קשה לבחור את רשימת המנות הטובות של השנה, כמעט בלתי אפשרי. הרי כל מסעדה מוציאה מנות חדשות כל הזמן, ויש גם מנות איקוניות שאנחנו תמיד אוהבים לחזור אליהן. אבל אחרי מחשבה רבה, בחרנו את רשימת המנות החדשות שהעיפו לנו את החך ב-2014. הנה הן לפניכם.  

כנאפה המזנון (צילום: אייל שני,  יחסי ציבור )
ואחרי זה כל ההנאה הזאת נכנסת לפיתה- כנאפה|צילום: אייל שני, יחסי ציבור

פיתה כנאפה ב"מזנון" רמת החייל

למה? כי מהרגע הראשון שפגשנו בפיתה המופלאה הזאת ידענו שזאת אהבה. כזאת שמצדיקה אפילו נסיעה מיוחדת לאזור רמת החייל האפרורי. הבעיה היא שיחד אתנו הבינו את זה גם עוד המון אכלנים, לכן אם לא מגיעים למזנון מספיק מוקדם הפיתה כנאפה תסתיים ותיוותרו עם פיתות אחרות. אם התמזל מזלכם והצלחתם- מדובר בפיתה ממולאת בבשר חלומי בבישול ארוך, עם לא מעט שומן וקצת חריף. אנחנו חולים על זה.

כמה? 42 שקלים

איפה? מזנון רמת החייל. הנחושת 1, תל אביב, תל אביב. 03-654-1771

יפו תל אביב יום הולדת טורטליני (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מנה נהדרת|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

טורטליני בטטה מקורמלת ב"יפו תל אביב"

למה? המנות החדשות בתפריט של חיים כהן לא פחות ממבריקות. הן נעות בין עידון להתחכמות ופשוט עשו לנו כיף גדול בכל ביס שלקחנו מהן במסעדת יפו תל אביב. אהבנו במיוחד מנות כמו מרק שעועית לימה עם כיסוני טלה, וקלמארי בסלקים אדומים ותפוזי דם. אבל המנה הטובה ביותר שטעמנו השנה ב"יפו תל אביב" הייתה ללא ספק טורטליני בטטה מקורמלת בטאבון עם חמאה חומה, מרווה ציר ירקות וקרוטונים. טעמים עדינים של חמאה עם טעמי המתיקות של הבטטה וניחוחה של המרווה, לצד הרכות הנהדרת של בצק הטורטליני עצמו שנשזר ברכות הבטטה בטאבון. בקיצור, מנה שאנחנו חולמים לחזור אליה.  

כמה? 52 שקלים

איפה? מסעדת יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249.

גדרה 26 פלמידה (צילום: קרן רצבי,  יחסי ציבור )
פלמידה בגדרה 26|צילום: קרן רצבי, יחסי ציבור

פלמידה כבושה בויניגרט מנגו ב"גדרה 26"

למה? קודם כל, "גדרה 26" היא אחת המסעדות החביבות ביותר בסביבה כבר שנים. היא נעימה, אינטימית וטעימה בטירוף בלי לעשות יותר מדי רעש. מנת הספיישל של הפלמידה הכבושה עם סלט בורגול, ביצה רכה, ויניגרט מנגו, צ'ילי אדום וליים משלבת בין עקצוצי חריפות למתיקות מאוזנת, ושילוב המרקים בין הביצה הרכה לדג ולבורגול יוצרים פשוט ביס נהדר. חוץ מזה, יש כאן גם מנת גרבלקס עם תפוחי אדמה, שמיר, לימון כבוש וחזרת שאינה חדשה אך נהדרת, אם אתם כבר כאן.

כמה? 48 שקלים

איפה? גדרה 26. גדרה 26, תל אביב. 03-5100164

שילה סביצ'ה סרפינג רול (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
מורכבת ומושלמת- המנה הנבחרת בשילה|צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

קרפצ'יו דג ים עם ספרינג רול ממולא אצות ב"שילה"

למה? כל מנת דג או פירות ים שיוצאת תחת ידיו של השף שרון כהן היא הבטחה למנה מבריקה. מסעדת "שילה" הוותיקה שלו מלאה מנות מבטיחות, כאלה שנשארות בתפריט שנים ועושות לנו את זה פעם אחר פעם (ניוקי גן עדן בחמאה לבנה עם פירות ים או טונה עם סורבה קמפארי הן דוגמאות מעולות). אך בין המנות החדשות והמחודשות במקום, בלטה מנת קרפצ'יו דג ים משתנה (בהתאם לדג באותו יום שיכול להיות אינטיאס, לוקוס או גמל ים) שעשתה השנה קאמבק משודרג. המנה מוגשת עם יוזו, שמן זית, שומשום שחור, ענבים, ומלמעלה ספרינג רול ממולא אצות היג'יקי מוחמצות, אבוקדו ושרימפסים עם ביצי דגים וצ'ילי אדום- שילוב טעמים מתוחכם, רב אלמנטים ועדין שכל נגיסה ממנו יוצרות חוויה חדשה ושונה.  

כמה? בין 69 ל-79 שקלים (בהתאם לדג)

איפה? שילה. בן יהודה 182, תל אביב. 03-522-1224

פטריות בנייר בצ'יקטי (צילום: באדיבות אבי קשי)
שלום לכן פטריות נהדרות|צילום: באדיבות אבי קשי

פטריות בנייר ב"צ'יקטי"

למה? השילוב בין מקום שכיף לשבת לשתות בו דרינק לאוכל ברמה הגבוהה ביותר מביא אותנו ל"צ'יקטי" שוב ושוב. אבל, גם למנת הפטריות בנייר שיצר השף מיכאל גרטופסקי יש חלק בחזרתנו הרפטטיבית למקום. זה אמנם נשמע פשוט ואפילו די בנאלי, אבל מקבץ זני פטריות עם מעט יין לבן וחמאתיות מספקת שנכנסת לתמונה פשוט עושה לנו את זה. וגם אם אתם לא אנשים של פטריות, יש כאן מספיק מנות עבורכם כמו סלט פנצנלה או פולנטה נהדרת.  

כמה? 42 שקלים

איפה? צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-685-3499

פרונטו גורגנזולה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
אנילוטי גן עדן בפרונטו|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

קינוח סמיפרדו ב"פרונטו"

יש הרבה מנות בפרונטו שהן שמימיות. אנילוטי גורגנזולה נימוחים ונהדרים שהטריפו לנו את החושים, ויטאלו טונאטו קלאסי ועוד ועוד ממעלליו של דיויד פרנקל השף ששמו יצא כבר למרחקים. אבל אחת המנות השנה שהיו כל כך מרשימות עד שלא הצלחנו לשכוח אותן הייתה דווקא מנת קינוח. לכן, בחרנו בסמיפרדו דולצ'ה ולרונה עם רוטב טופי וגראפה, לצד שטרויזל חיטה מלאה. קינוח שהיינו מרכיבים ממנו ארוחה שלמה ואוכלים שוב ושוב אפילו כמנה ראשונה עיקרית.

כמה? 45 שקלים

איפה? פרונטו. הרצל 4, פינת אחד העם, תל אביב. 03-5660915

הפסטה של מרצ'לה חזן ב"בר יין"

לפעמים, לא צריך ללכת למקומות מקוריים וחדשניים כדי להוציא מנה מנצחת. השף יאיר יוספי יודע את זה ולכן ב"בר יין" הוא ועומר בן גל מציעים ספקטרום שלם של אפשרויות עם מנות מקוריות יותר, לצד קלאסיקות נצחיות. והפסטה הזאת היא חתיכת קלאסיקה. לכאורה, פשטות מובהקת של ספגטי ברוטב עגבניות אבל בפועל - שלמות. טעים, חורפי וגם לא יקר מדי.

כמה? 58 שקלים.

איפה? בר יין. נחלת בנימין 36, תל אביב. 03-5102923

ז'אז'ו וינו פורק בלי (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
המנה המנצחת של השפית עדי לוי בז'אז'ו וינו|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

פורק בלי ב"ז'אז'ו בר יין"

אין בכלל ספק שעדי לוי היא אחת השפיות השוות והבולטות ביותר היום בישראל (כן, גם כשמשווים אותה לכל שף בסביבה). לוי יצרה ב"ז'אז'ו וינו" תפריט מדויק עם מנות שכל אחת מהן מצוינת. אבל המנה שהותירה הכי הרבה רושם השנה הייתה מנת פורק בלי עם פולנטה תירס טרי, בייקון ובצל. הכול במנה הזאת עובד- הטעמים החזקים והחצופים, הצבעים והאסתטיקה הוויזואלית וכן, גם האווירה הטובה מסביב והיינות המשובחים.

כמה? 65 שקלים

איפה? ז'אז'ו בר יין. דוד אלעזר 27, תל אביב. 03-5225822

טאקויאקי, אובן קובן (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
כדורים קטנים וקסומים באובן קובן|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

פנקייק יפני במילוי תמנון, "אובן קובן"

למה? הפנקייק היפני ב"אובן קובן" היא מנה קטנה ומושלמת. עיגולים סימטריים מפוצצים בטעם עם בצל ירוק, רוטב טריאקי, מיונז יפני ובוניטו שרוקד כשהוא מגיע לשולחן והופך לחוויה כיפית של ממש. ורסטיליות אסיאתית במעטפת של פינגר פוד שכיף להסתכל עליו וכיף לאכול אותו. ואם לא בא לכם, יש כאן גם אגדאשי טופו מהטובים בסביבה- לא חדש אבל תמיד טעים בטירוף.

כמה? 32 שקלים

איפה? אובן קובן. הארבעה 16, תל אביב. 053-9365722

אין תמונה
ערב טוב לך. את מושלמת- שווארמה במיט מרקט


שווארמה ב"מיט מרקט"

הקצביה של ירון קסטנבוים ויניב בר נור היא אחת היצירות הטובות של שנת 2014. אבל מלבד הבשר המשובח שנמכר במקום להכנה בבית יש כאן בסופי השבוע מנות בשר שונות ואם יש לכם מזל יש כאן שווארמה שהיא פשוט חלום. היא מוגשת עם טחינה, עגבניות ובצל ותגרום לכם להתגעגע אליה בימים שאי אפשר למצוא אותה במקום. אמנם מדובר באקט לא שגרתי- לאכול מנות שף בקצביה באמצע שוק הכרמל, אבל היה לכם מספיק זמן להתרגל לזה.

כמה? 35 שקלים (לא תמיד יש שווארמה אז שווה להתעדכן)

איפה? מיט מרקט. יום טוב 3, שוק הכרמל, תל אביב. 03-5173086

צ'יפס עמבה, בית הכוון (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
עמבה לכל- בית הכוון|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

צ'יפס עמבה ב"בית הכוון"

למה? אבי לוי יודע לעשות אוכל טוב. זאת כבר עובדה ידועה. אבל היציאה שלו של צ'יפס עמבה, עם פתיחת "בית הכוון" השנה, היא פשוט הברקה. לא פחות. לשלב בין אהבות כמו תפוח אדמה חמים ומטוגן לעמבה האהודה ועוד לעשות את זה באופן כה מושלם ולא תוקפני? לכך דרוש כישרון. אה, וזה גם חטיף זול ומשתלם.

כמה? 19 שקלים

איפה? דוד רמז 2, התחנה הראשונה, ירושלים. 02-533-6044

אורז שחור במטבח של רמה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אורז שחור ומהפנט במטבח של רמה|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אורז שחור ב"מטבח של רמה"

למה? השף תומר ניב לא מפסיק לחדש ב"מטבח של רמה" ואנחנו מאוד נהנים מהתוצאה. כחלק מהתפריט האזורי החדש יצר ניב מנת אורז שחור בשמנת עיזים עם ביצה, צ'יפס של ניוקי תפוחי אדמה וזיתים, ירקות אורגנים וקרם חצילים בטחינה ושמנת. הטיפול המוקפד בירקות, המרקם של האורז והתערובת עם יתר חומרי הגלם פשוט נהדר והכי חשוב מקומי.

כמה? 92 שקלים

איפה? המטבח של רמה. נטף. 02-5700954

שרימפס, סורא מארה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
פריך לנו- קלמארי בסורה מארה|צילום: עודד קרני, mako אוכל

קלמארי מטוגן ב"סורה מארה"

למה? תניחו רגע בצד את הנוף המהפנט, את קוקטייל המנגו והוודקה החריף שאנחנו מתים עליו ואת האווירה ההיסטרית. אנחנו כאן כדי לדבר על אחלה מנת קלמארי מטוגן שמגישים ב"סורה מארה" והיא נשנוש מושלם לצד המשקה. המרקם השומני אך לא מדי והרטבים המהנים לטבילה רק משלימים את אחת המנות הכיפיות של השנה. וגם, יש כאן יופי של צ'יפס ירקות ששווה לנסות אם אתם לא בקטע של פירות ים ופיצה פטריות שווה במיוחד לרעבים. 

כמה? 49 שקלים

איפה? סורה מארה. סעדיה גאון 24, תל אביב.  

סלט טונה אדומה בברטי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אם רק כל סלט טונה היה נראה ככה|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סלט טונה אדומה ב"ברטי"

למה? כשאומרים סלט טונה עולה תמונה אפרורית ומשעממת בראש. אז זהו, שסלט הטונה ב"ברטי" הוא ההפך הגמור מהבנאליה הזאת. טונה משומרת במקום, מונחת על שלל עגבניות טריות וצלויות יוצרת מנה מרעננת, טעימה מאוד וכיפית לאכילה. למרות שאכלנו כאן המוני מנות טובות במהלך השנים, זאת הייתה המנה החדשה שעשתה לנו את זה יותר מכל. ובגזרת המנות הוותיקות והטובות בתפריט- תמנון במעטה כרוב ערבי מושלם בביצועו.

כמה? 54 שקלים

איפה? ברטי. המלך ג'ורג' 88, תל אביב. 072-2512950

בינדלה רביולו סרטנים (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
בפנים מסתתר גן עדן- רביולו סרטנים|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

רביולו פתוח ב"בינדלה"

אחת המנות המדוברות ביותר במהלך השנה החולפת הייתה דווקא קרפצ'יו התמנון ב"בינדלה". אך על אף הקרפצ'יו הנהדר הזה, הרשו לנו לשבור את הקונצנזוס. אחת המנות שעשו לנו את השנה הייתה דווקא רביולו פתוח עם בשר קינג קראב, שאלוטס, אפונת גינה, יין לבן, שמנת וחמאת עגבניות של השף רועי סופר. המנה הזאת לא פחות ממבריקה. היא עשירה ברבדים של טעם ומצליחה גם לא להיות כבדה מדיי כך שאפשר יהיה להמשיך עם הארוחה גם אחריה. ורצוי, להמשיך היישר אל הקינוח השמימי של פנקוטה צ'אי. 

כמה? 68 שקלים

איפה? בינדלה. מונטיפיורי 27, תל אביב. 03-6500071

פנקייק עם בייקון ב"סרווסריה"

מדובר כאן במנה שהיא פשע קלורי של ממש. ערימה של פנקייקס עם סירופ מייפל, חמאה ובייקון מטוגן. מושחת בדיוק כמו שזה נשמע. המנה, שהיא חלק מהתפריט שייצר עינב אזגורי ב"סרווסריה" המדוברת במרכז תל אביב, חוברת למנות רבות נוספות שגרמו לנו להזיל ריר ולוותר על המאמץ לשמור על קו המותניים. אבל הפנקייק הזה נבחר כי הוא יושב כל כך טוב לצד האלכוהול ומשחק כל כך יפה בין המתוק, למלוח, שפשוט התאהבנו.  

כמה? 38 שקלים

איפה? סרווסריה. בן יהודה 48, תל אביב. 03-647-7751

אין תמונה
יער של טבעונות טעימה בזכאים

לאפה פטריות וכורכום ב"זכאים"

למה? עבור הטבעונים, הייתה שנת 2014 אחת המצוינות בגזרת המסעדות. השנה קמו לא מעט מוסדות טבעוניים חדשים ברחבי הארץ וגם כל מסעדה שתופסת מעצמה המציאה מספר מנות טבעוניות אם לא תפריט שלם טבעוני. אחת המנות הטבעוניות הטובות ביותר שפגשנו השנה הייתה לאפה טבעונית עם פטריות יער צלויות, איולי של כורכום טרי, כרוב כבוש, טחינה ומעט סחוג ב"זכאים". מנה שכיף לאכול ביד, לפרק חתיכות מהלאפה ולעטוף אתה המוני פטריות ורטבים שהולכים יחד מעולה. היו בזכאים הרבה מנות נוספות שנהנינו מהן השנה- כך למשל סלט הקולורבי המעולה עם שום, תות שדה וקשיו מקורמל או הברולה גויאבה המתוק לקינוח. אך לאפת הפטריות היא חידוש טבעוני של ממש וככזה הוא ראוי במיוחד לציון.

כמה ? 67 שקלים

איפה? סמטת בית השואבה 20, תל אביב. 03-613-5060

מסבחה תרנגולות מפורקות, חאן מנולי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
מסבחת על חלל- חאן מנולי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מסבחה ב"חאן מנולי"

למה? האמת היא שכשאנחנו בוחרים מסבחה ב"חאן מנולי" אנחנו למעשה מפנים אתכם לשלל מנות בתפריט של המקום, ומטילים עליכם את האחריות הבלעדית לבחור את התוספת לפי רצונכם. אבל גם בלי תוספות כמו טלה ועשבי בר או עגבנייה צרובה ובצל, המסבחה של פליקס רוזנטל היא אחת היציאות של השנה. כתושה בטריות, מעודנת בטעמה ומרקמה ולא עושה חשק לישון מיד אחרי הסיום. ככה אנחנו אוהבים את החומוס שלנו. רק תדאגו לבוא לפני שנגמר, מה שקורה לא מעט לאור הפופולאריות.

כמה? 22 שקלים למסבחה עם זרעי עגבניות ובצל סגול.

איפה? חאן מנולי. בית אשל 7, יפו. 073-7829013

אין תמונה
גם טעים וגם בשלושה שקלים- מילקי באחים

קינוח מילקי ב"האחים"

למה? קודם כל, "האחים" היא אחת מהמסעדות המוצלחות והכיפיות בסביבה. יש כאן אופציה לשתות אלכוהול מעולה במחירים זולים ומשתלמים ולאכול טוב מאוד בלי לקרוע את הכיס. אבל היציאה של האחים שהכי אהבנו השנה הייתה ללא ספק קינוח המילקי המצוין- מסת שוקולד נהדרת עם קצפת לא מתוקה מדיי מעליה. אחרי ארוחה מושלמת עם כמה סלטים רעננים, צ'יפס ארטישוק אהוד ונתח בשר כלשהו מילקי במחיר המשתלם ביותר בתל אביב הוא פשוט שמחה גדולה. 

