דוכן חדש בשוק הכרמל: חורצ'י, גריל רחוב גיאורגי, תל אביב
לילי בן שלום מללה פתחה דוכן אוכל רחוב גיאורגי חדש בשוק הכרמל, הפעם בדגש על מנות הבשר של העדה. בתפריט: כנפיים בסוגי תיבול שונים עם צ'יפס (35 שקלים), חצי עוף צלוי עם סלטים וצ'יפס (38 שקלים), סטייק פרגית (37 שקלים) וקבב בלחם (38 שקלים).
חורצ'י. רבי עקיבא פינת גדרה, שוק הכרמל, תל אביב יפו
מסעדת מגרב מציעה בראנץ' חדש בימי שישי ושבת בשעות 9:00-16:00. הבראנץ' מוצע במתכונת בופה ויוגשו בו מבחר סלטים, ממרחים ומאפים. בין היתר תמצאו פה קרפצ'יו דלעת צלויה עם כדורי לאבנה וזרעי דלעת, קובנת בריוש, בייגל ירושלמי, בקלוואה ובסבוסה. כמו כן מציעים בבראנץ' מנה עיקרית לבחירה כמו עיג'ה סורית - פריטטה ערבית עם סלט קישואים ביוגורט (104 שקלים); ופטייאר מסאמנה ממולא בפטה וזעתר, ביצת עין בכמון, שמנת חמוצה, סומק וירקות שורש (110 שקלים).
מגרב. יגאל אלון 94, מגדל אלון 2, תל אביב. 03-7566066
סיורי אוכל חדשים, באר שבע
בסופי השבוע של 6.3, 13.3 ו-20.3 יתקיימו סיורי אוכל בעיר העתיקה בבאר שבע באווירת פורים. הסיורים יצאו מגן אלנבי (רחוב העצמאות פינת הרצל בעיר העתיקה) בשעה 09:30 וכן ב-11:00 בימי שישי ויעברו בין פלאפל ותיק למבשלת בירה מקומית ובמוקדים קולינריים נוספים. סיור הטעימות יעלה 45 שקלים לאדם.
ארוחת צהריים בג'ורג' וג'ון, תל אביב
המסעדה במלון דריסקו החלה להציע ארוחות צהריים. בתפריט: לחם, מנה ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית. בין המנות הראשונות: דגים ופירות ים קצוצים עטופים באטריות ורמיצ'לי וויניגרט קארי טרי, וטרטר דג ים לבן עם אבוקדו, חלפיניו כבוש וכוסברה טרייה. בין המנות העיקריות: כנפי דג פריכות בקרמל פלפלים אדומים, שעועית ירוקה, שום ולימון (115 שקלים) וחזה ושוק עוף צלויים במעשנה עם פירה תפוחי אדמה באטר ורוטב פפר סטייק (95 שקלים).
ג'ורג' וג'ון. אורבך 6, תל אביב. 03-7269309
מיאזקי עוברת לשרונה מרקט, תל אביב
לאחר 4 שנים בשוק צפון בשוק צפון ברמת החייל, מסעדת מיאזקי של השף יובל בן נריה עוברת לשרונה מרקט בתל אביב. המסעדה תציע במיקומה החדש גם מנות חדשות בדגש על ראמן טלה שיתווסף לתפריט וקינוח של גלידה מטוגנת.
מיאזקי. שרונה מרקט, תל אביב
תפריט חדש במנטנטן, תל אביב
המסעדה מציעה מנות יפניות חדשות כמו ילוטייל פרוס דק עם קולרבי פיקנטי ובצל ירוק עם רוטב פונזו; בטן סלמון צרובה באש גלויה ואיקורה עם טונה אדומה ויוזו קושו, ילוטייל צרוב באש גלויה, מיסו וטוביקו כתום; ווגיו ראמן עם ציר זנב שור בבישול ארוך, אטריות, נבטים, בצל ירוק ובשר זנב שור.
