עם כל הכבוד לפועלו של השף שיאן כוכבי המישלן, ז'ואל רובושון - המסעדה הראשונה (ובינתיים האחרונה) של הקבוצה שנפתחה בישראל, ל'אפוק (L’Époque), שנפתחה במלון אלקונין היפהפה בנווה צדק - לא הצליחה לשרוד את העלייה ארצה. אולי אלה היו המחירים הגבוהים במיוחד, אולי האווירה הרשמית ואולי המנות הצרפתיות הכבדות שהקהל הישראלי פחות מורגל אליהן - לא כל כך חשוב - השורה התחתונה היא שהחיבור לא עבד ותוך שנה המיזם היוקרתי נסגר. 

כעת, נכנסים לתמונה שף אביתר מלכה ושותפו המסעדן יונתן גרינברג (שלפני שנתיים וחצי פתחו את וינונה פוראבר), שחוברים לבעל המלון דומיניק רומנו ומשיקים את מסעדת השף החדשה במלון: רובע א'. נתוני פתיחה מרשימים כבר קיימים: מלון היסטורי יפהפה במיקום אסטרטגי וקונדיטוריה מאובזרת שהוקמה בסיבוב הקודם של רובושון. עכשיו מלכה מוסיף אליה תפריט כשר שמבוסס על הטעמים האשדודיים הטובים שגדל עליהם ויוצר מסעדה עירונית נינוחה, מושקעת שהכשרות בה לא מהווה בה שום מגבלה. 

מסעדת רובע א (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
מסעדת רובע א|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור
יונתן גרינברג, דומיניק רומנו ואביתר מלכה (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
יונתן גרינברג, דומיניק רומנו ואביתר מלכה|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

התפריט של רובע א' כולל לא מעט מנות שכבר הפכו למזוהות עם השף - עבודה עם בצקי פסטה, דגה טרייה (ולא רק) וירקות. בלב המטבח תנור ג'וספר לוהט שמשמש לחלק מהמנות, אבל אם כבר מגיעים, היינו ממליצים לנסות לפחות משהו אחד מכל קטגוריה. מנות הפתיחה כוללות מנת לחם - חלת בריוש לצד חמאה ופלפלים כבושים (32 שקלים) ופיצטה עם חמאה חומה, אנשובי ועגבניות (62 שקלים). 

משם ממשיכים למנות מצוינות של דגים נאים וכבושים: טוטרטיית תירס פריכה ומעליה אבוקדו, טרטר דג איולי ועלים טריים פריכים (92 שקלים); ברוסקטה לקרדה עם חמאה, שאטה, שאלוט ועירית (69 שקלים); ושתי מנות סשימי שמסתמנות כמנות חובה: אדום על אדום - סשימי טונה, אגווצ'ילה תפוז דם ובין פרוסות הדג סלט תפוזים, זיתים ואריסה (94 שקלים); ולבן על לבן - סשימי דג ים לבן, חלב שקדים ובים הפרוסות סלסת מלפפון ושאלוט (102 שקלים). 

מנת סשימי טונה אדום על אדום  (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
מנת סשימי טונה אדום על אדום|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

גזרת מנות הירקות כוללת שעועית לימה "קצ'יו א פפה" (69 שקלים); סלט קיסר של חסות צלויות בג'וספר (69 שקלים); ארטישוקים צלויים בפחם עם איולי לימון וגרמולטת זעתר ופיסטוק (82 שקלים); אספרגוסים לבנים צלויים בחמאה חומה ואגוזי לוז קצוצים (74 שקלים) ומשם ממשיכים למנות ה"פסטה": ריקוטה שישברק עם חצילים שרופים (98 שקלים); אניילוטי בטטה יפנית ברוטב חמאה, פרמזן וצ'יפס בטטה לבנה (98 שקלים); ובת של מלך - ביגולי דורום עם ארטישוקים צלויים, חמאת לימון, פירורי מחמצת ופרמזן (102 שקלים). 

הכשרות אינה מגבלה. רובע א (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
הכשרות אינה מגבלה. רובע א|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

הבחירה נהיית עוד יותר קשה בהגעה לאגף העיקריות, שכוללת בין היתר את ה"חמוסטה ים" (88 שקלים) שהפכה למנת דגל של המקום עוד בהרצה. חוץ ממנה מנת טאקו מושלמת של בר ים בבלילת פטרון בתוספת איולי חלפיניו, עלים ובצל כבוש בטורטיית חיטה ותירס (79 שקלים לצמד טאקוס); נקניקיית מרגז פורל שמגיעה בלחמניית חלב עם בצלים שרופים, טחינה וכוסברה (69 שקלים); זוג מליטות שחורות צלויות בפחם על צזיקי וזוקיני מטוגן (159 שקלים); רטטוי א לה רומנה (136 שקלים) , סטייק טונה בג'וספר עם שמנת פלפלת (129 שקלים) ודובר סול מונייר (370 שקלים) לפי כללי הטקס.

חמוסטה ים - בר ים קצוץ, בצק קובה דקיק (צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור)
חמוסטה ים - בר ים קצוץ, בצק קובה דקיק|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

לצד האוכל מוצע תפריט אלכוהול שמלבד יינות כולל 6 קוקטיילים קלאסיים ואת הגרסאות המיוחדות שלהם. בהמשך צפויה לפעול בקומת הכניסה של המלון גם בית קפה של הקבוצה, אבל אפשר לספר שכבר עכשיו החבר'ה אחראים על ארוחת הבוקר של המלון - שמציגה גרסה מרעננת וטרייה עם ירקות טובים, לחמים טריים ומנות ביצים שונות לבחירה. אין ספק שמהמתכונת הנוכחית והקלילה מחמיאה מאוד לאלקונין, עם אוכל מקומי מעולה ואווירה נינוחה ומקצועית.

רובע א'. יהושע התלמי 18, תל אביב יפו (מלון אלקונין). ראשון-חמישי 18:00-01:00. טלפון: 053-5500605. כשר