כמה? 3 שקלים

איפה? האחים. אבן גבירול 12, תל אביב. 03-6917171

טרטר לוקוס צעיר, מסעדת דלאל (צילום: מסעדת דלאל)
צבעוני ומסחרר- טרטר לוקוס בדלאל|צילום: מסעדת דלאל

טרטר לוקוס "אוסאמה דלאל"

למה? ישראל היא מדינה קטנה. ועוד יותר קטנה בה היא הסצנה הקולינרית, לכן, יצא שמו של אוסמה דלאל הצעיר למרחקים בזמן קצר במיוחד. דלאל ומסעדתו הקטנה בעכו גרמו לנו השנה להמעיט בערכה של נסיעה ארוכה צפונה. ולמרות שאחת המנות המדוברות יותר של דלאל היא דווקא המנה הנושאת את שמו ממנה הוא נוטה להאכיל את הביס הראשון, בחרנו דווקא בטרטר הלוקוס הצעיר כאחת המנות החביבות שסעדנו השנה. כשמו, מכיל הטרטר לוקוס במיץ לימון עם קוביות פרי עונתיות חמוצות ומתוקות לצד פלפל חריף על מקפא צנובר ומעט שמן פרחים. מנה שמכילה תערוכת טעמים נהדרת ועדיין ממשיכה להיות רעננה וקלילה- בדיוק כמו דלאל הצבעוני עצמו שהצליח להפוך ליעד קולינרי של ממש במהלך פחות משנה.

כמה? 26 שקלים.

איפה? דלאל. הבזאר התורכי,  ויצמן 1, עכו. 052-4306976

פיצה בייקון בקמפנלו (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
פיצה נהדרת- קמפנלו|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

פיצה בייקון ב"קמפנלו"

למה? כולנו סאקרים של בצקים, ובייחוד כשהם מגיעים לוהטים מתנור מרהיב תחת ידיו של השף מנה שטורם. כזאת בדיוק הפיצה מטריצ'יאנה שבחרנו כאחת המנות שעשו לנו את השנה. הפיצה כוללת רוטב עגבניות, מוצרלה, בייקון, צ'ילי חריף, פטריות, בצל סגול ופטרוזיליה והיא מהווה את פאר עבודתו של שטרום שהוא מומחה פיצות בלתי מעורער. פיצה דקה, מהבילה ונהדרת, עם בייקון וצ'ילי שנותנים טוויסט מעולה לכל הסיפור.

כמה? 52 שקלים

איפה? קמפנלו. בן יהודה 230, תל אביב. 03-544-5558

כיסוני טפיוקה טופולופומפו (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
מתפקעים מטעם- כיסוני טפיוקה בטופולופומפו|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

פמפקין סאקו סאי ב"טופולופומפו"

למה? אבי קונפורטי הוא וירטואוז נודע של טעמים וטקסטורות. בצפרה, הוא הצליח להביא לישראלים את אחד מהמטבחים הפאן אסיאתיים המרשימים ביותר בישראל ועם "טופולופומפו" מחדיר קונפורטי עוד ועוד חדשות קולינריות. בתוך התפריט שכולל מילים שרובנו מעולם לא שמענו, התלהבנו מהפמפקין סאקו סאי- כיסוני טפיוקה עם דלעת, עוף וקשיו. כדורים קטנים, צבעוניים ומפוצצי טעם כמו שרק קונפורטי יודע לעשות. 

