ארוחת מאסטר שפים ביפו תל אביב
השף חיים כהן יארח בתאריכים 5-6/11 את ארבעת הפיינליסטים של העונה האחרונה של מאסטר שף: שחר לוי, גל קספרס, פרח רסלאן והזוכה ונסה וידל אביטן במסעדתו יפו תל אביב. בין המנות שיוגשו בארוחות המיוחדות: רביולי של לב שבור על קרם תירס של שחר; ברבוניות מטוגנות ברוטב צ׳רמולה של גל; קובה שישברק על יוגורט חם וערמונים של פרח; טארט ארטישוק וקרם סלרי עם סלט ירקות כמו בדרום צרפת והקרוקומבוש של ונסה.

יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

קיטשן מרקט פסטיבל אמנות  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
קיטשן מרקט פסטיבל אמנות|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

ארוחות מיוחדות בג'ורג' וג'ון, תל אביב
המסעדה תארח מתאריך 28/10 ועד תאריך 23/12 מגוון שפים מוכרים לארוחות מיוחדות. ב-28.10 יגיע למקום השף אורי ירמיאס ממסעדת אורי בורי בעכו; ב-5/11 יתארח השף דודו ביטון ממסעדת לה רג'אנס בירושלים; ב-18/11 יתארח השף ברק אהרוני ממסעדת אלנה, ב-9/12 יתארח במסעדה השף עינב אזגורי מקפה נורדוי וב-23/12 יתארח במקום השף מושיקו גמליאלי מבר 51 בתל אביב.

ג'ורג' וג'ון. מלון דה דריסקו. אורבך 6, תל אביב. 03-7269309

תארוחה - פסטיבל מנות שף ויצירות אמנות צרפתיות בתל אביב
בתאריכים 3-7 בנובמבר יציעו מבחר שפים מנות בהשראת יצירות אמנות צרפתיות שיוגשו לצד הבירה הצרפתית Blanc 1664. בין השפים שישתתפו באירועי "תארוחה": אביב משה (מסה), אביבית פריאל (אוזריה), קובי בכר (פסטל), גיל דהן (קיטשן מרקט), מוטי טיטמן (מלגו מלבר) ואילן מזרחי (דקא). כל שף יכין מנה בהשראת יצירות אמנות מוכרות כמו חבצלות המים של מונה או רקדנית מול החלון של דגה.

אריא פסטת זנב שור  (צילום: גל זהבי,  יח
אריא פסטת זנב שור|צילום: גל זהבי, יח"צ

חגיגות פסטה

תפריט פסטות בפארוק בשוק, תל אביב
לכבוד יום הפסטה הבינלאומי פארוק בשוק תציע פסטות חדשות, וביום שישי 25/10 יתקיים מבצע של אחד ועוד אחד על כל מנות הפסטה לאורך היום. בין הפסטות שיוצעו: ספגטי פירות ים עם רוטב משוויה, שרימפס, קלמרי, צ'ילי אדום וגרידת לימון (91 שקלים); פסטה ארטישוק ואספרגוס עם שרי ,בצל, שום, ויין לבן (71 שקלים); ורביולי סלק וגבינת לאבנה ברוטב קרם סלק וכרישה (61 שקלים).

פארוק בשוק. רבי נחמן 6, תל אביב.03-6515670

ספיישל ליום הפסטה באריא, תל אביב
מסעדת אריא של השף גיא גמזו החזירה לתפריט שלה לכבוד יום הפסטה הבינלאומי את מנת הפפרדלה זנב שור, ובה בשר זנב שור מבושל 4 שעות ביין אדום ושורשים עם פפרדלה 40 חלמונים ופרמזן (98 שקלים).

אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-5296054

פסטה ברפאלו  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
פסטה ברפאלו|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

ספיישל יום הפסטה בג'יוקוסו, חיפה
המסעדה מציעה ליום הפסטה ארוחת פסטות שתוגש במהלך סוף השבוע במחיר 150 שקלים לסועד. בארוחה: מנה ראשונה של טליאטלה טרטר - פילה בקר קצוץ עם טליאטלה חרדל דיז'ון, צלפים, בצל ירוק, חלמון כבוש בדמי גלאס וקורוביזייה; פפרדלה מעורב ירושלמי - פפרדלה עם כבדים, לבבות וטחול ברוטב טחינה, כמון וכורכום עם סלסת עגבניות ועשבי תיבול; ולקינוח - ספגטי שוקלד ופטסייר עם גנאש שוקולד בלגי וליקר קפה. 

