, ראשון לציון. 03-9611169, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר