בשנים האחרונות נחשפנו דרך הרשתות לפאר הבלתי נתפס של החיים באמירויות. אנחנו רואים קניונים ענקיים, מסעדות מטורפות והכל גדול ויוקרתי, יפה ובלתי מושג. לפני שבועיים הצפנו לנוף הגליל, למרכז קניות בשם מרכזה (Merkaza), חלק מרשת בתי כלבו שמקורה ביישוב ירכא, וגילינו עולם מקביל שאנחנו ממליצים גם לכם להכיר. האווירה אווירת כריטסמס, הצוות עצום, ידידותי ושירותי, ומכיוון שמדובר במתחם אחד, שאינו מחולק לחנויות אלא רק למחלקות, אפשר להסתובב עם עגלה אחת בין הקומות. בנקודת הסיום של העולם הזה מצאנו את עצמנו בקאזה פוד - מתחם אוכל מזן שטרם ראינו בארץ, שעבר לפני שנה שדרוג ומיתוג מחדש ולשמו התכנסנו כאן עכשיו. 

דמיינו חלל עגול ענק, עם מעל 400 מקומות ישיבה - חלקם במרכזו וחלקם בצמוד לחלונות הענקיים עם הנוף להרים. מסביב למתחם ההושבה פועלות שבע מסעדות שונות, כולן עם מטבחים פתוחים. ההזמנה נעשית באחת מ-16 עמדות הזמנה עצמית עם מסכים גדולים, ובהזמנה אחת אפשר לשלב מנות מכל שבע המסעדות. באתם כל המשפחה וכל אחד רוצה אוכל בסגנון אחר? לא צריך לפצל כוחות ולשלוח זרועות לתורים שונים. אחרי שמסיימים, מספר ההזמנה מופיע על המסך הגדול שתלוי מעל כל אחת מהמסעדות, וכך תוכלו לעקוב אחרי ההזמנה שלכם בעודה עוברת מ"בהמתנה" ל"בהכנה", וכמובן לדעת מתי היא מוכנה לאיסוף.

פיש אנד צ'יפס מעולה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיש אנד צ'יפס מעולה|צילום: לין לוי, mako אוכל
ארנצ'יני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ארנצ'יני|צילום: לין לוי, mako אוכל

לשאלה מה אוכלים בקאזה פוד התשובה היא הכל. בתפריט של המסעדה האיטלקית יש ארוחות בוקר שמוגשות עד השעה 11:30 (69 שקלים לארוחת בוקר מלאה), שקשוקות (59 שקלים), כריכים, סלטים, מבחר גדול של מנות פירות ים, ביניהן קריספי שרימפס וספגטי מרינרה (89 שקלים לכל המנות), דגים (59-99 שקלים) וכמובן פסטות. אנחנו הזמנו כאן מנת פיש אנד צ'יפס מדג קוד (59 שקלים), שהגיעה בצורת אצבעות דג עטופות בציפוי פנקו עם פצפוצי אורז, בתוספת צ'יפס ואיולי פלפלים, והייתה טעימה מאוד. היה גם ארנצ'יני טוב, שישב על רוטב רוזה מתובל בשמן בזיליקום ומעליו פרוסות גבינת עיזים וגילוף של פרמזן (39 שקלים).

רול שרימפס טמפורה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
רול שרימפס טמפורה|צילום: לין לוי, mako אוכל

המסעדה השנייה מגישה סושי ובתפריט שלה יש מעל 20 סוגי רולים. מפה טעמנו סנדוויץ' סושי צבעוני, שהילדים טרפו, ורול עם שרימפס בטמפורה ופטריות שיטאקי שהיה ברמת ביצוע של מסעדת סושי טובה (18-44 שקלים לרול). המסעדה השלישית נקראת אומנם צ'יקן רוטיסרי אבל בתפריט שלה יש דווקא מנות מהמטבח הערבי, כמו פרגית ממולאת באורז, בשר טלה וצימוקים (65 שקלים) וקלאסיקות כמו שניצל. מהתפריט הזה הזמנו מנת חצי עוף רוטיסרי שהיא בעצם מסאחן - כלומר פיתה סאג' גדולה, עבה ורכה משוחה בשמן זית ואפויה עם מלא בצל מקורמל בסומאק. על הבצל הונח חצי עוף, שהיה עסיסי מבפנים ומתובל היטב מבחוץ, ולצד המנה הגיעו סלטון טאבולה ביתי מעולה, תבשיל במיה ברוטב עגבניות ותבשיל פריקה (69 שקלים).

המסעדה הרביעית במתחם היא שווארמייה, שבה מכינים שווארמה טלה ועגל ועראייס (29 שקלים לחצי מנה, 39 לפיתה שלמה, 69 למנה בצלחת שמגיעה עם שתי תוספות). המסעדה החמישית היא המבורגרייה. ההמבורגר לצערנו לא עמד בסטנדרט של שאר המנות, אבל הקריספי צ'יקן היה טוב מאוד. חזה העוף היה רך ועסיסי, כוסה היטב בציפוי פריך והוגש על פי כללי הז'אנר בתוך לחמניית בריוש רכה (54 שקלים לארוחה עם צ'יפס).

מסחן של קאזה פוד (צילום: לין לוי, mako אוכל)
המסאחן|צילום: לין לוי, mako אוכל
חניית עגלות מחוץ למתחם (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חניית עגלות מחוץ למתחם|צילום: לין לוי, mako אוכל

המסעדה השישית במתחם קאזה פוד היא פיצרייה. ממנה הזמנו פיצה ביאנקה טובה מבצק בעובי בינוני עם קרם שמנת, מחית כמהין, מוצרלה, קונפי שום, פורטובלו ושמפיניון (59 שקלים). אגב, יש בתפריט הפיצות גם לחמעג'ון עם בקר וטלה (59 שקלים), פיצה שווארמה (בתמונה למעלה) ופיצה פפרוני.

קינוח לילות ביירות  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קינוח לילות ביירות|צילום: לין לוי, mako אוכל

המסעדה השביעית והאחרונה היא בעצם בר קינוחים ענק. יש פה קרואסון ממולא בגנאש פיסטוק (36 שקלים), תצוגה של 30 טעמים של גלידה, עוגות אישיות, מילקשייקים, קינוח חלאוות אלג'בן מהמטבח הערבי (36 שקלים), עוגת חלב טורקית בשם טרליצ'י ואפילו מריטוצו ובומבליני מאיטליה. כאן טעמתי קינוח לילות בירות גרנדיוזי בגודלו, שהיה טעים בטירוף והיה אפשר לאכול ממנו עוד ועוד כי היה מאוד מאוזן ומדויק (36 שקלים). ויש גם סקשן שלם של משקאות סחלב עם תוספות שונות, כי למה לא.

המתחם (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
המתחם|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

טווח המחירים של המנות במתחם עומד על 40-90 שקלים, ואומנם הכל מוגש על מגשים ובשירות עצמי, אבל בצלחות רגילות, עם סכום של מסעדות ומפית ממותגת של המתחם. האוכל הפתיע לטובה כמעט בכל פרמטר, כי איך אפשר לצפות לכזה מבחר וכזו רמת ביצוע ממתחם שפועל כמקשה אחת, תחת פיקודו של שף אחד (עומר קיזל שמו). 180 עובדים יש כאן, והם לא עוצרים לרגע. מפנים, מנקים, מסדרים את המתחם, מוודאים שהכל מתקתק. ולפחות ביום שאנחנו ביקרנו במקום, שדווקא היה מהעמוסים, הכל תקתק היטב. 

_OBJ_OBJ

קאזה פוד. העבודה 1, נוף הגליל. ראשון-שבת 8:30-21:00