ג'יוקוסו. הנמל 21 חיפה. 04-9887880 שלוחה 1

יום הפסטה ברפאלו, חיפה והקריות
הרשת חוגגת את יום הפסטה עם מנות ספיישל שיוגשו במהלך סוף השבוע כמו רוטלו גבינות במילוי זוקיני וכרישה ברוטב שמנת, כמהין ואגוזי לוז (51 שקלים); רביולו טריו במילוי גבינת עיזים ובזיליקום ברוטב חמאת עגבניות ואספרגוס (71 שקלים); וקינוח פסטה בצבעי הדגל האיטלקי במילוי קרם מסקרפונה צבעוני, קרם אנגלז לימוני ושוקולד קליק.

לפרטים: 6632*

פריים  (צילום: טל פישר ,  יח
פריים|צילום: טל פישר , יח"צ

יום הפסטה הבינלאומי במסעדת ג'ויה האיטלקית, ראש פינה
במקום מציעים בסוף השבוע הקרוב 25-26/10 את מנות הפסטה בהנחה של 15% בין שעות 12:00-17:00. בין המנות בתפריט: פפרדלה פונגי - ראגו פטריות שמפיניון ופורטבלו, שום, יין לבן, שמנת, כמהין, פרמזן ותרד; לינגוויני סיציליאני עם שמן זית, שום, צ׳ילי, עגבניות שרי, אורגנו, בזיליקום, ריקוטה וגרדת לימון; ולינגוויני סלמון עם שמן זית, עגבניות שרי, פטריות, יין לבן, שמנת, אפונה, תרד ופטרוזיליה.

ג'ויה . מתחם שופינה, ראש פינה. 04-8589099

יום הטבעונות בפריים
רשת המסעדות מציעה ב-1/11, יום הטבעונות הבינלאומי, ספיישלים כמו לבבות ארטישוק צרובים על הגריל לצד ארוגולה ברוטב בלסמי; באן פטריות לצד חמוצים יפניים; ומנת טופו סצ'ואן – קוביות טופו ואטריות אורז רחבות מוקפצים עם ברוקולי, אספרגוס, פטריות ונבטים. 

 לפרטים

מסעדת קורדרו נווה צדק (צילום: ולדי סולו, יחסי ציבור)
עכשיו גם בצהריים. קורדרו |צילום: ולדי סולו, יחסי ציבור

פסטיבל הסיגדיאדה, תל אביב
בתאריכים 7-9 בנובמבר יתקיים פסטיבל הסיגדיאדה לתרבות אתיופית במתחם הקאמרי בתל אביב. הפסטיבל יכלול הופעות, מסיבת ריקודים אתיופית וכמובן דוכני אוכל ושתייה.

תפריט צהריים בקורדרו, תל אביב
החל מנובמבר המסעדה תציע תפריט צהריים חדש שכולל מנה ראשונה, עיקרית, לחם וקפה במחיר המנה העיקרית. בין המנות למשל פיצה סלמונה אפומיראטו עם רוטב עגבניות, קרם פרש, סלמון בעישון חם ומוצרלה; ופסטה טליוליני נרי פרוטי די מארה – פסטה שחורה עם פירות ים וביסק סרטן כחול.

קורדרו. יחיאלי 6, תל אביב .03-5178486

_OBJ

ארוחת בשר לבן Nose To Tail בקואה קון לק, תל אביב
במהלך נובמבר ובמשך החודשים הקרובים יציעו במטבח הפרטי של בית תאילנדי ליין ארוחות על בסיס חזיר. מחיר הארוחה: 450 שקלים לסועד. הארוחה מורכבת ממנות כמו הואה מו צים צום - ראש חזיר מפורק ורוטב פלפלים חריף; טום ספ מו - תבשיל מרקי של זנב ולשון חזיר, עשבים, שורשים, והרבה פלפל חריף; לאב מו - בשר חזיר קצוץ עם כבד, כליות וריאות, נענע, כוסברה, בצל שאלוט, צ'ילי, רוטב דגים וקאו קואה; יאם הו מו - סלט אוזני חזיר; וקה מו - פולקה חזיר עם העור מבושל בחמשת התבלינים לצד עלי חרדל כבושים ורוטב פלפלים חריף. הארוחות הקרובות יתקיימו בתאריכים 5/11, 19/11, 10/12.

קואה קון לק. בן יהודה 39, תל אביב. 03-5178568 (שלוחה 3)