שבוע האוכל הפולני (צילום: ג'נטה בוגדנוביץ',  יחסי ציבור )
אופות פולניות. את התוצאה תוכלו לטעום במסעדת ג'קו בחיפה|צילום: ג'נטה בוגדנוביץ', יחסי ציבור

מספרים שבפולין יש אוכל מעולה. שאם תגיעו לקרקוב או לוורשה ותיכנסו למסעדות הנכונות, צפויה לכם הנאה שאין לה אח ורע. אז איך זה שרק פה האוכל הפולני ממשיך להתבוסס בתדמיתו האפרורית והאנמית? האם הדודות הפולניות שלנו עד כדי כך לא מוכשרות, שהן מצליחות לקלקל קולינריה שהיא עילית ביסודה?

בואו להגיד לנו שלום בפייסבוק, או שניעלב נורא

אז את מה שקלקלו מאות ארוחות אצל הדודה ינסה השנה (בפעם השנייה) להציל שבוע האוכל הפולני מטעם המכון הפולני בישראל. בשבוע שבין 28 בנובמבר ל-6 בדצמבר מבטיחים לנו המארגנים שניחשף להרבה אופציות פולניות שוות ומדליקות. הדגש השנה יהיה על העיר התחתית בחיפה, מעוזם של רבים מהעולים מפולין, וכן על עולם האפייה הפולני. מכיוון שאי אפשר הכל - בחרנו עבורכם את 7 האירועים שאם רק יכולנו, היינו פוקדים בריצה:

1. מאפה פולני ייחודי במסעדת ג'וז ולוז בתל אביב. השפית הפולנייה ג'נטה בוגדנוביץ' מתארחת במסעדה ומציעה מאפה בצק ייחודי שמכינים רק בכפר ממנו שהיא באה. מדובר ביריעות בצק שקופות שעליהן מפוזר בשר קצוץ, והן מגולגלות לצורת נחש ונאפות שעות ארוכות. תוכלו לטעום את המאפה בימים ראשון ושני (30.11-1.12) החל מהשעה 19:30. 

ג'וז ולוז, גבולות 5, תל אביב, טלפון: 03-5606385.

עוד באוכל טוב:

 

שבוע האוכל הפולני זוג  (צילום: מרתה סיבי,  יחסי ציבור )
מפולין לישראל. הרבה הרינג מחכה לכם בתל אביב ובחיפה|צילום: מרתה סיבי, יחסי ציבור

2. שישי בית מרזח בברים ברחבי הארץ. בשישי 28 בנובמבר ייערכו משתים בהשראת בתי מרזח פולניים יהודיים. מה זה כולל? וודקה פולנית במחירים מוזלים, פסקול פולני (עם הופעות חיות), שירה פולנית וריקודים מסורתיים. בין המקומות המשתתפים: מסעדת המסגר 5 באילת, חוות צוק וברטי בתל אביב, העוגן ומעיין הבירה בחיפה ואביגיל בטבריה.  

3. פופ אפ גפילטע בפסאז'. במהלך השבוע ייערך בפסאז' פופ אפ של גפילטערמה. המקום יעוצב בסגנון גפילטע ייחודי על ידי המעצבת רוני לוית, ויוגשו בו שלל וריאציות לגפילטע פיש שמתאימות לסולדים מהמאכל ולחובבים המושבעים כאחד. על האוכל מופקד השף יהונתן בורוביץ'. 

הפסאז', אלנבי 94 תל אביב.

וניה ביסטרו (צילום: רועי כהן,  יחסי ציבור )
ביסטרו וניה. מאתגרים את המטבח הפולני|צילום: רועי כהן, יחסי ציבור

4. המטבח הפולני החדש מתארח בביסטרו וניה. השף הפולני אלכסנדר בארון מגיע להתארח בביסטרו וניה החיפאי וחובר לשף שחר סיון לדיאלוג קולינרי על הציר פולין-ישראל. בארון הוא אמן גרפיטי במקור, שפתח בוורשה מסעדה המייצגת את המטבח הפולני החדש. השניים יכינו יחד פרשנויות חדשות למטבח הפולני-יהודי.

וניה ביסטרו, שער פלמר 1, עיר תחתית, חיפה, טלפון: 04-6716272

5. תחרות נאלבקי בחיפה. במסגרת שבוע האוכל הפולני תתקיים לראשונה בישראל תחרות של נאלבקי - ליקרים בייצור ביתי על בסיס פירות וחומרים טבעיים. ב-2 לדצמבר יתקבצו יצרני הנאלבקי הישראלים בבר הסינקופה בחיפה, ויתחרו על תואר המשקה הישראלי הטוב ביותר. עוד תתארח במקום הילה אלפרט, שתגיש לנוכחים זקוסקי פולני כמיטב המסורת.

סינקופה, כיאט 5, חיפה, טלפון: 054-6142643

שבוע האוכל הפולני מאפה (צילום: ג'נטה בוגדנוביץ',  יחסי ציבור )
אנחנו אומרים לכם, בצק פולני זה הדבר|צילום: ג'נטה בוגדנוביץ', יחסי ציבור

6. ג'אם הרינג בתל אביב ובחיפה. העיתונאית הפולנייה מרתה סיבי היא גם בעלת בר ייחודי בקרקוב, שמתמחה בטאפאס פולני ובמאכלי הרינג. סיבי מגיעה להתארח בקרטל שבחיפה (28 בנובמבר) ובבר המנזר בתל אביב (2 בדצמבר), שם תגיש סוגי וודקה שונים וכמובן מנות הרינג רבות.

המנזר, אלנבי 60, תל אביב, טלפון: 03-517-3015; הקרטל, הנמל 10, חיפה, טלפון: 052-3493090

7. הרבה הרבה פחמימות פולניות ברחבי הארץ. כל המקומות הבאים ועוד נוספים יגישו במהלך שבוע האוכל הפולני מאפים פולניים שווים: אדון שיפון ברחובות; בר לחם, זומר ולה מולאן בתל אביב; הבייגלה של מרקו בקריית אתא; הנחתום בבני יהודה; יפתח לחם במטעים; כישורית בכישורית; לחם ברויטמן באילת; לחם טנא בגשר הזיו; לחם שחר במשמר השרון; מועדון הלחם הטוב בכפר כמא; מעשה ידיים בצפרירים; עלחם בחולתה; וקונדיטוריה גל, ספירא, שני ופלמר בחיפה.

עוד על שבוע האוכל הפולני

>> עוד המון חדשות חמות מחכות לכם כאן