מנטנטן. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-6725318
ארוחת שף בחשכה במסגרת פסטיבל באך החמישי, ירושלים
ב-18.3 תתקיים בבית של עתליה בבית הכרם ארוחה מיוחדת שבה הסועדים יאכלו בידיהם, ללא סכו"ם, כשעיניהם מכוסות. המטרה של הארוחה היא לקשר בין חוויה מוזיקלית לחוויית הסעודה. הארוחה תהיה כשרה.
לפרטים: *6119 או 02-6715888 שלוחה 1
יום הולדת 7 לטאיזו וקבוצת אימפריאל, תל אביב
בתאריכים 9-10.3 יתקיימו במסעדת טאיזו חגיגות 7 שנים למקום. במסגרת האירועים קבוצת אימפריאל תתארח במסעדה ותציע קוקטיילים שהותאמו למנות יום ההולדת המיוחדות. בתפריט החגיגי תמצאו למשל דאמפלינג לובסטר ובאו טונה לצד קוקטייל Pennicilina עם טקילה אל חימדור בלנקו, מזקל דל-מגיי וידה, ליים טרי, דבש וג'ינג'ר; וקארי בשר סרטנים ופילה בקר לצד קוקטייל Seoul Searching ובו וודקה גרייגוס, וויסקי מעושן לפרויג 10, מחית פלפלים אדומים ותמצית פלפלים קוריאנית. בנוסף, בתאריכם 16-17.3 שף יובל בן נריה יגיע לבשל בבר האימפריאל ויציע חלק מהמנות המזוהות ביותר עם טאיזו.
טאיזו. מנחם בגין 23, מגדל לווינשטיין, תל אביב. 03-5225005
תפריט חדש ב-02, ירושלים
המסעדה מציעה תפריט חדש בסגנון ארמני, שיוצע עד 17.3 ובו מנות כמו לוואש (לחם ארמני) וסלטים כמו איתש (טאבולה ארמנית), פזוקוב (סלט שעועית אדומה וסלק) וסלט כרוב עם צימוקים. עוד בתפריט: מאפה ממולא עוף בכמון, פלפל שחור ובצל, תבשיל כתף טלה עם ירקות וכיסוני בשר עגל עם ציר ירקות.
02. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756666
אפריטיבו חדש ברוסטיקו, תל אביב
המסעדה מציעה בימות השבוע בשעות 16:00-18:00 מבצע אפריטיבו: על כל הזמנת משקה אלכוהולי מקבלים מנה ראשונה על חשבון הבית.
סופר פוד בק-פה האנוי, תל אביב
המסעדה משתפת פעולה עם Shalibo Wellness ומציעה תפריט בריאות שמשלב סופרפודס. בין המנות: פנקוטה זרעי צ'יה עם מי יסמין וגוג'י ברי; קערת אסאי עם גרנולה, פירות העונה, סילאן וזרעי צ'יה; וגספצ'ו עגבניות שרי עם זרעי דלעת ואורז מלא.
ק-פה האנוי. מלכי ישראל 3 תל אביב. 03-6771184
תפריט חדש בקומה ה-11, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו שווארמה טבעונית על בסיס רצועות פטריות פורטובלו וסייטן במיני פיתה עם טחינה, עמבה וחמוצים (72 שקלים); קציצות דג ים עם סלט פריקי חם ועשבי תיבול על גספצ'ו עגבניות שרי תמר (92 שקלים); ופילה דניס צרוב בפלנצ'ה עם מנגולד, עגבניות, בצל סגול ושומר (118 שקלים).
הקומה ה-11. קניון עזריאלי, תל אביב
תפריט חדש בבאנה, תל אביב
המסעדה, שהחליפה לאחרונה בעלות, משנה תפריט. בין המנות החדשות: מרק גזר עם קרם קשיו, בצל צלוי וגרעיני דלעת; חיטה מעושנת עם כרובית אפויה, פטרוזיליה ובצל על ציזיקי קשיו נענע; טאקו כוסמת ירוקה עם תבשיל שעועית ופפריקה, קרם קשיו וסלסת עגבניות ועשבים; בטטה צלויה עם קינואה וסלסת עשבים על קארי קוקוס ואגוזי לוז; ופטריות צלויות על קרם ערמונים, מוסקט ואגוזי מלך.
באנה. נחמני 36, תל אביב. 050-6991062