כמה? 39 שקלים

איפה? טופולופומפו. ולטר מוזס 8, תל אביב. 03-6910691 

שישברק מגדלנה (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
יוסוף חנא עושה את זה בגדול|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

שישברק ב"מגדלנה"

למה? "מגדלנה" הייתה אחת מהמסעדות המדוברות של השנה החולפת. השף יוסף חנא הצליח ליצור בעזרת הרבה עבודה קשה שיח של ממש סביב המטבח הערבי המודרני ועתידו. עם מנות כמו קבב ענתבלי, תבשיל צוואר טלה וקינוח שהוכתר כבר בתחרויות כטוב בישראל חלאווית אלגיבן עם דבש פיסטוק וקדאיף, לא פלא ש"מגדלנה" חוזרת שוב ושוב בשיחות וכתבות כמסעדה צפונית מוצלחת. אנחנו, בחרנו דווקא במנת השישברק הקלאסית- כיסוני בצק ממולאים בשר טלה וצנוברים מבושלים ביוגורט עיזים שמבטאת את המטבח הערבי במיטבו.

כמה? 48 שקלים

איפה? מגדלנה. צומת מגדל, כביש 90. 053-9367771

טאיזו מסעדה אווירה (צילום: עמית גירון,  יחסי ציבור )
הצטיינו גם בטבעונות- טאיזו|צילום: עמית גירון, יחסי ציבור

דאל באט ב"טאיזו"

למה? השנה השיקה מסעדת "טאיזו" מהלך טבעוני מאתגר ומעניין עם תפריט טבעוני רחב שהוגש במקום תקופה ולאחר מכן צומצם למנות הטובות ביותר שהשתלבו בתפריט באופן מושלם. השף יובל בן נריה התייחס לחומרי הגלם ולמגבלות הבישול הטבעוני ויצר מנות נהדרות באמת. לכן, בחרנו דווקא במנה טבעונית במסעדת טאיזו כאחת הטובות שטעמנו השנה. הדאל באט מכיל כאן עדשים כתומים, קשיו, כורכום טרי, במיה תאילנדית וגזרים אורגניים ובן נריה מוכיח עם המנה הזאת שוב שהוא בין היחידים שחובבים בישראל אוכל הודי כמעט כמונו. כן ירבו.

כמה? 78 שקלים

איפה? טאיזו. מנחם בגין 23, תל אביב. 03-5225005 

אין תמונה
בלק קוד חלומי ב-TYO

בלק קוד יקיטורי ב-"TYO"

למה? "TYO"  היא מהמסעדות המפתיעות ביותר של השנה. אווירה יוקרתית וסושי מרהיב שמוגש כאן בשלל רולים צבעוניים שונים ומשונים. ולמרות הסושי הנהדר, הטרי ועתיר הרכיבים, בחרנו דווקא במנה מינימליסטית מאוד של בלק קוד יקיטורי שנהנינו ממנה הכי הרבה כאן השנה. מנה שמוכיחה שהכול מסתכם בחומר גלם משובח וטיפול נכון. וכאן, ביקיטורי בלק קוד זה בדיוק מה שקורה. מרקם בשרני ונהדר, טעמים מעולים וחומר גלם מעולה שמטופל הכי טוב שאפשר.

כמה? 34  שקלים

איפה? TYO. מונטיפיורי 7 תל אביב. 9300333־03

תבשיל בשר ראש באדום (צילום: אפרת ליכטנשטט,  יחסי ציבור )
הכי חורף וירושלים שיש- תבשיל בשר ראש באדום|צילום: אפרת ליכטנשטט, יחסי ציבור

תבשיל בשר ראש ב"אדום"

למה? המסעדה הירושלמית הוותיקה היא אחת מהנקודות הבטוחות בעיר לארוחה טובה וכמה כוסות יין מצוינות. ומה יותר מסעיר וירושלמי מתבשיל בשר ראש שמבושל יחד עם מח עצם, חומוס ופלפלים מתוקים וחריפים במשך 4 שעות על אש קטנה. מדובר במנת ספיישל חורפית שנמצאת באופן קבוע בתפריט המיוחדים והיא מנחמת במיוחד כשקר בחוץ. 

כמה? 79 שקלים

איפה? מסעדת אדום. מתחם התחנה דוד רמז 4 ירושלים. 02-6246242